https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Review + KORTINGSCODE: Yoga on-the-go met FLXBL

Review + KORTINGSCODE: Yoga on-the-go met FLXBL

Zou jij het liefst ook overal je eigen yogamat mee naartoe slepen, maar doe je dat niet omdat het zoveel gedoe is? Voor mij geldt dat in ieder geval wel. Elke week meerdere keren op en neer fietsen naar de lessen die ik geef met zo’n grote opgerolde yogamat op mijn rug, zie ik niet zo zitten. Als het regent lig ik vervolgens een uur op een natte mat en als ik op de terugweg even snel langs de supermarkt moet gaat loop ik met dat gevaarte door de winkel. Jarenlang gebruikte ik mijn eigen yogamat dus alleen thuis en gebruikte op de sportschool de yogamatten van daar. Tot ik een FLXBL yogamat kreeg!

Nu sleep ik mijn eigen yogamat óveral mee naartoe en ben ik er al helemaal aan gewend niet meer weg te glijden als ik eens wat glibberige handen of voeten heb. Soms ontdek je dingen waarvan je denkt: hoe heb ik ooit zonder kunnen leven? De FLXBL yogamat is er daar zeker één van, dus ben ik heel dankbaar dat ik je daar meer over mag vertellen én je een mooie kortingscode aan mag bieden!

FLXBL

FLXBL is een yogamat en handdoek in één. De mat is milieuvriendelijk, wasbaar én opvouwbaar. De matten zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar, recyclebaar 100% natuurlijk rubber en microvezel. Ze zijn geprint met watergebaseerde inkt en zijn vrij van siliconen, giftige lijm, latex en andere schadelijke stoffen.

Wasmachinevriendelijk

Je kunt de FLXBL yogamat dus zo in je tas stoppen en na één of meerdere keren gebruiken in de wasmachine gooien. Aangeraden wordt de mat na één tot drie keer gebruiken te wassen met een handwasprogramma (30 graden) en daarna uit te hangen om te laten drogen. Wanneer je zoals ik dus circa drie keer per week yoga beoefent, was je de yogamat dus gewoon netjes één keer in de week! Doe je aan meer intensieve vormen van yoga zoals Bikram Yoga, dan is het natuurlijk wel zo fris om de mat vaker te wassen 😉

DSC_8321-01.jpeg

Opvouwbaar

Je kunt de mat gebruiken bovenop een dikkere yogamat voor extra grip en comfort, maar als je geen enorme harde ondervloer hebt en niet al te veel druk op je knieën hoeft te zetten in je yogasessies, kun je prima alleen de FLXBL yogamat gebruiken. Dat is tenminste wat ik nu doe!

Opgevouwen neemt de mat net iets meer ruimte in dan een handdoek, maar je hoeft in plaats daarvan dus geen handdoek én geen opgerolde yogamat meer mee te nemen. De FLXBL past zo gemakkelijk in mijn sporttas dat ‘ie regelmatig per ongeluk meegaat naar lessen waarin ik geen yogamat nodig heb!

Lichtgewicht en compact

Met de lente en zomer in zicht zie ik overigens een extra voordeel van de FLXBL yogamat: ik kan hem echt óveral mee naartoe nemen! Mijn moeder heeft een heerlijke grote tuin waarin ik in de zomer graag vertoef, maar heerlijk yoga in de buitenlucht oefenen was nooit zo’n succes aangezien ik dan 8 km met die opgerolde yogamat op m’n rug moest fietsen. Fietsen vind ik heerlijk, maar met zo’n onding op mijn rug voelt het een stuk minder vrij. Drie keer raden waar ik zodra het lekker weer is te vinden ben voor extra yogasessies! Al zie ik mezelf ook wel eens hier vlakbij huis het bos ingaan of de mat meenemen op vakantie … Is het al zover?!

DSC_8453-01.jpeg

Yogamat en handdoek in één

De onderkant van de mat is van natuurlijk rubber en geeft dezelfde stabiliteit als elke andere rubberen mat. Het zorgt ervoor dat de yogamat blijft liggen op een gladde ondergrond of als het waait, ondanks dat deze rubberen basis slechts 1.5 mm dik is!

De absorberende microvezel toplaag voelt heerlijk zacht en biedt naar mijn mening veel meer voordelen dan alleen vocht absorberen en extra grip. Toen ik laatst één keer mijn yogamat niet bij me had, viel me op dat ik op de rubberen yogamatten uit de sportschool niet kan glijden. Ik ben met mijn FLXBL yogamat blijkbaar al zo verwend dat ik gewend ben eenvoudig in een houding te kunnen glijden omdat de mat zo zacht en egaal is. Een compleet andere ervaring wanneer je in de yogaflow wilt blijven!

Schermafbeelding_2018-01-27_om_21.51.13_1296x.png

Vrolijk

De FLXBL is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren: Brightning Pink, Uplifting Orange, True Lavender en Balancing Green. Daar word je toch spontaan vrolijk van?!

Eerlijk is eerlijk, mijn yogalessen zijn niet meer hetzelfde sinds ik de FLXBL yogamat gebruik. Vooraf had ik wel gedacht dat het een fijne mat zou zijn, maar dat ik er zó blij mee zou zijn en dat het zo’n impact zou hebben op mijn eigen yoga-ervaring had ik echt niet verwacht. Ik heb geen last meer van wegglijdende handen of voeten en glijd juist wel met het grootste gemak van de ene naar de andere pose. Minder afleiding, meer yoga!

KORTINGSCODE

Aangezien ik zelf ontzettend enthousiast ben over de FLXBL yogamat, ben ik minstens net zo blij dat ik jullie een mooie kortingscode mag aanbieden! Met de code BIJMAMATHUIS ontvang jij 10% korting op jouw FLXBL!

Laat je mij even weten of jouw yoga-ervaring ook zo geweldig is gegroeid? ♥

DSC_8459-01

Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met FLXBL. Dit verandert echter niets aan mijn standpunt: ik ga alleen samenwerkingen aan waar ik oprecht achter sta en geef altijd mijn eigen eerlijke mening.

 

 
 
 
 
 
Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.