https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Deze 7 veganistische producten lijken akelig veel op hun dieronvriendelijke varianten

Deze 7 veganistische producten lijken akelig veel op hun dieronvriendelijke varianten

Ken je dat, als veganist, dat je ergens je tanden in zet en twijfelt of je die ene hap wel door moet slikken voordat je de verpakking driedubbel hebt gecheckt? Met je mond vol race je naar de prullenbak, vist de verpakking eruit en ziet toch echt geen dierlijke ingrediënten vermeld staan. Toch twijfel je. Deze smaak komt toch wel akelig dicht in de buurt bij jouw herinneringen aan vlees of vis … Lekker smaakt het zeker, maar als er geen veganistisch label op de verpakking had gestaan zou je het haast niet geloven. Veganistische producten die akelig veel op hun dieronvriendelijke varianten lijken: ik zet er 7 voor je op een rijtje!

SoFish Burger

De visburger van SoFine was één van de eerste producten die ik proefde waarvan ik dacht: ‘wow, dit is eng!’ Oké, het is een burger in plaats van een stick, maar deze burger smaakt net zo lekker als de vissticks waar ik vroeger zo dol op was! Heerlijk op een broodje, of nog beter: bij een portie aardappeltjes uit de airfryer. Mmm!

med_res

Vegafit Balletjes

Fan van gehaktballetjes? Try these! Zelf ben ik nooit zo dol geweest op gehaktballetjes, maar manlief des te meer. Dat hij deze balletjes een dikke vette tien geeft zegt dan ook heel veel. De textuur klopt, de smaak klopt, alles klopt. Toegegeven, in een lekkere tomatensaus vind ik ze zelf ook héérlijk!

DSC_8433-01

Cashew Cream Cheese

Heerlijk smeuïge kaas die je moeiteloos uitsmeert over toastjes of een broodje, heerlijk bij de borrel of op een feestje. Helaas (pinda)kaas, als veganist zit dat er natuurlijk niet meer in. Althans, zo ging dat vroeger. Tegenwoordig weten we dat vrijwel alles dat naar kaas moet smaken minstens net zo lekker smaakt op basis van cashewnoten. Bonuspunten: voor iemand met lactose-intolerantie, zoals ikzelf, is “kaas” zo opeens wel een optie!

Parmi Topper

Over kaas gesproken: er was vroeger slechts één kaassoort waar ik gek op was, namelijk Parmezaanse kaas. Die smaakvolle, pittige, droge oude kaas voor over de pasta of liefst zelfs zo uit het vuistje. Die smaak mis ik wel eens! Gelukkig zijn daar edelgistvlokken voor over de pasta en wordt het zelfs nog beter met de Parmi Topper die ik onlangs ontdekte. Nu nog zelf proberen er een kaasje van te maken dat ik zo uit het vuistje kan eten!

DSC_8422-01

Vegafit Krokant Schnitzel

Eerlijk is eerlijk, vrijwel alle producten van Vegafit smaken akelig echt. Als ik er, naast de balletjes, nog ééntje mag kiezen, dan is het wel de Krokant Schnitzel. Dat is namelijk ook pure nostalgie! Ik was als kind al nooit zo’n vleeseter, maar krokante kipschnitzel en vissticks vond ik wel lekker. Deze krokante schnitzel van Vegafit doet me echt weer aan vroeger denken en smaakt stiekem het allerbeste met aardappeltjes en appelmoes đŸ˜‰

Vegan Junkfood Bar burger

Ik houd niet van fastfood. Nooit gedaan. Toch moest ik natuurlijk wel een hapje gaan eten bij de Vegan Junkfood Bar, gewoon omdat je als vegan dit fantastische initiatief wilt ondersteunen. Het feit dat ik de burger die ik daar at niet héél erg lekker vond, is wat mij betreft dan ook een goed teken: dat bewijst dat het inderdaad smaakt zoals een echte fastfood burger!

med_res (101)

Saucijzenbroodje

Klap op de vuurpijl is natuurlijk mijn eigen recept voor plantaardige saucijzenbroodjes! Zelfs familieleden aten vol smaak een broodje op om vervolgens stomverbaasd te reageren op de mededeling dat de saucijzenbroodjes uit mijn keuken kwamen en dus helemaal plantaardig waren. HOE DAN?! Dankzij de plantaardige burgers van Albert Heijn en de juiste kruidenmix. Het mooie is dat menig vleeseters inmiddels liever mijn saucijzenbroodjes heeft dan de echte đŸ˜‰ Win!

med_res (91)

Zo zijn er ongetwijfeld nog veel meer plantaardige producten die akelig veel op hun dieronvriendelijke varianten lijken en gezien de plantaardige trend die in 2018 een ware boost heeft gekregen komen er daar de komende tijd heel veel meer bij!

Welk product hoort er volgens jou op dit lijstje?

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.