https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Review: 100% yoga in je huiskamer

Review: 100% yoga in je huiskamer

Zin om ’s avonds een les yoga te volgen maar geen zin om de deur uit te gaan? Zo herkenbaar. Jezelf van die bank slepen is al moeilijk, laat staan als het buiten koud of nat is. Gelukkig is daar nu een oplossing voor: 100% yoga! Je boekt eenvoudig online een les, klikt op de link die je ontvangt en volgt live of op een later tijdstip een volledige les. Ik testte het voor je uit en vertel je vandaag hoe ik die yogales in mijn eigen huiskamer heb ervaren!

100% yoga

100% yoga is in Nederland de eerste die online live yogalessen uitzendt. Yogadocent Esther Schippers geeft elke woensdagavond om 20 uur les en jij kunt die les dus live volgen in je eigen huiskamer. Je meldt je eenvoudig vooraf aan voor de les van jouw keuze en ontvangt dan een mail met daarin een unieke link naar de live les. Elke laatste woensdag van de maand is de les zelfs gratis, zodat iedereen het eens zelf kan ervaren!

Waar en wanneer het jou uitkomt

Natuurlijk is het fantastisch dat de lessen live worden gegeven, maar wat als je nu op woensdagavond om 20 uur iets anders te doen hebt? Dan volg je de les gewoon op een ander moment! De unieke link die je na aanmelding ontvangt blijft namelijk een week lang geldig, dus je kunt zelf kiezen waar en wanneer het jou uitkomt om de les te volgen.

DSC_8315-01.jpeg

Esther Schippers

De online lessen worden gegeven door Esther Schippers. Zij behaalde in 2011 haar officiële diploma als Hatha Yoga docent en richtte in datzelfde jaar 100% yoga op. Esthers lessen onderscheiden zich naar eigen zeggen door een juiste combinatie van inspanning (lichaamshoudingen) en ontspanning (ademhalingstechnieken). Volgens Esther is yoga net als tandenpoetsen: basisonderhoud voor een gezonde en gelukkige levensstijl!

Real-life versus online

Misschien ben ik niet de beste proefpersoon aangezien ik zelf ook yogales geef, misschien om die reden juist ook wel. Voor mij is het niet raar om yoga te beoefenen in mijn woonkamer: dat doe ik regelmatig. Voor mij is het eerder raar om te doen wat iemand anders me zegt én om dat niet in real-life te doen. In onze sportschool worden namelijk bewust geen digitale lessen gegeven, omdat we juist zoveel waarde aan persoonlijke interactie en coaching hechten. Om die reden vond ik het wel een mooi experiment om te ervaren wat zo’n online les, die deze aspecten, mist te volgen!

Zen

Wat mij als eerste opviel tijdens de les is dat waar je ook bent in de les, met welke intensiteit je ook aan het werk bent, de rust wordt bewaard. Alsof je in je eigen woonkamer in een zen bubbel zit. Esther neemt je zo op sleeptouw dat je niet door hebt dat er bij wijze van spreke een berg afwas achter je staat 😉 Relaxte muziek op de achtergrond en een rustige omgeving. Esther praat heel duidelijk en legt stap voor stap uit wat je moet doen.

DSC_8308-01.jpeg

Cues

Persoonlijk vind ik het knap dat Esther zoveel aanwijzingen geeft, terwijl ze niet kan zien wat haar deelnemers doen. Dit is natuurlijk wel een nadeel, want ze kan niet persoonlijk coachen en mensen wijzen op wat ze fout doen. Zelf baseer ik mijn aanwijzingen altijd op wat ik bij mijn deelnemers zie. Esther weet duidelijk wel wat valkuilen zijn en springt hier dan ook op in door deze te benadrukken. Heb je echt fysieke beperkingen waarmee je moet oppassen en waarvan je zelf niet precies weet wat je wel en niet kunt, dan zou ik je afraden met deze les mee te doen. In een echte les kun je namelijk persoonlijk gecoacht worden op jouw beperkingen, maar dat kan Esther uiteraard vanuit haar eigen woonkamer niet. Het stukje ‘directe live interactie met de yoga instructeur’ dat op haar website staat vind ik dan ook wel enigszins misleidend, omdat er alleen input vanuit Esther zelf komt, zij kan niet interacteren met haar deelnemers. Heb je echter geen beperkingen en ben je in staat al Esthers aanwijzingen op te volgen? Dan is dat uiteraard geen probleem! Voordeel van zo’n online les is namelijk wel weer dat je je ook niet druk hoeft te maken om hoe je eruit ziet 😉 Zo heb je dus alle reden om helemaal te ontspannen!

Do try this at home

Wat mij betreft is 100% yoga geen vervanger van de sportschool, maar wel een mooie aanvulling. Er zullen ongetwijfeld mensen zijn voor wie deze yoga in je eigen woonkamer de ideale uitkomst is: zij kunnen op deze manier voor € 15,- of € 20,-  per maand (afhankelijk van hoe de maand valt) elke week een les volgen en deze zelfs meerdere keren herhalen. Heb je dus een niet al te groot budget en weinig tijd of zin om uit huis te gaan, dan zou dit wel eens de oplossing kunnen zijn.

Voor veel andere mensen is 100% yoga naar mijn mening een mooie noodoplossing. Ga je normaal gesproken drie keer per week naar de sportschool maar is het vanavond te glad om de deur uit te gaan? Dan pik je thuis een yogales mee. Doe je normaal intensief aan krachttraining maar word je momenteel beperkt door een blessure? Dan breng je zowel je lichaam als je geest even tot rust met zo’n yogales in je eigen woonkamer. Groot voordeel is natuurlijk dat als je de les heerlijk zen eindigt, je niet eerst weer door de kou en het donker naar huis hoeft te fietsen, lopen of rijden. Je kunt dat heerlijke ontspannen gevoel behouden en zo op de bank verder snoezelen of op tijd naar bed gaan.

Geen zin om vanavond naar de sportschool te gaan? Het is de laatste woensdag van de maand, dus hier is je kans: jij volgt vanavond gratis een 100% yogales!

DSC_8308-02.jpeg

Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met 100% yoga. Dit verandert echter niets aan mijn standpunt: ik ga alleen samenwerkingen aan waar ik oprecht achter sta en geef altijd mijn eigen eerlijke mening.
Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.