https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Eetdagboek van Jetske

Eetdagboek van Jetske

Vraag jij je ook wel eens af hoe andere mensen gedurende de dag eten? Zou het heel anders zijn dan jij eet? Vanuit die nieuwsgierigheid lees of bekijk ik zelf al jarenlang regelmatig eetdagboekjes van anderen en schreef er zelf ook een paar voor jullie uit. Maar wil je écht weten hoe het voelt om als iemand anders te eten? Dan moet je dat gewoon doen! Onlangs at ik een dag zoals Jetske van het YouTube-kanaal Vegan Fittie en nam zij een dag mijn voedingspatroon over. Komende week zie je op haar YouTube-kanaal hoe dat Jetske is bevallen en vandaag vertel ik je alvast wat ik van haar dagmenu vond!

Eetdagboek

Jetske probeert in deze serie telkens het eetdagboek van een andere vegan uit, om te laten zien hoe divers veganisme is. Geweldig idee wat mij betreft, want zo ziet iedereen dat je ook al veganist compleet verschillend kunt eten!

Nu blijkt wel dat de eetdagboekjes van Jetske en mijzelf niet zo sterk verschillen: we gebruiken veel van dezelfde ingrediënten, eten veel groenten en eten voornamelijk gezond. Toch waren er wel een paar kleine typische verschillen!

Ontbijt

Jetske start haar dag met 4 Yummygums, die ik zelf ook neem. Met de code RENMEISJE ontvang je namelijk 15% korting op zowel een losse pot als een abonnement, dus zo kun je lekker voordelig vitamines snoepen!

Daarna neemt Jetske 2 rijstwafels met zelfgemaakte chiajam. Die jam wilde ik al heel lang eens maken, maar het was er nog nooit van gekomen. Misschien omdat ik niet zo’n liefhebber van jam ben 😉 Toch vond ik dit wel verrassend lekker, dus ik ga het zeker vaker maken! 

Tussendoor

Als tussendoortje na haar ochtendworkout neemt Jetske een grote groene smoothiebowl. Kijk, daar houd ik ook wel van! Ik vond het wel een enorme portie: normaal gesproken zou dit voor mij al een behoorlijk ontbijt zijn, maar ik had zelfs al die twee rijstwafels met chiajam op. De smoothiebowl ging er wel in, maar hierdoor heb ik de lunch wel twee uur op moeten schuiven want ik zal echt hartstikke vol!

Lunch

Als lunch nam Jetske een kop wortelappelsoep met twee sneetjes brood. Ik was een beetje huiverig aangezien ik wel dol ben op wortel, maar wortel in sapjes vaak vind tegenvallen. Deze soep vond ik gelukkig juist wel heel lekker! 

Tussendoor

Terwijl ik mijn lunch pas rond 15 uur achter de kiezen had, stond er alweer een tussendoortje op het menu. 5 kiwi’s en later nog eens twee appels. Oeps, dat is me niet gelukt! Ik had echt nog geen honger, dus heb dit tussendoortje overgeslagen, maar heb later op de avond wel één kiwi en één appel gegeten.

Diner

In het avondeten had ik rond 18 uur wel weer zin! Knolselderijsoep met allemaal ingrediënten waar ik blij van werd, zoals knolselderij, zoete aardappel en kokosmelk. Deze soep was heerlijk, zeker één van mijn nieuwe favorieten!

Tussendoor

’s Avonds stond er dus geen tussendoortje meer op het programma, maar aangezien ik vaak ’s avond wel nog iets kleins eet en ik ’s middags juist geen tussendoortje had genomen nam ik nu dus zoals gezegd één kiwi en één appel om de dag af te sluiten. 

Menu compleet

Dat was alweer mijn dag eten zoals Jetske! Qua ingrediënten weinig verschillend van hoe ik meestal eet, maar qua opbouw en patroon toch heel anders. Voor mij waren de porties vooral in de ochtend en voormiddag erg groot, terwijl ik ’s avonds na de soep dus nog wel iets kleins lustte. De totale hoeveelheid was voor mij iets te veel, ondanks dat het allemaal licht verteerbare ingrediënten zijn. Twee keer op een dag soep zou niet mijn voorkeur hebben, maar omdat ik vandaag al moeite had met de porties was ik wel blij met zoiets dat niet zwaar op de maag licht! Met een paar kleine aanpassingen zou ik gerust elke dag zoals Jetske kunnen eten 😉 Al had ik niet anders verwacht van een collega fanatieke veganistische sporter!

Ben je benieuwd naar wat Jetske van mijn eetdagboekje vond? Check dan komende week de video op haar YouTube-kanaal

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.