https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Review: Wat geef jij je moeder met Moederdag cadeau?

Review: Wat geef jij je moeder met Moederdag cadeau?

Ga jij op de zaterdag voor Moederdag een middagje de stad in om cadeautjes te zoeken of ben jij al weken van tevoren bezig het meest persoonlijke cadeau te zoeken of in elkaar te zetten? Zelf ben ik meer van dat laatste: ik geef het liefst ervaringen of persoonlijke cadeaus, waarvan ik weet dat ze mijn moeder echt dierbare herinneringen opleveren. In onze commerciële maatschappij vergeten we het immers steeds meer, maar Moederdag draait niet om cadeautjes: het draait om dankbaarheid en liefde. Daarom telt in mijn ogen niet hoeveel cadeaus je je moeder geeft, maar wélk cadeau. Heb je nog geen idee wat jij je moeder wilt geven? Misschien brengt het cadeau dat ik mijn moeder dit jaar alvast gaf je op een idee!

Waardering

Waarderen jullie je moeder ook steeds meer naarmate je ouder wordt? Als je klein bent is Moederdag vooral leuk omdat je dan een tekening voor je moeder mag maken of iets mag knutselen. Hoe ouder je echter wordt, hoe meer je je waarschijnlijk bewust wordt van wat je moeder (al geldt dit uiteraard ook voor je vader) voor jou gedaan heeft en nog steeds doet. Hoe ouder je wordt, hoe meer je jezelf ook gelukkig mag prijzen als je je moeder en/of vader nog steeds bij je hebt!

Zelf vind ik het, mede om deze reden, altijd leuk om op Moederdag een persoonlijk cadeau te geven. Vroeger gaf ik al kalenders of een klok met foto’s van ons, steevast vergezeld van een zak drop (moeders ultieme verslaving). De laatste tijd gaf ik vooral uitstapjes: zo stuurde ik mijn moeder en haar vriend al eens op een boottocht met lunch en liet ik ze een tijdje geleden theeleuten, wandelen en borrelen in de omgeving van hun favoriete dorpje.

DSC_9021-01

Praktisch

Dit jaar stuitte ik echter weer op een perfect gepersonaliseerd cadeau: een enorm tafelkleed! Mijn moeder heeft in de tuin een grote tafel staan, maar geen tafelkleed dat groot genoeg is voor over deze tafel. Met de feestdagen schuiven we vaak binnen twee tafels tegen elkaar aan om met z’n allen bij elkaar te kunnen zitten, maar ook dan is er geen tafelkleed dat over beide tafels past. Vanaf nu wel!

DSC_9005-01

Alleen voor haar

Natuurlijk had ik zomaar een prachtig groot tafelkleed kunnen kopen, maar dat zou ze zelf ook kunnen doen. Ik wil haar geen cadeau geven wat alléén maar praktisch is, want wat ze nodig heeft kan of moet ze zelf ook wel aanschaffen. Daarom geef ik liever een cadeau waar ze echt wat aan heeft, maar wat ook uniek en waardevol is!

Zo stuitte ik op dit gepersonaliseerde tafelkleed. Je kunt kiezen uit twee kleuren voor het tafelkleed en zo’n 30 kleuren voor de opdruk. Daarnaast kun je zelf uit 7 verschillende opdrukken kiezen. Ik koos voor deze luxe opdruk waarbij ik veel tekst in diverse stijlen kwijt kon. Zo vond ik het leuk om er iets Italiaans in te verwerken, moest het element ‘eten’ erin terugkomen en wilde ik dat het duidelijk zou zijn dat dit mijn moeders tafelkleed is: dat resulteerde al vrij snel in ‘Ristorante Mamma Vera’. Vervolgens vond ik het mooi om vier woorden te benoemen die staan voor wat er bij moeders aan de keuken- of tuintafel gebeurt: eten, kletsen, spelletjes spelen en lachen. Ten slotte hoort er onderaan zo’n tafelkleed een jaartal, waar ik natuurlijk mijn moeders geboortejaar van maakte. Ristorante Mamma Vera staat garant voor eten, kletsen, spelletjes spelen en lachen sinds 1954! 😉

DSC_9020-01

Gepersonaliseerd

In de webshop waar ik dit tafelkleed vandaan toverde kun je overigens véél meer gepersonaliseerde cadeaus maken. Zo’n groot tafelkleed was nou eenmaal perfect voor mijn moeder, maar misschien wordt jouw moeder wel blij van een picknickmand, strandtas of theedoos? Over de kwaliteit van andere producten kan ik uiteraard niet oordelen, maar we stonden versteld van de kwaliteit van dit tafelkleed. Voor de prijs die je betaalt ontvang je ook echt een degelijk tafelkleed dat er luxe uitziet en tegen een stootje kan!

Moeders reactie

Uiteraard verklap ik hier nu niet mijn moeders cadeau voordat ze het zelf heeft gezien. Zij had dit jaar de mazzel om haar cadeau eind april al in ontvangst te nemen. Geweldig om te zien hoe ze een enorm kleed ontvouwt en zich afvraagt wat het in hemelsnaam moet worden. Op een bepaald moment zag ze wel wat woorden staan en begon er iets te dagen, maar pas toen we het hele kleed in de breedte vasthielden werd duidelijk dat ze een gepersonaliseerd tafelkleed had gekregen!

Meteen dook ze de tuin in om het kleed over de tafel te leggen, terwijl ze maar bleef herhalen dat ze dit een geweldig cadeau vond. Iets wat ze echt heel goed kan gebruiken, maar dan zo persoonlijk! ‘Deze heeft niemand!’ riep ze uit. Check, weer raak geschoten! Een cadeau waarmee ik mijn moeder slechts een fractie heb kunnen laten zien van wat ze voor mij betekent, maar dat is precies waar het wat mij betreft op Moederdag om draait.

Weet jij al wat jij je moeder cadeau geeft deze Moederdag?

DSC_9011-01

Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Bulbby. Dit verandert echter niets aan mijn standpunt: ik ga alleen samenwerkingen aan waar ik oprecht achter sta en geef altijd mijn eigen eerlijke mening.

Volg:
Delen:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.