https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

NEWSFLASH! Alles over het nieuwe Renmeisje.com

NEWSFLASH! Alles over het nieuwe Renmeisje.com

Welkom op mijn nieuwe website! Na een paar dagen noodgedwongen offline te zijn geweest, ben ik weer helemaal back in business. Laat ik je vandaag even rondleiden op mijn nieuwe website en je vertellen over wat je de komende tijd van mij kunt verwachten. De website is namelijk niet het enige dat veranderd is! 

Eigen beheer

Zoals veel bloggers startte ik mijn blog via WordPress, waar alles je lekker wordt voorgekauwd. Zo is het voor elke beginnende blogger eenvoudig om van start te gaan, zonder al te veel na te hoeven denken over alles wat er achter de schermen gebeurt. Hoe serieuzer je echter met je blog aan de slag wilt, hoe meer beperkingen je tegenkomt. Tegen betaling geeft WordPress je meer functionaliteiten, maar zelfs tegen een belachelijk hoge prijs blijven je mogelijkheden beperkt. Tijd om de boel overhoop te halen dus! 

Manlief heeft mij geholpen om de website over te zetten naar een server in eigen beheer, met het open-source CMS van WordPress en een thema van Pipdig. Zoals je wellicht op Instagram en Facebook hebt gelezen had dit nogal wat voeten in de aarde! Aanvankelijk werkte mijn domein niet eens en we zijn momenteel nog steeds bezig om de laatste kleine technische mankementen op te lossen. Zo zul je misschien merken dat de interne links in artikelen nog niet werken, omdat het beveiligingscertificaat van de nieuwe server wegens een storing op zich laat wachten. Daarnaast zijn de recepten die ik via een plugin had geschreven helaas niet mee gemigreerd, waardoor zo’n 22 recepten verdwenen waren. Van een aantal recepten had ik de gegevens elders opgeslagen en sommige recepten wist ik zo opnieuw te schrijven, maar momenteel ontbreken er nog negen. Die zal ik even opnieuw moeten maken om je precies te kunnen vertellen hoe ze in elkaar steken!

AVG

In deze periode zijn veel ondernemers, waaronder ik zelf dus, tevens druk bezig met het voldoen aan alle eisen van de nieuwe privacywet: de AVG. Daarom vind je op mijn nieuwe website een uitgebreide privacyverklaring en zijn er achter de schermen tevens een paar instellingen toegevoegd of gewijzigd om extra privacy te waarborgen. De nieuwe wet is behoorlijk complex en moeilijk 100% dekkend te maken in elke unieke situatie, dus ook op dit gebied zullen we de komende tijd nog wat veranderingen doorvoeren. Niets waar jij als lezer veel van zult merken, maar dan weet je in ieder geval dat we ermee bezig zijn!

Website

Dat de website veranderd is zie je nu meteen, maar wat betekent dat voor jou? Nou, ten eerste hoop ik natuurlijk dat jij het er net als ik mooier, strakker en overzichtelijker uit vindt zien. Ten tweede hoop ik dat je mijn recepten voortaan extra gemakkelijk kunt vinden, doordat ik het menu heb gesplitst in ‘blog’ en ‘recepten’ 😉 Vervolgens bevat dit thema een aantal fijne tools die ervoor zorgen dat jij sneller ziet welke artikelen op dit moment populair zijn en je gemakkelijk in mijn archief kunt duiken. Ten vierde vind je in de rechter bovenhoek drie vlaggetjes, die ervoor zorgen dat je in één klik de hele website kunt vertalen naar het Engels of Italiaans! Voor wie die deze tekst in het Nederlands kan lezen natuurlijk niet zo interessant, maar voor mijn Engelse volgers en vooral ook mijn Italiaanse familieleden en volgers ideaal. De vertaling is verre van perfect aangezien deze via een computer wordt gerealiseerd, maar met een beetje fantasie uitstekend te begrijpen!

Renmeisje

Zoals ik al zei is de website niet het enige dat veranderd is. Met deze nieuwe website wil ik meteen een nieuwe start maken, op een manier die op dit moment bij mij past. Renmeisje.com is een blog die met mij mee verandert, dus afhankelijk van waar ik me in een bepaalde fase van mijn leven mee bezighoud ontwikkelt de website (en daarmee uiteraard ook mijn sociale media) met mij mee. Op 1 juli vorig jaar ben ik begonnen met dagelijks bloggen, toen ik nog iets minder uren maakte in de sportschool en ik mijn tekstschrijfbureau nog volledig uit de grond moest stampen. In de afgelopen bijna 11 maanden ben ik niet alleen een paar uur extra gaan werken in de sportschool, maar heb ik vooral mijn portfolio als tekstschrijver mogen uitbreiden. Mijn droom om te kunnen leven van dat wat ik schrijf begint langzaam werkelijkheid te worden! Ik ben er nog láng niet, maar om mezelf de kans te geven aan mijn droom te werken, moet ik wel keuzes maken. Ik heb een aantal maanden geprobeerd meer uren in mijn dag te proppen, maar blijf helaas toch op 24 uur steken 😉

Toekomstperspectief

Dat Renmeisje.com een groot deel van mijn droom uitmaakt is een ding dat zeker is, maar op dit moment vereist dat een andere aanpak. Meer is niet altijd beter! In plaats van mezelf uit de naad te werken om elke dag een artikel online te zetten waarvan sommige stiekem meer aandacht nodig hadden gehad, kies ik er nu voor om me alleen te focussen op dat wat er echt toe doet. Dat betekent dat je vanaf nu niet meer elke dag een blog kan verwachten, maar wel minimaal vier keer per week. Heb ik meer tijd of meer om over te vertellen, dan krijg je er meer! Op deze manier hoop ik meer ruimte te creëren om mijn grote droom te verwezenlijken en stiekem ook iets meer ademruimte te creëren voor mezelf. Ik heb namelijk zo veel leuke ideeën, maar loop altijd achter de feiten aan omdat ik te druk bezig ben met alles dat eerst “moet”. Na maandenlang alle klusjes aan te nemen die ik maar kon krijgen om iets op te bouwen, durf ik nu te zeggen dat ik voldoende heb opgebouwd om ‘nee’ te kunnen zeggen tegen dat wat me onvoldoende oplevert en alleen samenwerkingen aan te gaan (voor Renmeisje) of opdrachten te accepteren (voor Schrijfmeisje) die mij werkelijk iets brengen. Dat kan geld zijn, maar ook speciale voldoening, energie of levenslessen. Ik ben er trots op klaar te zijn met de twijfel of het ondernemerschap toekomstperspectief voor mij biedt. Mijn man en ik gaven mij een jaar om het uit te testen en voordat dat jaar voorbij is zijn hebben we zoveel mijlpalen bereikt dat ik met tranen in mijn ogen durf te zeggen dat dit de toekomst is waar ik voor wil gaan. Een jaar geleden leek het zo onwerkelijk dat ik parttime in de sportschool kon werken en parttime mijn eigen brood kon verdienen met schrijven, maar inmiddels doe ik het. Ik doe het! 

Waar ik voor schrijf

Zonder het te beseffen is het artikel waarin ik jullie een update wilde geven over het nieuwe Renmeisje.com een best wel persoonlijk en emotioneel artikel geworden. Maar hé, dat is ook precies waarvoor ik schrijf. Niet alleen voor jullie, maar ook voor mezelf. Net zoals mijn benen me automatisch voortbewegen tijdens een rondje hardlopen, vliegen mijn vingers over het toetsenbord om te uiten wat ik blijkbaar kwijt moet. 

Even kort samengevat hoop ik dat jullie net zo blij zijn met mijn nieuwe website als ik en hoop ik dat jullie je blijven verheugen op mijn artikelen. Ideeën genoeg en als het goed is vanaf nu ook af en toe iets meer tijd om daar werkelijk iets mee te doen! 😉 

Alle feedback is welkom, zowel op de website zelf als op de inhoud en mijn plannen. Leef je uit!

Liefs en tot snel,

Giulia

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.