https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Event: Healthy Fest 2018!

Event: Healthy Fest 2018!

Als je mij volgt op Instagram en/of Facebook kan het je niet ontgaan zijn: ik was afgelopen weekend op Healthy Fest! Drie dagen vol sport, yoga, meditatie, gezond eten en inspiratie! Dat is mij op het lijf geschreven natuurlijk 😉 Vandaag vertel ik je er alles over! 

Sport

Vriendinnetje Myrthe en ik startten ons Healthy Fest met een uurtje Badass Yoga. We wisten niet wat we ervan moesten verwachten, maar het klonk wel ehh … badass 😉 Gelukkig bleek het ook echt heel leuk! Een combinatie van HIIT, krachtoefeningen en yoga natuurlijk. Lachen, gieren, brullen én zweten! 

Later die dag volgden we de les waar ik me het allermeeste op verheugde: Les Mills Barré. De nieuwe les van Les Mills, waarvan ik al voordat ik iets gezien had wist dat ik het geweldig zou vinden. Een combinatie tussen ballet en kracht, helemaal mijn ding. Eén nummer onderweg en ik stond al te stralen van oor tot oor met kippenvel op mijn armen. Dit is HE-LE-MAAL mijn ding! Nu weet ik zeker dat het slechts een kwestie van tijd is voordat ik mijn tweede Les Mills certificaat binnensleep 

Iets waar ik door verrast werd was Piloxing. Ik had wel verwacht het leuk te vinden, maar niet zó leuk! Boksen is niet helemaal mijn ding en mijn hoofd stond er op zaterdagochtend niet direct naar om tot het gaatje te gaan. Dit was echter heerlijk genieten zo op de vroege morgen! Een pittig lesje, met precies de goede balans. Telkens als ik dacht ‘pfoe, dit wordt heftig’, kwam er weer een herstelnummer. Ideaal!

Naast deze workouts deed ik onder andere nog aan Taijiquan, DISQ, XL Hoelahoep, MLAB en Jumping Fitness. Die laatste was tevens mijn laatste workout en dat was het voor velen, dus dat werd een compleet feestje in de volle zon!

Yoga

Een andere belangrijke pijler in mijn programma was yoga. Naast de Badass Yoga waar ik net al over vertelde, volgde ik ook sessies Yin Yoga, Yoga Nidra en Sunset Bliss Yoga. Yin Yoga is echt mijn favoriete vorm van yoga en van deze les heb ik dan ook voor de volle 200% genoten! Al was de Sunset Bliss Yoga ook fantastisch: yoga beoefenen met de laatste zonnestralen van de dag op je gezicht. Die heerlijke warme gloed en die laatste inspannende én ontspannende bewegingen voor het slapen. Geweldig gevoel!

Meditatie

Als er iets is waarin ik dit weekend echt progressie heb geboekt, is het wel mediteren! Ik eindigde de eerste dag met een heerlijke kampvuurmeditatie en begon de tweede dag meteen weer met een wake-upmeditatie. Daar zou ik wel een gewoonte van willen maken! Verder onderging ik op zaterdag een gongbad en volgde ik op zondag nog een workshop leren mediteren. Tijdens alle yogasessies kwam wel een stukje mediteren naar boven en zelfs de laatste lezing die ik volgde bleek over mediteren te gaan! Heerlijk vond ik het. Mediteren blijft een dingetje: ik doe het al jaren af en toe en soms met enige regelmaat, maar zou er echt wel een gewoonte van willen maken en me er meer in willen verdiepen. Daar heb ik dit weekend in ieder geval een vliegende start mee gemaakt! Mijn telefoon staat vol aantekeningen ter inspiratie, overigens ook vanuit de yogasessies, dus ik kan voorlopig wel even vooruit 🙂 

Food

Wie sport, moet eten en natuurlijk hoort bij een Healthy Fest ook een gezonde hap. Wij smulden onder andere van luxe sojayoghurt met diverse toppings, falafel en quinoaburgers!

 

Inspiratie

Naast alle inspiratie die ik opdeed tijdens de workouts, yogasessies en meditaties, waren daar ook de lezingen en workshops. Ik onderging een indrukwekkende hypnose en liet me inspireren over de kracht van onze geest in de lezingen ‘Mindgym’ en ‘Hack your mind’. Tijdens de Yoga Nidra Crystal Senses werd mijn voorliefde voor de kracht van edelstenen weer aangewakkerd en tijdens de workshop ‘Creëer je droomleven’ maakte ik éindelijk een visionboard: iets wat al héél lang op mijn to-do-lijst stond!

Dankbaar

Al met al heeft dit weekend me veel meer gebracht dan ik had durven hopen. Natuurlijk leek het me geweldig om drie dagen lang te genieten van mijn passies, inspiratie op te doen en te werken aan mijn eigen ontwikkeling. Toch knaagde er vooraf continu een stemmetje: je had die drie dagen ook thuis hard kunnen werken. Dat kritische stemmetje dat mij nooit echt tijd voor mezelf gunt. Toen ik op donderdagavond na zo’n 50 uur werken in 4 dagen eindelijk klaar was om te gaan, viel er echter al een deken van rust over mij heen. Ik had het verdiend en ik kreeg eindelijk écht zin in deze tijd voor mezelf!

Eenmaal gezellig op pad samen met vriendinnetje Myrthe voelde ik me ontspannen en liet ik alles over me heen komen. Ik genoot elke dag meer en zoog alle ervaringen in me op. Ik genoot voor meer dan 100% en had dit weekend voor geen goud willen missen. Compleet gesloopt en toch volledig opgeladen kwam ik zondagavond weer thuis. Vol zin om met al deze inspiratie aan de slag te gaan! Oh, en Healthy Fest 2019 heb ik alvast geblokt in mijn agenda 😉 Ga jij ook?

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.