https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Geel ijsje met geneeskracht

Recept: Geel ijsje met geneeskracht

IJs als ontbijt? Kom maar door! Zeker na een hete zomernacht is er niets lekkerder dan opfrissen met een ijskoud ontbijtje. Met dit gele ijsje krijg je niet alleen direct je dagelijkse portie fruit binnen, maar ook een aantal geneeskrachtige specerijen!

Geneeskrachtig ijsje

Gember staat vooral bekend als middel tegen misselijkheid en wordt zodoende zelfs toegepast bij reisziekte. Gember zou bovendien helpen bij buikpijn, brandend maagzuur, diarree en duizeligheid – allerlei ongemakken die vaak met misselijkheid gepaard gaan. Daarnaast zou gember een verwarmend effect hebben en zou het zweten bevorderen, waardoor het ontgiftend werkt. Omdat gember ook het immuunsysteem versterkt en helpt bij het oplossen van slijm, is het ideaal om te gebruiken bij griep en verkoudheid! 

Kurkuma is tegenwoordig helemaal hip: is het niet vanwege alle gezondheidsbevorderende eigenschappen die het bezit, dan wel vanwege de prachtige gele kleur die het afgeeft. Kurkuma staat vooral bekend vanwege de sterke ontstekingsremmende en zuiverende werking van de stof curcumine. Kurkuma wordt dan ook zowel inwendig als uitwendig gebruikt bij onder andere ontstekingen, leveraandoeningen, darmklachten, kiespijn en menstruatieklachten. Belangrijk is wel dat je kurkuma in combinatie met zwarte peper gebruikt, omdat kurkuma zelf niet gemakkelijk in het bloed wordt opgenomen. Dan begrijp je ook meteen waarom kurkuma, naast zwarte peper, een belangrijk ingrediënt van al die gezonde Aziatische curry’s is!

Genoeg reden om deze specerijen, die naast heilzaam ook nog eens lekker zijn, te verwerken in een verfrissend ontbijt! Of toetje, dat kan natuurlijk ook 😉

Eet smakelijk! Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

Gele smoothie met geneeskracht

IJs als ontbijt? Kom maar door! Zeker na een hete zomernacht is er niets lekkerder dan opfrissen met een ijskoud ontbijtje. Met dit gele ijsje krijg je niet alleen direct je dagelijkse portie fruit binnen, maar ook een aantal geneeskrachtige specerijen!

Prep Time 5 minuten
Servings 1

Ingredients

 • 1 bevroren banaan
 • 1 kopje (bevroren) ananas
 • 1 kopje (bevroren) mango
 • Klein scheutje ongezoete amandelmelk
 • Gember naar smaak
 • Kurkuma naar smaak
 • Snufje zwarte peper
 • Kokossnippers ter garnering
 • Verse munt ter garnering

Instructions

 1. Meng de banaan, ananas, mango, gember, kurkuma en zwarte peper met een klein scheutje ongezoete amandelmelk tot een romig ijs in de blender. Hiervoor heb je wel wat geduld nodig: het gaat gemakkelijker als je meer vloeistof toevoegt, maar dan wordt je ijs wateriger. Aan jou de keus! Meerdere malen omscheppen helpt om je ijs zo dik en romig mogelijk te maken zonder extra amandelmelk toe te hoeven voegen.

 2. Schep je ijs in een kommetje en garneer met kokossnippers en verse munt.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating