https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

What I eat in a day: vegan eetdagboek #2

What I eat in a day: vegan eetdagboek #2

Eetdagboekjes: zelf vind ik ze heerlijk om te lezen en jullie blijkbaar ook! In februari gaf ik jullie een kijkje in mijn eetdagboek en dat werd zo goed ontvangen, dat ik besloot hier toch maar eens wat vaker aandacht aan te besteden. Als vegan heb je namelijk uiteraard véél meer opties dan ik op één dag kan laten zien 😉 Dus, ben je op zoek naar inspiratie, heb je hulp nodig om wat variatie in je eetpatroon aan te brengen of ben je gewoon net zo’n nieuwsgierig aagje als ik? Neem dan vandaag een kijkje in mijn eetdagboekje van zondag 8 april!

Ontbijt

Net zoals elke andere dag start ik met de fles water die naast mijn bed staat. Terwijl ik mijn gezicht was en vitamines neem, drink ik zeker de helft van de fles leeg. Vervolgens maak ik thee van verse gember en citroen en neem die mee naar de slaapkamer om op te drinken terwijl ik me opmaak.

Vandaag werk ik in de sportschool, dus ik heb gisteravond mijn ontbijt al klaargemaakt. Als ik ’s ochtends achter de balie sta is dat altijd een smoothie, die ik lekker op mijn gemak tijdens het werken kan opdrinken. Dit keer ging er een flinke hand spinazie in, een banaan, een stengel bleekselderij, een overgebleven stukje courgette, een hand bevroren bosvruchten, een schepje Juvo en een flinke klets amandelmelk. Mmm!

IMG_20170426_160723_233

Lunch

Om mijn lunch bij elkaar te sprokkelen plunderde ik de koelkast en eindigde met een salade van ijsbergsla, komkommer, bosui, tomaat, kidneybonen, maïs, sperziebonen, brood, een klein scheutje olijfolie en flink wat citroensap. Snufje peper & zout erover en genieten maar!

Sport

Zoals ik de vorige keer al aangaf vind ik het voor een volledig plaatje ook altijd leuk om te lezen wat iemand aan sport doet. Dat heeft immers bij bepaalde intensiteit toch ook invloed op wat je eet. Vandaag was dat echter niets, want zondag is mijn wekelijkse rustdag 🙂 Al betekent rusten in mijn woordenboek dan dus wel van 9 tot 13 werken in de sportschool en ’s middags in de felle zon in de tuin werken: heerlijk!

DSC_0627-01

Tussendoor

Meestal neem ik ’s middags wel een tussendoortje, maar vandaag had ik laat geluncht en hebben we hard in de tuin gewerkt, dus kwam het er niet van. Tijdens het koken snoepte ik wel een handje van de granola die op het aanrecht stond.

DSC_7966-01

Diner

Bij mooi weer hoort: de barbecue! Zeker, ook als veganist kun je dol zijn op barbecueën. Ik hou van de typische smaak van alles wat op de barbecue gelegen heeft en de sfeer die barbecueën met zich meebrengt. Vandaag gingen we niet voor een complete barbecue, maar bakten we alleen wat burgers (voor manlief) en tempeh (voor mij) bij onze aardappelen uit de airfryer en geroerbakte groenten. De tempeh marineerde ik met een paar ingrediënten die samen tot een overheerlijk resultaat leidden. Dat recept krijgen jullie later deze week van mij!

DSC_8475-01.jpeg

Avondsnack

Na het afwassen snoepte ik een blokje pure chocolade. Dat vind ik zo’n heerlijke beloning!

Ik had ’s avonds niet echt trek meer, maar manlief bakte wat cassave die we hadden gekregen van een vriendin en die moest ik natuurlijk wel proeven. Een paar stukjes waren per ongeluk iets te bruin geworden en laat dat nou net zijn waar ik dol op ben. Alle gelukte stukjes waren dus voor manlief, die paar mislukte stukjes voor mij 😉

Het laatste wat ik deze dag naar binnen werkte was, zoals elke avond, mijn kop kamillethee. Onder een dekentje weggestopt op de bank, kijkend naar onze favoriete serie. Prima einde van het weekend zo!

med_res2

Zo, dat was mijn eetdagboekje van deze zomerse zondag 8 april! Hiermee hoop ik je weer kunnen inspireren en laten zien hoe gemakkelijk en lekker veganistisch eten is. Laat me vooral weten of je het leuk zou vinden vaker dit soort dagboekjes te zien en wat jou inspireert! Dan zal ik mijn best doen om de volgende keer niet de helft van de tijd te vergeten foto’s te maken 😉 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.