https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Review: Raw Whole Meals van Juvo

Review: Raw Whole Meals van Juvo

Te druk om gezond te eten? Dat mag nooit een excuus zijn. Juist in drukke tijden heeft je lichaam voldoende voedingsstoffen nodig. Natuurlijk begrijp ik dat je soms geen zin hebt om tussen alle bedrijven door uitgebreid in de keuken te staan, maar gezond eten hoeft helemaal niet veel tijd te kosten. Daarvan was ik al overtuigd, maar als jij dat nog niet bent, heeft Juvo een oplossing bedacht. Met hun Raw Whole Meals krijg je echt héél gemakkelijk en snel vrijwel alle benodigde voedingsstoffen binnen. Hoe? Dat vertel ik je graag!

Juvo’s maaltijden

De poeders van Juvo zijn complete, voedende en vullende maaltijden gemaakt van ruim 50 plantaardige ingrediënten. Met 40 gram poeder en 400 ml vloeistof bereid je in 2 minuten een drinkbare maaltijd. Als je dáár zelfs geen tijd voor hebt, dan weet ik het ook niet meer 😉

Er zijn vier soorten Juvo. De Juvo Raw Whole Meal is bedoeld om gemakkelijk gezond te eten, terwijl de Juvo Raw Meal Slim is gericht op afvallen. De Juvo Raw Green proteïnen,  is speciaal voor sporters met een hogere eiwitbehoefte en de Juvo Raw Green Superfoods is een krachtige toevoeging aan je dagelijkse eetpatroon.

Juvo Raw Whole Meal

Ik testte Juvo Raw Whole Meal als maaltijdvervanger en als toevoeging voor aan mijn smoothies. Deze variant van Juvo bestaat uit 57 biologische groenten, granen, fruit, wieren, paddenstoelen, kiemen, zaden en superfoods aangevuld met vitaminen en mineralen.

Doordat de ingrediënten gevriesdroogd zijn wordt 98% van de nutriënten, inclusief enzymen en bacteriën die de vertering bevorderen, behouden.

Het poeder bestaat voor 70% uit complexe koolhydraten, voor 14% uit proteïnen, voor 9% uit vetten en voor slechts 7% uit snelle koolhydraten. Hierdoor zorgt Juvo dus niet voor pieken in je bloedsuikerspiegel, tenzij je er zelf een hoop suikerrijke ingrediënten aan toevoegt 😉

Samenstelling

De Juvo Raw Whole Meal bestaat uit:

Granen en zaden Bruine rijst, Gierst, Hennep-proteïnen, Quinoa, Amarant
Kiemen Bruine rijst-kiemen, Alfalfa, Broccoli
Groenten Boerenkool, Aardpeer, Peen, Zoete aardappel, Rode biet, Peterselie, Aardappel, Grote klis, Sla, Spinazie
Zee-groenten Spirulina, Chlorella, Nori
Fruit en bessen Stevia, Pompoen, Tomaat, Maqui-bes, Goji-bes, Zwarte bes, Acai-bes, Druif, Granaatappel, Blauwe bes, Cranberry, Acerola-bes, Braam, Framboos
Paddenstoelen Agaricus, Reishi, Shiitake
Functionele ingrediënten Agave (inuline), Guar gom, Groene thee
Vitaminen en mineralen A, C, D2, B-complex, Zink, IJzer, Calcium (Aquamin)

DSC_7723-01

Gebruik

Juvo Raw Whole meal is bedoeld als basis om op een gemakkelijke manier gezond te eten. Je kunt eenvoudig je ontbijt, lunch of diner vervangen door een glas Juvo om snel voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Opdrinken en door!

Zelf zou ik hier echter niet voor kiezen. Het poeder bevat wel ontzettend veel voedingsstoffen, maar mist toch de benodigde energie die je juist wel wilt innemen als je gezond bent en wilt blijven. Wil je afvallen, dan kan het juist wel helpen om één of meerdere van je maaltijden te vervangen door Juvo, omdat je op die manier met weinig calorieën veel voedingsstoffen binnenkrijgt.

Persoonlijk vond ik Juvo onvoldoende vullend als maaltijdvervanger, maar wellicht speelt hierin mee dat ik fanatiek sport. Wat ik wél een dikke aanrader vind is een half schepje Juvo mengen met je smoothie. Op deze manier drink in inmiddels bijna elke dag een smoothie met Juvo! Je proeft er niets van, maar de smoothie wordt wel iets dikker en bevat veel extra voedingsstoffen. In feite gebruik ik Juvo dus wel als maaltijdvervanger, maar dan altijd in combinatie met minimaal twee porties groenten (zoals spinazie en bleekselderij) en fruit (zoals banaan en bosvruchten).

Handig

Juvo is wat mij betreft dus niet per se een maaltijdvervanger, maar wel een hele handige toevoeging. Zeker als je het druk hebt en echt gezond eten er wel eens bij inschiet, haal je een achterstand al snel in door een (half) schepje Juvo te mengen met wat groente en fruit. Zo’n smoothie heb je net zo gemakkelijk in een paar minuten gemaakt en drink je op je gemak waar dan ook op. Smoothies waren al ontzettend gezond en gemakkelijk, dus met een schepje Juvo erbij wordt het er alleen maar beter op!

DSC_8659-01

Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Juvo. Dit verandert echter niets aan mijn standpunt: ik ga alleen samenwerkingen aan waar ik oprecht achter sta en geef altijd mijn eigen eerlijke mening.

 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.