https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

7x barbecuerecepten voor Vaderdag

7x barbecuerecepten voor Vaderdag

Vaderdag en barbecueën, dat is met mooi weer natuurlijk een perfecte match! Dat de zon zich dit weekend misschien niet zo veel laat zien mag uiteraard de pret niet drukken. Voor iedereen met barbecueënde (schoon)vaders zette ik een aantal stoere barbecuerecepten op een rij!

Dankbaar

Wat ik je wel eerst wil meegeven, voor we overgaan naar de recepten, is hoe dankbaar je mag zijn als je je vader nog bij je hebt én een goede band met hem hebt. Die hele hype rond Vaderdag zou natuurlijk nergens voor nodig moeten zijn, want je vader zou je elke dag mogen waarderen. Des te pijnlijker is deze dag elk jaar weer voor iedereen die geen vader meer heeft, geen goede band met zijn of haar vader heeft of zelf vader zou willen zijn maar dat niet kan zijn. Persoonlijk vind ik dat we daar ook wel eens wat meer stil bij mogen staan! 

Brood met kruidenboter uit de oven (1)

Brood met kruidenboter uit de oven

Vroeger was ik er dol op: van dat kant-en-klare stokbrood met kruidenboter uit de oven. Knapperig van buiten, zacht van binnen en zo vol van smaak! Alleen al die geur die uit de oven kwam … Mijn zelfgemaakte brood met plantaardige kruidenboter uit de oven doet daar niet voor onder! Ideaal voor bij de barbecue of als lekker hapje tussendoor! Niet zo heel gezond, maar af en toe mag het 😉

Mediterrane tapenade

Wil je liever gewoon brood, maar wel met een lekkere spread? Probeer dan eens deze mediterrane tapenade! Zeker als je vader graag op vakantie gaat naar Italië, Spanje, Griekenland of een ander mediterraans land, zal dit recept wel bij hem in de smaak vallen.

Pittige kikkererwtenburgers met creamy guacemole

Natuurlijk willen we ook iets óp de barbecue leggen, dus wat dacht je van zelfgemaakte kikkererwtenburgers? Lekker pittig, eventueel met wat extra stoere barbecuesaus eroverheen .. Happen maar!

Tempeh bacon

Heeft je vader een (niet zo) stiekeme voorliefde voor alles dat naar bacon smaakt? Schotel hem dan deze tempeh maar eens voor! Bijna net zo goed als het echte werk, maar dan een stuk gezonder en diervriendelijker 🙂 

Gezonde plantaardige aardappelsalade

Kartoffelsalat! Hét bijgerecht voor de barbecue uiteraard. Althans, hier bij ons in de regio wel. De basis is natuurlijk gezond: aardappelen. Met een paar ingrediënten bouw je daar echter net zo’n lekkere saus omheen, dat je voortaan geen kartoffelsalat meer hoeft te kopen!

Italiaanse basilicumpastasalade

Als we het dan toch over salades hebben: een variant met pasta doet het ook altijd goed! Zeker als de zon zich even laat zien en je van Italië houdt … 

Limburgse rijstevlaai

Is er na al dat geroosterde lekkers nog plek voor een toetje? Dan maak je iedereen vast wel blij met een stukje Limburgse rijstevlaai! Een klein stukje maar, dat past er vast nog wel bij. Pluspunt: zo houd je meer over voor morgen!

Als jij gezegend bent met een lieve vader die nog bij je is: waar verras jij hem mee vandaag?

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.