https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept + WINACTIE: Sojabrokjes in pindasaus met noedels en gebakken groenten

Recept + WINACTIE: Sojabrokjes in pindasaus met noedels en gebakken groenten

Sojabrokjes? Het klinkt niet echt smakelijk en zo zien ze er ook niet bepaald uit, maar jeminee, wat zijn ze lekker! Mits je ze met de juiste ingrediënten klaarmaakt, dat wel. Wat mij betreft verdienen ze dan een ereplekje in je keuken: ze zijn namelijk naast volledig plantaardig ook nog eens zeer eiwitrijk en vetarm! Kijk, daar houden we in van 😉 Smaakvol eten met alleen maar voordelen. Vandaag laat ik je zien hoe je een heerlijke portie sojabrokjes in pindasaus klaarmaakt én maak je kans om zelf een pakket met drie soorten sojabrokjes te winnen! Noot: geniale kat niet inbegrepen.

Saheli – Soja

De sojabrokjes van Saheli zijn gemaakt van gedroogd, ontvet sojameel. Hierdoor zijn de sojabrokjes een ontzettend eiwitrijke en vetarme vleesvervanger: ideaal voor sporters of mensen die de overstap naar minder of geen vlees willen maken. In deze sojabrokjes zitten namelijk bijna twee keer zoveel eiwitten als in kipfilet en 15 keer minder vet dan in gehakt! Daarnaast zijn de sojabrokjes doordat ze gedroogd zijn ook nog eens heel lang houdbaar. Een goedkope, diervriendelijke én gezonde manier om je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voedingsstoffen en eiwitten te bereiken zonder de nadelen van vlees.

DSC_9071-01

Sojabrokjes in pindasaus met noedels en gebakken groenten

Eet smakelijk alvast! Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

Sojabrokjes in pindasaus met noedels en gebakken groenten

Sojabrokjes? Het klinkt niet echt smakelijk en zo zien ze er ook niet bepaald uit, maar jeminee, wat zijn ze lekker! Mits je ze met de juiste ingrediënten klaarmaakt, dat wel. Wat mij betreft verdienen ze dan een ereplekje in je keuken: ze zijn namelijk naast volledig plantaardig ook nog eens zeer eiwitrijk en vetarm! Kijk, daar houden we in van 😉 

Prep Time 5 minuten
Cook Time 20 minuten
Total Time 25 minuten
Servings 2

Ingredients

 • 60 gram sojabrokjes
 • 100 gram noedels
 • 500 gram wokgroenten
 • 2-4 eetlepels 100% pindakaas
 • Flinke scheut sojasaus
 • Sambal naar smaak
 • Sesamzaadjes ter garnergin

Instructions

 1. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 2. Zet een grote wokpan met een flinke scheut water op het vuur en laat hier de sojabrokjes in sudderen tot ze zachter worden.

 3. Voeg een flinke scheut sojasaus toe en twee tot vier eetlepels pindakaas. Meng er eventueel ook wat sambal doorheen als je van pittig houdt.

 4. Voeg ook de groenten toe, of bak deze in een andere pan apart gaar.

 5. Laat de sojabrokjes sudderen totdat ze helemaal zacht zijn en alle saus goed opgenomen hebben. Indien ze beginnen aan te bakken, voeg je nog wat extra sojasaus toe.

 6. Garneer met (geroosterde) sesamzaadjes.

DSC_9168-01.jpeg

Winactie

Wil jij kans maken op een pakket met alle drie de soorten sojabrokjes van Saheli? Volg ons dan via Facebook (@sojabrokjes en @renmeisje) en/of Instagram (@sojabrokjes en @renmeisje) en laat weten wie jij met deze sojabrokjes gaat overtuigen minder vlees te eten! De gelukkige winnaar ontvangt donderdag 3 mei bericht van mij 🙂 Deze winactie is afgelopen.

DSC_9089-01

Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Saheli. Dit verandert echter niets aan mijn standpunt: ik ga alleen samenwerkingen aan waar ik oprecht achter sta en geef altijd mijn eigen eerlijke mening.

 
 
 
Volg:
Delen:

13 Reacties

 1. Toyah
  26/04/2018 / 14:33

  Ik zou dit pakket graag delen met mijn vriend. Hij eet zelf nog wel vlees maar eet er steeds minder van door kennismaking met lekkere vegetarische/vegan gerechten. Als ik deze sojabrokjes zou kunnen proberen hebben we er misschien weer een nieuwe favoriet bij!

 2. Marian
  27/04/2018 / 13:04

  Zou het wel eens willen proberen.

 3. Gerda
  30/04/2018 / 23:26

  Mocht ik winnen dan maak ik dit gerecht van jou met de sojabrokjes.

 4. Anita H.
  30/04/2018 / 23:56

  Toevallig onlangs de tip gekregen van een goede kennis om “aan de soja te gaan” en toevallig benoemde hij ook nog deze website. Vriendin Rita was erbij. En ik wil haar dan ook wel uitnodigen om te komen proeven, mocht ik in de prijzen vallen.

  • Giulia Califano
   01/05/2018 / 08:09

   Wat goed om te horen!

 5. Angelique
  01/05/2018 / 10:19

  Ik ben het grootste deel van mijn leven al vegetarisch, maar dit ken ik niet.
  Ik zou het heel graag uit willen proberen! Mijn man probeert soms ook vleesvervangers maar tot nu toe vindt hij maar weinig lekker. Dus wellicht is dit de uitkomst 😀

  • Giulia Califano
   01/05/2018 / 12:56

   Dat zou mooi zijn!

 6. Cobi
  01/05/2018 / 16:19

  Ik zou graag mijn gezin meer vegetarisch willen laten eten. Grappig bij het woord soja brokjes dacht ik aan kattenvoer Dus je foto sluit mooi aan😂

  • Giulia Califano
   01/05/2018 / 16:59

   Hahahaha ik snap de vergelijking inderdaad! 😉

 7. Maria
  02/05/2018 / 10:38

  Mijn ervaring met sojabrokken was tot nu toe niet erg positief -zachtjes uitgedrukt- maar ik laat me graag verrassen.😉

 8. 02/03/2020 / 20:22

  Vandaag gemaakt, was lekkerrr! Vlogende keer doe ik door de saus ook zeer klein gesneden rode ui en pindastukjes renmeisje!

  • Giulia Califano
   03/03/2020 / 11:19

   Wat leuk om te horen! Dat lijkt me ook heel lekker inderdaad, goed idee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating