https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Sinaasappelhazelnootpraliné

Recept: Sinaasappelhazelnootpraliné
 
Je kent het ongetwijfeld: die vulling van bonbons of paaseitjes, zo’n zoete romige chocoladepasta die zacht wegsmelt op je tong. Praliné, noemen we dat met een chique woord. Het is een pasta gemaakt van voornamelijk noten, suiker en water waardoor een vloeibare, zoete en romige saus ontstaat. Met een paar kleine aanpassingen maak je echter veel sneller, enigszins gezonder en misschien zelfs lekkerder je eigen praliné, die zo lekker fudgy is dat je er meteen in wilt bijten!

Woensdag liet ik deze sinaasappelhazelnootpraliné proeven op de sportschool en deed ik via Facebook de belofte dat als ze in de smaak zouden vallen, ik het recept vrijdag zou publiceren. Nou, en of ze in de smaak vielen! Belofte maakt schuld en vandaag is het vrijdag, dus bij deze 😉 Namens mijn testers in de sportschool: dit wil je proeven!

Eet smakelijk alvast! Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

Sinaasappelhazelnootpraliné

Zo'n zoete romige chocoladepasta die zacht wegsmelt op je tong. Praliné, noemen we dat met een chique woord. Het is een pasta gemaakt van voornamelijk noten, suiker en water waardoor een vloeibare, zoete en romige saus ontstaat. Met een paar kleine aanpassingen maak je echter veel sneller, enigszins gezonder en misschien zelfs lekkerder je eigen praliné, die zo lekker fudgy is dat je er meteen in wilt bijten!

Prep Time 5 minuten
Cook Time 15 minuten
Total Time 20 minuten
Servings 30

Ingredients

  • ½ cup cacaopoeder
  • ½ cup kokosolie
  • ½ cup ahornsiroop
  • 100 gram hazelnoten
  • 1 druppel sinaasappelolie

Instructions

  1. Meng alle ingrediënten in een blender tot een smeuïge pasta.

  2. Verdeel over kleine vormpjes en laat opstijven in de diepvries.

  3. Haal de praliné uit de vormpjes en bewaar in de koelkast.

 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating