https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

6x last-minute verwenrecepten voor Moederdag

6x last-minute verwenrecepten voor Moederdag

Oeps! Schrik je vanochtend wakker met de gedachte: het is Moederdag en ik heb niets voorbereid? No worries! Met deze 6 last-minute verwenrecepten sla je de plank nooit mis, op welk moment van de dag je je moeder ook wilt verrassen 😉 

Dankbaar

Wat ik je wel eerst wil meegeven, voor we overgaan naar de recepten, is hoe dankbaar je mag zijn als je je moeder nog bij je hebt én een goede band met haar hebt. Die hele hype rond Moederdag zou natuurlijk nergens voor nodig moeten zijn, want je moeder zou je elke dag mogen waarderen. Des te pijnlijker is deze dag elk jaar weer voor iedereen die geen moeder meer heeft, geen goede band met zijn of haar moeder heeft of zelf moeder zou willen zijn maar dat niet kan zijn. Persoonlijk vind ik dat we daar ook wel eens wat meer stil bij mogen staan!

Granola

Granola is echt mijn allergemakkelijkste en allerlekkerste recept, wat echt iedereen lekker vindt. Je kunt het namelijk helemaal aanpassen aan je eigen smaak! Als jij je moeder verrast met een zelfgemaakt granola-ontbijtje, kan ze daar extra lang van genieten: jij maakt natuurlijk meteen een hele pot vol! Echte liefde is je moeder verrassen met haar favoriete granola 🙂 Voor mijn moeder spaar ik altijd wekenlang paranoten op uit de notenmix die ik koop, omdat zij het liefst granola met véél paranoten heeft!

IMG_20171022_100439_182

Sinaasappelkokosmakronen

Hoe leuk zijn deze koekjes in hartjesvorm? Je kunt ze natuurlijk in alle vormen en maten maken, maar deze is wel mijn moeders favoriet. De koekjes bestaan uit slechts 4 ingrediënten, al kun je de sinaasappelolie gerust vervangen als je liever een andere smaak aan je koekjes geeft! Wat dacht je van vanille? Of amandel?

DSC_8944-01

Dubbel aardbeienchocoladetoetje

Ontzettend cliché natuurlijk, maar aardbeien horen nu eenmaal bij Moederdag. Ze zijn ook gewoon zó lekker! Daarom is dit toetje zo heerlijk: het is heel minimalistisch en versterkt zo alleen maar die verrukkelijke aardbeiensmaak. Mmm, dat smaakt naar meer!

Raw Vegan Rocky Road Chocolate

Is jouw moeder dol op chocolade? Het liefst met noten? Kokos? Of een fruitsmaakje? Het kan en mag allemaal! Als ze eenmaal ontdekt heeft dat jij met liefde de allerlekkerste chocolade voor haar maakt, wil ze niet meer anders 😉

Raw Vegan Crispy Fruit Chocolate

Hazelnootcacaokoekjes

Koekjes die smaken naar Nutella, maar stiekem heel gezond zijn? Daar wordt je moeder ongetwijfeld heel blij van! Zoet zonder suiker en bomvol goede vetten, zodat je ook denkt aan haar gezondheid. Tenzij ze allergisch is voor noten, natuurlijk. Sla dit recept in dat geval maar liever over!

DSC_7949-01

Cacaokoffiebananenbrood

Is jouw moeder net zoals de mijne dol op chocolade én op koffie? Dan is ze zeker ook dol op deze cake! Gezond bananenbrood met een subtiele chocolade- én koffiesmaak. Eén keer bakken, is de rest van de week genieten!

Als jij gezegend bent met een lieve moeder die nog bij je is: waar verras jij haar mee vandaag?

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.