https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

13x vegan verjaardagshapjes

Brood met kruidenboter uit de oven (1)

Hieperdepiep hoera, mijn man is vandaag jarig! Aangezien we samen helemaal geen tijd hebben om dat te vieren, vier ik het gezellig met jullie. Hoe vaak wordt mij immers niet om tips voor verjaardagshapjes gevraagd? Heel vaak! Daarom zet ik vandaag, ter ere van de verjaardag van mijn man, 13 vegan verjaardagshapjes voor je op een rij! Je begrijpt dat wij natuurlijk binnenkort alsnog ons eigen feestje wel vieren en dat een aantal van deze hapjes dan zeker niet ontbreken 😉 

Gebak

Beginnen jullie verjaardagsfeestjes meestal ook eerst met gebak? Hier in Limburg beginnen ze steevast met vlaai, maar natuurlijk is andere taart ook welkom. Zeker als die zelfgemaakt is!

IMG_20170906_130608_929

Wil je gaan voor een grote hit bij jong en oud? Kies dan voor een speculoosarretjescake. Heel eenvoudig te maken, maar zó lekker!

Kies je liever voor een echt feestelijke taart waarmee je de show kunt stelen? Maak dan Lisa’s Brownie Batter Pie. Een plaatje!

Brownie Batter Pie (2)-01

Zoete hapjes

Een alternatief voor taart en vlaai is een assortiment aan zoete hapjes. Zo hoef je geen grote stukken taart uit te delen maar kan iedereen lekker snoepen wat hij of zij wilt. Denk aan zelfgemaakte chocolade met de lievelingsingrediënten van de jarige of met knapperig fruit, aan citroenkokosbonbons of snickers bliss balls en aan stoere Hulk-wafels voor de kleineren.

Raw Vegan Crispy Fruit Chocolate

Bij de borrel

Is het tijd voor de borrel? Dan komen de hartige hapjes op tafel! Geen zakken gecoate nootjes en Franse kazen, maar zelfgemaakte plantaardige saucijzenbroodjes en pittige pittenmix. Meer zin in “vis” dan in “vlees”? Dan ga je gewoon voor vers gekruide visstickhapjes. Vergeet ook het brood met kruidenboter uit de oven niet of besmeer een stokbroodje met mediterrane tapenade. Voor de bitterballenliefhebbers maak je natuurlijk pizzaballetjes!

DSC_7620-01

Zo, genoeg voer voor een flink feestje! Natuurlijk zijn er véél meer hapjes te verzinnen of zelfs kant-en-klaar te kopen. Zelf houden wij van een mix van zelf maken en kopen. Zo is er zeker voor ieder wat wils en sta je niet letterlijk de hele week in de keuken voor één feestje. Aangezien we beiden “helaas” toch maar één keer per jaar jarig zijn maar ik wel heel vaak nieuwe recepten bedenk, staat er bovendien elke keer wel weer iets nieuws op tafel! 😉

Wat is jouw favoriete vegan verjaardagshapje?

DSC_8353-02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 13/04/2018 / 10:00

  Wat een heerlijke recepten! Ik krijg er trek van. 😉

  • Giulia Califano
   13/04/2018 / 10:47

   Dankjewel! Dat lijkt meen goed teken 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.