https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

5x ontbijtjes die je ’s avonds al klaarmaakt

5x ontbijtjes die je ’s avonds al klaarmaakt

Heb jij zin om ’s ochtends voor het werken een uitgebreid ontbijt te maken? We staan tegenwoordig liever wat later op en happen snel in een boterham, in het gunstigste geval in een stuk fruit en in het ongunstigste geval in een kom suikerrijke ontbijtgranen. Wist je echter dat je heel veel ontbijtjes ook ’s avonds al kunt maken? En dat je zelfs meerdere porties in één keer kunt maken zodat je misschien maar twee keer in de week ontbijt hoeft voor te bereiden? Ideaal! Daarom tip ik je vandaag 5 van die handige én gezonde ontbijtjes 🙂 

Rustgevende rijstepap

Voor wie is het geen nostalgie: oer-Hollandse rijstepap? Persoonlijk kan ik me niet herinneren dit ooit door mijn ouders voorgeschoteld te hebben gekregen, maar ik ben dan ook slechts voor een kwart Nederlands 😉 De verhalen ken ik echter wel, “van vroeger”. Hoe de échte rijstepap hoort te smaken weet ik niet, maar dat ik de rijstepap zoals ik die maak lekker vind, dat weet ik wel!

Rijstepap is op zichzelf natuurlijk al rustgevend: het is warm, het is pap en het is zoet. Voeg je lavendel toe, dan wordt je papje niet alleen extra rustgevend, maar krijg het ook een betoverende smaak!

Het recept vind je hier. Dit recept is voor 1 flinke portie of 2 kleine porties, maar je kunt gemakkelijk 3 à 4 porties tegelijkertijd maken, dat houdt zich prima in een gesloten bakje in de koelkast. De toppings kun je apart houden zodat je deze elke ochtend vers kunt toevoegen en zo kun je in minder dan een minuut tijd aan je ontbijt beginnen!

11

Appeltaarthavermout met rode biet

Een zoet ontbijtje mét groenten, dat is een echte winnaar! Geen appeltaart, maar appeltaarthavermout, want dan mag het elke dag 🙂 Voeg je daar een portie rode bietjes aan toe, dan krijg je een bont gekleurd ontbijtje dat ook nog eens bomvol antioxidanten zit!

Het recept vind je hier en wederom geldt dat je gemakkelijk 4 porties tegelijkertijd kunt maken en in de koelkast kunt bewaren, zodat je elke ochtend alleen de toppings hoeft toe te voegen. Kind kan de was doen!

9

Groene smoothie

Een groene smoothie heet een groene smoothie omdat er groenvoer in verwerkt wordt. Denk bijvoorbeeld aan spinazie, bleekselderij, komkommer, boerenkool en courgette, maar ook aan niet-groene groenten zoals rode bieten en wortels. In mijn smoothies is dat de basis, maar voor de meeste mensen is het niet handig zo te beginnen: niet alleen de gedachte dat je een berg groente naar binnen klokt is apart, de smaak in het begin zeker ook.

Nu zijn er natuurlijk talloze recepten voor groene smoothies, maar het allergemakkelijkst én allerleukst is het om bij elkaar te gooien wat er in huis rondzwerft en te hopen dat het lekker smaakt. Soms sta je dan met lange tanden je smoothie op te drinken, maar meestal ontstaan zo juist de meest verrassende lekkere combinaties!

In dit artikel leg ik je uit hoe je het beste het drinken van groene smoothies kunt opbouwen. Het gemakkelijke aan deze smoothies is dat je ze gerust ’s avonds kunt maken zodat je ’s ochtends alleen maar je fles uit de koelkast hoeft te trekken. Als ik op zondagochtend in de sportschool werk, maak ik altijd op zaterdagavond een smoothie, neem die mee naar de sportschool en drink mijn smoothie tijdens het werken achter de balie op!

IMG_20170611_140552_265

Zoete romige avocadomousse

De liefde voor avocado’s is groot onder veel gezonde eters en niet zonder reden! Deze vrucht is excentriek zowel qua smaak als qua voedingsstoffen. Bij fruit denken we immers aan iets zoets, met niet al te veel calorieën en vooral veel koolhydraten. Aan die definitie voldoet een avocado in ieder geval totaal niet: de avocado is niet zoet, bevat véél calorieën en vooral veel gezonde vetten. Daar kun je dus wel heel voedzame ontbijtjes mee maken! Deze mousse is heerlijk romig en dankzij de toevoeging van diverse fruitsoorten alsnog lekker zoet. Maak het af met een paar knapperige toppings en je bent helemaal klaar om de dag met een genietmomentje te beginnen!

Je vind het recept hier. Dit recept is voor één portie maar je kunt er gerust twee tegelijkertijd maken. Zo kun je twee dagen genieten met een toetje als ontbijt!

img_20170128_074258_233

Pumpkin spiced oats

Pumpkin spice and everything nice, right? Ik ben dól op die geur. Het hele huis ruikt naar herfst, naar winter, naar kerst Hartje Of het nu daadwerkelijk winter is of juist zomer, die heerlijke geur is altijd welkom! Je kunt er natuurlijk koekjes of cake mee bakken, maar waarom zou je dat genot alleen voor speciale gelegenheden bewaren, als je er ook elke dag van kunt genieten? Maak eens een lekkere warme havermoutpap met pompoen én pumpkin spices, daar word je ongetwijfeld letterlijk én figuurlijk warm van binnen van 😉

Het recept vind je hier. Havermout is een ideaal ingrediënt om in één keer meerdere porties van te bereiden en in de koelkast te bewaren. Maak dus gerust weer een stuk of 4 of zelfs 5 bakjes van deze heerlijke havermout tegelijkertijd zodat je je de rest van de week geen zorgen hoeft te maken!

5

Welk ontbijtje lijkt jou het lekkerst?

Volg:
Delen:

2 Reacties

    • Giulia Califano
      31/03/2018 / 08:35

      Vooral lekker doen dan! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.