https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Balletjes in tomatenbasilicumsaus met rijst en boontjes

Recept: Balletjes in tomatenbasilicumsaus met rijst en boontjes

Toegegeven, ik ben geen voorstander van koken met pakjes en zakjes. Liever maak ik alles zelf: dat blijft toch echt gezonder en zo weet je tenminste precies wat je in je mond stopt. Maar ik vind het wel heel positief dat er tegenwoordig steeds meer behoorlijk gezonde kant-en-klare producten te krijgen zijn! Voor wie nu eenmaal echt geen zin heeft om uitgebreid te koken of er de tijd niet voor wilt vrij maken. Daarom geef ik je graag een ideetje voor een eenvoudige, maar smaakvolle maaltijd!

Voor dit recept gebruikte ik de AH Pastasaus Basilico, waar geen suiker aan is toegevoegd. Goed bezig, Albert Heijn! In de plantaardige balletjes die ik gebruikte (van Vegafit) zit helaas wel wat suiker, waardoor dit geen volledig suikervrije maaltijd is. Zelf maken zou natuurlijk gezonder zijn, maar voor een relatief kant-en-klaar recept dat écht niet kan mislukken is het toch al erg gezond!

Eet smakelijk! Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

Balletjes in tomatenbasilicumsaus met rijst en boontjes

Toegegeven, ik ben geen voorstander van koken met pakjes en zakjes. Liever maak ik alles zelf: dat blijft toch echt gezonder en zo weet je tenminste precies wat je in je mond stopt. Maar ik vind het wel heel positief dat er tegenwoordig steeds meer behoorlijk gezonde kant-en-klare producten te krijgen zijn! Voor wie nu eenmaal echt geen zin heeft om te koken of er de tijd niet voor wilt vrij maken. Daarom geef ik je graag een ideetje voor een eenvoudige, maar smaakvolle maaltijd!

Prep Time 2 minuten
Cook Time 20 minuten
Total Time 22 minuten

Ingredients

  • 180 gram plantaardige balletjes (Vegafit)
  • 1 kilo (bevroren) sperziebonen
  • 200 gram zilvervliesrijst of een mix van diverse granen
  • 1 pot AH Pas­ta­saus ba­sil­li­co
  • Verse basilicum ter garnering

Instructions

  1. Kook de rijst of granenmix gaar.

  2. Kook de sperziebonen gaar.

  3. Verwarm de balletjes samen met de pastasaus in een pannetje.

  4. Serveer en garneer eventuele met verse basilicum.

Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Albert Heijn. Dit verandert echter niets aan mijn standpunt: ik ga alleen samenwerkingen aan waar ik oprecht achter sta en geef altijd mijn eigen eerlijke mening.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating