https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Review: Plantaardig proteïnepoeder dat daadwerkelijk te drinken is

Review: Plantaardig proteïnepoeder dat daadwerkelijk te drinken is

Dat je als veganist geen eiwitten tekort hoeft te komen, moge inmiddels wel duidelijk zijn. Veel niet-vegan sporters drinken echter regelmatig een eiwitshake, dus waarom zou je die als veganist moeten missen? De enige reden voor mij was tot nu toe dat ik geen plantaardig proteïnepoeder kende dat ik met plezier dronk. Alleen ver weg verstopt in smoothies of zelfgemaakte proteïnerepen. Sinds een paar weken beloon ik mezelf echter vol genoegen met een eiwitshake na een pittige training!

Plantforce Synergy Chocolade Proteïne

Het eerste plantaardige proteïnepoeder dat ik graag drink. Gewoon gemengd met amandelmelk, meer niet! Dat terwijl het poeder ook nog eens ontzettend gezond is en vrij van enige troep. In de chocoladevariant, mijn favoriet, zit rijsteiwit van bruine rijst, erwteneiwit, organisch hennepeiwit, organisch cacaopoeder met laag vetgehalte, verdikkingsmiddel (xanthaangom), natuurlijk aroma en zoetstof (steviolglycosiden). Helemaal vrij van allergenen zoals melk, soja, tarwe en gluten dus!

DSC_9400-01

Third Wave Nutrition

Third Wave Nutrition is een bedrijf met een missie: ze willen een nieuwe objectieve standaard neerzetten. Daarom maken ze alleen maar producten van opmerkelijk hoge kwaliteit, die met kop en schouders boven de rest uitsteken.

Het belangrijkste ingrediënt van de proteïnepoeders van Third Wave Nutrition is rijsteiwit. Dit wordt echter ingekocht bij derden die het eiwit verkrijgen via overmatige bewerking, maar wordt door Third Wave Nutrition in eigen beheer geproduceerd. Zij onttrekken voorzichtig het eiwit door gebruik te maken van minimale warmte en zorgvuldige controle van elke stap van het productieproces. Het resultaat hiervan is een natuurlijk smakend rijsteiwit.

Na afloop van het productieproces ondergaat het rijsteiwit een aantal laboratoriumanalyses volgens zeer hoge en constante kwaliteitsstandaarden, om er zeker van te zijn dat er geen sporten van genetisch gemodificeerde organismen in zitten.

Het Plantforce Synergy Protein van Third Wave Nutrition is dus speciaal ontworpen voor gezondheidsbewuste consumenten die op zoek zijn naar een plantaardig eiwitpoeder dat niet alleen lekker smaakt, maar ook voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Zo weet je zeker dat je niet alleen je smaakpapillen, maar ook je lijf blij maakt met een eiwitshake!

DSC_9402-01

Smaaktest

Allemaal fantastisch natuurlijk, maar voor mij als ervaringsdeskundige met niet-lekker smakende plantaardige eiwitpoeders was vooral de smaaktest een cruciaal moment!

Toen ik het proteïnepoeder meenam naar de sportschool om daar voor het eerst te proeven, nam ik zelfs een back-up snack mee voor als het echt niet te drinken zou zijn. Zo sceptisch was ik!

Bij slok één was ik verkocht. Mijn collega’s die me vol verwachting aankeken zagen het direct: dit smaakt lekker! Uiteraard liet ik hen proeven en ook zij waren blij verrast. Serieus, het eerste plantaardige eiwitpoeder dat ik voor mijn plezier drink! En dat terwijl er totaal geen troep in zit!

Gebruik

Net zoals andere (plantaardige) proteïnepoeders kun je een schep Plantforce Synergy Protein mengen met water, sap of plantaardige melk en het vervolgens zo opdrinken. Dit is me echter nooit eerder gelukt met een ander plantaardig proteïnepoeder: die smaakten allemaal te bitter en vooral te poederig. De poeders verdwenen dus allemaal in smoothies en proteïnerepen, waar hun smaak mooi verstopt bleef. Voor het eerst sinds ik plantaardig eet drink ik nu regelmatig een eiwitshake na het sporten. Wat een heerlijk gevoel! Het hóeft niet, dat weet ik. Maar nu drink ik het simpelweg omdat ik het lekker vind en het zeker geen kwaad kan na een zware training.

De proteïnepoeders die nog in de kast staan bewaar ik voor smoothies en proteïnerepen, maar mijn Plantforce Synergy Protein is te lekker om ergens mee te mengen, die drink ik zo. Volgens mij zou je het zelfs kunnen verwarmen tot een lekkere mok chocolademelk! Gezien de tijd van het jaar, heb ik dat echter nog niet geprobeerd 😉 Misschien is mengen met bevroren banaan trouwens ook een goed idee: proteïneijs! Dat ga ik binnenkort proberen …

De Plantforce Synergy Protein is er overigens ook in de smaken naturel en vanille, maar chocolade is absoluut mijn favoriet!

Drink jij wel eens plantaardige eiwitshakes? 

DSC_9392-01

Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Plent. Dit verandert echter niets aan mijn standpunt: ik ga alleen samenwerkingen aan waar ik oprecht achter sta en geef altijd mijn eigen eerlijke mening.

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. Sarie van Utrechtglutenfree
  09/05/2018 / 11:18

  Dank je voor jouw post, ik ga het eens proberen! Ik ben zelf erg fan van Silverback appel-kaneel, wellicht ook iets voor jou?

  • Giulia Califano
   09/05/2018 / 21:52

   Dankjewel voor de tip, die ken ik nog niet maar klinkt wel heel lekker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.