https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Mijn meest gevraagde granola

Recept: Mijn meest gevraagde granola

Weet je wat best wel grappig is? Dat ik het heel vaak over granola heb en wekelijks meerdere zakken vul voor mijn klanten, maar nooit het recept voor de meest gevraagde granola met jullie heb gedeeld! Granola is zo’n typisch recept dat ik het liefst op gevoel maak. Als ik de ingrediënten zou moeten gaan afwegen, gaat het plezier er voor mij vanaf. Weet je eenmaal hoe je lekkere granola maakt, dan kan het niet meer mislukken. Daarom zal ik je vandaag voor eens en vooral altijd proberen uit te leggen hoe je mijn meest populaire granola maakt! 

Nooit dezelfde granola

Het leuke van bakken zonder ingrediënten af te wegen, is dat het resultaat nooit precies hetzelfde wordt. De verhoudingen zijn anders en dus is de smaak dat ook! En met granola wordt het alleen maar leuker, want er zijn vrijwel oneindig veel ingrediënten die je kunt gebruiken. Sommige ingrediënten bak je mee (zoals pompoenpitten, noten en cacao nibs) en andere voeg je later pas toe (rozijnen, kokosvlokken en chocolade bijvoorbeeld). Zelf heb ik dan ook niet echt één favoriet. Maar wat vrijwel al-tijd in de zakken zit die klanten bestellen, zijn noten en pure chocolade. Tja, geef ze eens ongelijk?

Houdbaarheid

Nog zoiets fijns aan granola: het is hartstikke lang houdbaar! Mits je het goed bewaart natuurlijk. Het liefst in een luchtdichte pot, in een donkere, droge en niet te warme ruimte. Gewoon een keukenkastje dus. Al staat zo’n mooie gevulde glazen pot ook prachtig op het aanrecht of op een ander leuk plekje in je keuken!

Hoe lang de granola dan precies houdbaar is, kan ik je niet zeggen. Zowel bij mezelf als bij mijn klanten is het altijd eerder op dan het kan bederven 😉 Handig, toch?

Mijn meest gevraagde granola

Granola is zo’n typisch recept dat ik het liefst op gevoel maak. Als ik de ingrediënten zou moeten gaan afwegen, gaat het plezier er voor mij vanaf. Weet je eenmaal hoe je lekkere granola maakt, dan lukt granola altijd!

Prep Time 5 minuten
Cook Time 20 minuten
Total Time 25 minuten

Ingredients

 • 200 gram havermout
 • 2 flinke handen gemengde noten
 • 2 eetlepels pompoenpitten
 • 2 eetlepels lijnzaad
 • Snufje zout
 • Circa 5 eetlepels ahornsiroop
 • Kaneel of koek- en speculaaskruiden naar smaak
 • 100 gram pure chocolade
 • Flinke hand Kokosvlokken

Instructions

 1. Meng alle ingrediënten behalve de chocolade en kokosvlokken goed door elkaar. 

 2. Verwarm de oven voor op 180 graden.

 3. Zorg dat alles enigszins aan elkaar plakt en glimt. Lukt dat niet, voeg dan wat extra ahornsiroop toe tot dit wel lukt. 

 4. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

 5. Laat de granola goed afkoelen zodat deze knapperig wordt.

 6. Snijd of schaaf de chocolade in kleine stukjes. 

 7. Als je granola helemaal afgekoeld is schep je deze samen met de stukjes chocolade en kokosvlokken in een luchtdichte pot en is deze onbeperkt houdbaar. Lees: zo lang houdbaar als jij ermee doet, zulke lekkere granola leeft nooit lang genoeg om te bederven 😉

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @bijmamathuis in je foto op Instagram of Facebook!

granola
Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. 06/05/2018 / 07:25

  Lekker! Wat vraag je voor de granola die je verkoopt? En hoe maak je daar reclame voor in de buurt?
  Groetjes Milou

  • Giulia Califano
   06/05/2018 / 20:27

   Zeker weten! 😉 Alle prijzen kun je vinden in mijn shop, bovenaan in het menu op de website. Voor één pot granola vraag ik € 5,50 en twee dezelfde potten tegelijkertijd kosten € 10,-. Het praat zichzelf rond in mijn omgeving en op de sportschool, dus ik hoef er eigenlijk nauwelijks reclame voor te maken! Ik doe wel regelmatig winacties en laat mensen van alles proeven of stop samples in goodiebags 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating