https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

10x recepten voor zomerdagen

10x recepten voor zomerdagen

Wat een weertje! Van mij mag het wel zo blijven 😉 Hardlopen is zo fantastisch in de zonovergoten natuur, iedereen is vrolijk én we zetten lekkere zomerse gerechten op tafel! Speciaal voor die paar zonnige dagen die we deze week nog in het vooruitzicht hebben zette ik 10 zomerse recepten op een rijtje. Al ga ik er daarbij natuurlijk wel vanuit dat je die de komende maanden op nog veel meer zomerse dagen kunt gebruiken!

Italiaanse courgettesoep

Eén van onze favorieten is deze Italiaanse courgettesoep, die ongelofelijk smaakvol is. Aan het eind van de zomer eten we deze soep héél vaak, omdat we dan courgettes in overvloed hebben uit eigen tuin!

IMG_20170821_193903_939

Pestoboerenkoolstampppot

Of je nu in een Nederlandse of Italiaanse keuken staat: deze stamppot is een aanwinst voor je repertoire. Kleurrijk, voedzaam én natuurlijk hartstikke lekker! Ja, zeker ook in de zomer. Koud maakt het namelijk misschien zelfs nog lekkerder dan warm!

Burrito Bowl

Burrito Bowls zijn altijd een goed idee, dus zeker ook in de zomer. Je stelt ze samen met van alles en nog wat, waardoor ze ideaal zijn om restjes mee op te maken. Gebruik vooral een lekkere frisse avocadodressing, dan zit je in de zomer helemaal goed!

IMG_20170930_182920_537

Italiaans zomersoepje

Soep alleen voor de winter? Echt niet! Juist ook in de zomer eet ik graag soep, omdat het zo gemakkelijk te maken is en licht verteerbaar is. Bovendien zijn veel soepjes, waaronder ook dit Italiaanse zomersoepje, ook heerlijk koud!

IMG_20170309_143300_016

Gegrilde falafelsalade

Falafel, mmm. Het is dat je mij niet voor iets eetbaars wakker mag maken, anders mocht het wel voor falafel! In deze salade meng ik de falafel met onder andere gegrilde aubergine en een frisse sojayoghurtdressing, waardoor je geniet van heel veel diverse texturen!

IMG_20170227_140409_223

Pasta met avocadobasilicumsaus en cherrytomaatjes

Basilicum, daar kan ik nooit genoeg van krijgen. Die geur is al verrukkelijk, maar alles wat je met basilicum maakt smaakt ook overheerlijk. Stel je eens voor dat je het mengt met romige avocado? Té lekker! Wat frisse cherrytomaatjes erbij en je pasta is zo compleet.

IMG_20171003_170906_185

Pompoensoep in twee minuten

Heb je écht geen zin om te koken als het zo warm is buiten? Maak dan deze pompoensoep, die heb jij sneller klaar dan een bezorger jou eten kan brengen 😉

DSC_8513-01

Basilicumpastasalade

Had ik al gezegd dat ik van basilicum hou? Deze pastasalade is misschien niet de allergezondste, maar wel één van de allerlekkerste. Tip: ook heerlijk bij de barbecue!

DSC_9130-01

Knaloranje detox soep

Oké, de laatste soep. Als je echt even een gezonde boost kunt gebruiken en licht wilt eten, maak dan deze knaloranje detox soep. Bomvol vitamines en mineralen!

DSC_8845-01

Barbecueën

Last but not least: steek de barbecue aan! Barbecueën hoeft echt niet altijd een langdurige en ongezonde bezigheid te zijn: even snel doordeweeks wat lekkers klaarmaken op en bij de barbecue kan prima. Marineer bijvoorbeeld een stuk tempeh, maak zelf wat naanbrood of brood met kruidenboter uit de oven en serveer er een aardappelsalade of bovenstaande basilicumpastasalade bij. Van die salades geniet je morgen nog een keer!

Wat is jouw favoriete zomerse recept?

DSC_8811-01

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.