https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Tempeh bacon van de barbecue

Recept: Tempeh bacon van de barbecue

Zijn jullie ook zo dol op de barbecue? Je denkt misschien dat barbecueën niets meer voorstelt als je geen vlees meer eet, maar ik hou sinds ik veganistisch eet misschien zelfs meer van barbecueën dan daarvoor! Die typische smaak en de sfeer die erbij hoort: een stralend zonnetje, goed gezelschap en een gevoel van vrijheid Hartje Afgelopen zondag openden wij dan ook vol plezier het barbecueseizoen op ons balkon! Eén van mijn favorieten? Gemarineerde tempeh. Dit keer maakte ik spontaan in één keer de allerlekkerste marinade die ik ooit geproefd heb, dus begin die barbecue maar alvast van zijn winterse stoflaagje te ontdoen!

 

Eet smakelijk alvast! Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

Tempeh bacon

Je denkt misschien dat barbecueën niets meer voorstelt als je geen vlees meer eet, maar ik hou sinds ik veganistisch eet misschien zelfs meer van barbecueën dan daarvoor! Eén van mijn favorieten? Gemarineerde tempeh. 

Prep Time 1 minuut
Cook Time 20 minuten
Wachttijd 1 uur
Total Time 21 minuten
Servings 4

Ingredients

  • 400 gram tempeh
  • Flinke scheut sojasaus
  • Scheutje ahornsiroop
  • Circa 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • Snufje peper
  • Snufje komijnzaad

Instructions

  1. Snijd de tempeh in 4 (of meer) dunne plakken.

  2. Meng alle overige ingrediënten door elkaar in een afsluitbaar bakje.

  3. Leg de plakken tempeh in de marinade en laat minimaal 1 uur intrekken in de koelkast.

  4. Grill de plakken tempeh donkerbruin op de barbecue.

Volg:
Delen:

2 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating