https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Wijsheden van een scheurkalender

Wijsheden van een scheurkalender

Quotes, wijsheden en motiverende teksten: ik ben er dol op. Het zijn woordspelingen met ongelofelijk veel kracht. Die paar woorden, in de juiste combinatie en op het juiste moment, kunnen meer teweegbrengen dan je voor mogelijk houdt. Eind vorig jaar ontving ik van een dierbare vriendin, die weet hoeveel waarde ik hecht aan de juiste woorden, een scheurkalender vol met dit soort teksten. Nu geniet ik dankzij haar een jaar lang elke dag van dat moment waarop ik een blaadje mag afscheuren en me mag laten verrassen door wat de nieuwe dag brengt. Waarom zou ik die inspiratie dan niet eens met jullie delen? Leun even ontspannen achterover en laat je inspireren door deze wijsheden van een scheurkalender! 

Januari

Maandag 1 januari

We haasten ons van de ene plek naar de andere – probeer bedachtzaam te lopen. Haal langzamer adem, kijk naar hoe je je voeten op de grond zet, en word je bewust van hoe je lichaam zich voortbeweegt.

Dinsdag 2 januari

Schrijf eens op wat je gaat eten en plan je maaltijden dagenlang vooruit. Niet alleen word je je op deze manier bewuster van wat je eet, maar je kunt zo ook voor gezonde producten en variatie in je voedingspatroon zorgen. Bovendien schept het rust om te weten wat je gaat eten en hoef je daardoor niet te twijfelen in de supermarkt, wat tijd en energie scheelt.

Donderdag 4 januari

Laat je meevoeren door wat er maar gebeurt en houd je hoofd leeg. Blijf bij je basis door te accepteren wat je doet. – Zhuangzi

IMG_20171026_180206_388.jpg

Vrijdag 5 januari

Als je tijdens een dipmomentje nieuwe energie wilt opdoen, dan is stretchen ideaal. Sta rechtop, met je knieën licht gebogen, je voeten iets uit elkaar en je handen langs je lichaam. Strek vervolgens je armen boven je hoofd en maak jezelf zo lang mogelijk, terwijl je je handen sluit. Houd deze beweging 10 tellen vast en schud jezelf dan los. Herhaal deze oefening voor maximaal effect.

Maandag 8 januari

Als je meteen na het opstaan een glas lauw water met citroen drinkt, vul je niet alleen het vocht aan dat je lichaam tijdens de nacht heeft verloren, maar reinig je ook je lever en zuiver je je huid. De toevoeging van citroen op je nuchtere maag helpt je spijsvertering op gang te komen en geeft je energie.

Dinsdag 9 januari

Loop je afspraak met het leven niet mis.

Vrijdag 12 januari

Als je onderweg bent, of het nou in een voertuig is of te voet, stop dan af en toe even om de omgeving in je op te nemen en echt te kijken naar de dingen die je elke dag voor lief neemt. Je zult versteld staan van hoeveel je eerder hebt gemist!

IMG-20171016_201802_0050-29035686.jpeg

Dinsdag 16 januari

Hang inspirerende plaatjes en teksten op in je huis om jou en je gezin eraan te herinneren om bedachtzaam te zijn, even rust te nemen en diep adem te halen. Bedachtzaam zijn is niet moeilijk – de sleutel is eraan denken! Deze visuele seintjes zijn misschien net wat je nodig hebt.

Vrijdag 19 januari

Piekeren en nadenken over dagelijkse verplichtingen, todolijsten of dingen in je leven die niet lekker verlopen kan mentale stress veroorzaken. Een effectieve manier om je hoofd leeg te maken is door je lichamelijk te ontspannen met behulp van yoga. Doordat je je volledig dient te concentreren op de yogaoefeningen, maak je je geest helemaal leeg.

Dinsdag 23 januari

Als je pijn of spanning voelt in een van je lichaamsdelen, concentreer je dan op die plek en beeld je in dat een warm licht de pijn wegneemt, waarna je ontspannen bent en gelijkmatig ademhaalt.

IMG_20171113_182420_899.jpg

Tegoed

Je ziet, al genoeg wijsheden uit slechts één maand. Uiteraard houden jullie de overige maanden van mij tegoed! Februari en maart heb ik immers natuurlijk ook al helemaal afgescheurd 😉

Zoals je wellicht weet houd ik niet van afval en probeer ik zo min mogelijk niet-recyclebare spullen aan te schaffen, waar een scheurkalender zo op het eerste gezicht natuurlijk een zeer slecht voorbeeld van is. Gelukkig zijn de blaadjes van papier, wat dus mooi gerecycled kan worden. Bovendien bewaar ik alle teksten die mij echt raken én kan ik jullie ermee inspireren, dus voor dat stapeltje papier dat ik in één jaar weggooi heeft op dat moment zijn nut wel bewezen 😉

Zijn jullie ook zo dol op dit soort teksten?

IMG_20171109_080545_653.jpg

Volg:
Delen:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.