https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Review + WINACTIE: Verzorgingsproducten voor de fanatieke sporter

Review + WINACTIE: Verzorgingsproducten voor de fanatieke sporter

Gebruik jij als sporter speciale verzorgingsproducten? Voor, tijdens of na het sporten? Zelf dacht ik er nooit echt over na, tot ik steeds intensiever ging trainen en bepaalde ongemakken begon te ervaren. Schuurplekken onder mijn armen na een duurloop in de zon, bilspieren die om magnesium schreeuwden na 30 kilometer hardlopen en eelt onder mijn voeten dat zich afvroeg wanneer ik me eens ging realiseren wat ik mijn lijf aandeed. Sindsdien geef ik mijn lijf meer aandacht, met de juiste producten. Zo kom ik tot steeds weer nieuwe ontdekkingen! Wist je namelijk dat er diverse verzorgingsproducten speciaal voor sporters bestaan? Vandaag vertel ik je er meer over én lees je hoe jij een fles massageolie voor fanatieke sporters kunt winnen!

Verzorgingsproducten voor de sporter

Waar heeft een sporter behoefte aan? Verkoeling en kalmering voor pijnlijke spieren en gewrichten. Verzorging voor droge en schrale plekken. Verfrissing en stimulering na een zware training. Hydratatie, bescherming en snel herstel. Hoe fanatieker je sport, hoe groter je behoefte.

Uiteraard kom je als sporter prima weg met reguliere verzorgingsproducten. Let je erop dat deze goed voeden en hydrateren, dan ben je al een heel eind op weg. Een pure magnesiumspray, verkoelende gel of verwarmende spiercrème doet wonderen.

DSC_9140-01

Sport with BAST

Je kunt echter ook kiezen voor verzorgingsproducten voor de sporter. Zelf heb ik me er nooit in verdiept, maar er bestaan ongetwijfeld veel speciale sportverzorgingsproducten. Een merk waar ik onlangs kennis mee heb gemaakt is BAST. Een heel basic, straight-to-the-point merk dat slechts 5 producten aanbiedt. Ze richten zich op slechts een klein segment van de markt en kunnen zich daardoor uitermate specialiseren.

Bravoure Authenticité Sport Technique

BAST staat voor Bravoure Authenticité Sport Technique: Moed, Authenticiteit, Sport en Techniek. BAST combineert technische aspecten met eigenschappen die zorgen voor een goed gevoel. Dat wat je nodig hebt en dat waar je behoefte aan hebt, zeg maar.

Head & Body Wash

Zelf testte ik de Head & Body Wash en de Liniment van BAST. De Head & Body Wash is zoals de naam al zegt een 2-in-1 douchegel voor zowel je lichaam als je haar. De belangrijkste ingrediënten zijn paardenkastanje-extract en salie-extract, die samen ontstekingsremmend werken, zwelling verminderen, de conditie van de huid verbeteren, kalmerend werken, irritatie verminderen, bloedsomloop verbeteren en celvernieuwing stimuleren. De douchegel ruikt ontzettend fris en voelt ook zo op je huid: verzorgend en ontzettend verkoelend. Als je na een douche met deze douchegel nog niet wakker bent, weet ik het ook niet! Zeker na een pittige training voelt zo’n enorme verfrissing op je huid heerlijk. Douchewater zelf is natuurlijk al genieten, maar de geur en het verkoelende effect van deze Head & Body Wash geeft je post-workout douche wel een extra dimensie.

DSC_9154-01

Liniment

De Liniment is een massageolie die ontzettend verkoelend werkt. Zo verkoelend dat wanneer je deze met je handen aanbrengt, je handen ook nadat je ze gewassen hebt koel blijven aanvoelen. Tip: gebruik dus maar één hand om de olie aan te brengen als je met de andere hand in je ogen wilt kunnen wrijven of eten wilt kunnen aanraken! De hoofdbestanddelen van deze olie zijn kamferolie en tarwekiemextract. Deze zorgen samen voor stimulering van de bloedsomloop, een verkoelend effect, verlichting van pijnlijke spieren en krampen, voorkoming en remming van ontstekingen en bescherming van huidcellen tegen beschadiging en UV-licht. Van de meeste effecten merk je zelf natuurlijk niet direct iets, maar dat de olie een verkoelend effect heeft en pijn van pijnlijke spieren en krampen verlicht is wel duidelijk! Het voelt na een pittige training als een cadeautje om wat van deze olie op te smeren om je spieren te belonen voor hun harde werk 🙂

Bruise Control, Foot Cream en Glove Deo

Naast de twee producten die ik testte biedt BAST ook een crème aan die het herstelproces van blauwe plekken versnelt, een verzorgende voetencrème en een verfrissende spray die nare geurtjes in handschoenen, sportschoenen en ander sportmateriaal verwijdert.

Winactie

Vijf goed doordachte producten waar een fanatieke sporter echt wat aan heeft! Jij maakt nu kans om één van die producten te testen! Laat ons weten na welke training jouw spieren wel een verkoelende massage verdienen, volg BAST en Renmeisje via Facebook (@sportwithbast en @renmeisje) en/of Instagram (@sportwithbast en @renmeisje) en wie weet mag jij jouw spieren binnenkort verwennen met een scheutje Liniment! De gelukkige winnaar ontvangt woensdag 2 mei bericht van mij 🙂

Gebruik jij wel eens verzorgingsproducten speciaal voor sporters?

DSC_9149-01

Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met BAST. Dit verandert echter niets aan mijn standpunt: ik ga alleen samenwerkingen aan waar ik oprecht achter sta en geef altijd mijn eigen eerlijke mening.

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. Cobi
  01/05/2018 / 16:18

  Ik ben aan het trainen voor de Nijmeegse vierdaagse. Hiervoor gebruik ik vaak de blue rub van dōTERRA. Verder eigenlijk geen speciale producten

  • Giulia Califano
   01/05/2018 / 16:59

   Wat goed! Veel succes alvast!

 2. 01/05/2018 / 17:40

  Wat een leuke blog heb je!

  Ik volg je sinds vandaag op Facebook (Lieke van Veen) en Instagram (liekevv24) en ik volg Bast ook omdat ik graag meedoe aan deze winactie.

  Ik heb vaak last van spierpijn als ik een hele dag gelopen/gestaan heb op het werk, dus hopelijk helpen deze producten daarbij.

  • Giulia Califano
   01/05/2018 / 18:47

   Superleuk dat je ons volgt en meedoet aan de winactie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.