https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Event: Zomerborrel met de Vrienden van Albert Heijn

Event: Zomerborrel met de Vrienden van Albert Heijn

Vorige week donderdag was ik te gast op de redactie van de Allerhande, dat online en offline tijdschrift van Albert Heijn! Van diverse kanten kreeg ik natuurlijk de vraag wat ik daar uitspookte: ga ik voor Allerhande schrijven of komt er een recept van mij in het magazine? I wish, haha. Als jullie dit lezen, redactie … Ik houd me aanbevolen 😉 Wat ik daar dan wel heb uitgespookt vertel ik je vandaag!

Vrienden van Albert Heijn

Zoals je wellicht weet ben ik al een tijdje een van de zogenaamde “Vrienden van Albert Heijn”. Elke maand ontvang ik een box in een bepaald thema: minder suiker, goedkoop gezond eten, zomerse drankjes, chocolate happiness, kerst, pasen en ga zo maar door. Albert Heijn daagt me uit om met de producten uit de box aan de slag te gaan om jullie te inspireren. Zo kookte ik voor het huidige thema balletjes in tomatenbasilicumsaus met rijst en boontjes, voor de vorige maand 6 zomerse drankjes en voor de maand ervoor deze heerlijke kikkererwtenburgers met creamy guacamole. Om elkaar eens te ontmoeten en letterlijk een kijkje te nemen in de keuken van Albert Heijn werden wij afgelopen week uitgenodigd op de redactie van de Allerhande!

Allerhande

Allereerst leerden we hoe veel werk, en dan vooral denkwerk, er schuil gaat achter al dat ene magazine. Als je dat zo allemaal aanhoort begrijp je het wel en zie je alles terug, maar is het je wel eens opgevallen dat elk nummer een bepaald kleurenthema heeft? En dat het magazine nog niet zo heel lang geleden een hele andere stijl heeft gekregen? Of dat de foto’s van geïnterviewde mensen meestal zwart-wit zijn? Echt óveral is over nagedacht en alles is op elkaar afgestemd. Heel indrukwekkend! 

Daarnaast kregen we ook wat informatie over foodtrends. Momenteel spelen natuurlijk vooral gezonde voeding en duurzaamheid een grote rol. Dat is dan ook terug te zien in zowel het assortiment van Albert Heijn als in hun recepten en de Allerhande. Yay voor plantaardig eten!

 

Foodstyling

Vervolgens kregen we een presentatie en later ook een workshop over iets waar wij ons als foodies natuurlijk ook vrijwel dagelijks mee bezighouden: foodstyling. Hoe zet je je eten zo aantrekkelijk mogelijk op de foto? Eerlijk is eerlijk, ik heb me hier nooit in verdiept. Al doende leert men is mijn motto wat Instagram betreft en zo is er inderdaad wel een stijgende lijn in de kwaliteit van mijn foto’s te zien. Er viel dus nog héél veel te leren! Zo neem ik mijn foto’s eigenlijk vrijwel altijd schuin van voren, dat vind ik leuker dan van bovenaf. Na de workshop heb ik echter elk gerecht van bovenaf gefotografeerd. Met het beste licht, de meest kleurrijke verdeling van ingrediënten en beweging in het plaatje. Het gaat me alleen toch echt iets te ver om met een kwastje olie over mijn ingrediënten te strijken zodat ze extra glanzen, iets wat echte foodstylisten dus wel doen!

Oh enne, check deze kamer vol met props! Allemaal kommetjes, theedoeken, borden, glazen en wat je ook maar kunt gebruiken om je recept mooi op de foto te zetten. Lifegoals, hoor!

Stop Motion

De laatste workshop ging over bewegend beeld, namelijk stop motion video’s. Persoonlijk heb ik niet zoveel met video’s, dus de term kende ik wel, maar ik had er nooit over nagedacht hoe zo’n filmpje precies in z’n werk gaat. Stop motion video’s zijn dus video’s waarbij je stukjes van de beweging eruit knipt zodat je een “plop” effect krijgt. Deze chocomousse is daar een voorbeeld van. Om zo’n filmpje te maken moet je dus heel secuur en geduldig te werk gaan. Je filmt iets, verandert dan slechts één factor in het beeld en filmt dan weer. Het ziet er zo vrolijk en eenvoudig uit die munt die in het filmpje van de chocomousse op de mousse “popt”, maar in werkelijkheid gaat daar behoorlijk wat werk aan vooraf. Elk takje munt is er met de hand opgelegd, dus moet er telkens een frame gemaakt worden voordat de munt erop wordt gelegd én nadat de munt erop is gelegd. Diegene die de munt erop legt moet dan een paar seconden ver uit beeld gaan, zodat je geen verloren lichaamsdelen of schaduw meer ziet in het beeld dat er later wordt uitgeknipt. En dat dan voor elk takje munt apart …

Inspiratie

Je begrijpt dat zo’n middag bomvol informatie en inspiratie zit, die wij als ambassadeurs van Albert Heijn als sponzen opgezogen hebben. Als het goed is zie je bij ieder van ons de komende tijd dus prachtig gestylede foto’s voorbij komen en wie weet bij een enkeling (mij niet gezien) zelfs een stop motion filmpje 😉 Via de #vriendenvanah op Instagram vind je overigens alle berichten van mij en de andere Vrienden van Albert Heijn! 

Bedankt voor de fantastische middag, Albert Heijn! Let’s keep up the good work 

Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Albert Heijn. Dit verandert echter niets aan mijn standpunt: ik ga alleen samenwerkingen aan waar ik oprecht achter sta en geef altijd mijn eigen eerlijke mening.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.