https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Buddha bowl met pesto

Recept: Buddha bowl met pesto

Mmm, buddha bowls: ik ben er dol op! Stiekem at ik ze al regelmatig voordat het een hype werd. Buddha bowls zijn namelijk niets meer of minder dan kommetjes vol bij elkaar geraapte gezonde ingrediënten. Ideaal om restjes mee op te maken dus, of om één keer te koken voor meerdere dagen! Voor deze buddha bowl met pesto heb je slechts 5 ingrediënten nodig die allemaal vrij lang houdbaar zijn, dus dit recept is ideaal om snel klaar te maken en de hele week van te lunchen 😀 

Bovendien is deze buddha bowl een mooie mix van voedingsstoffen. De rijst zorgt voor complexe koolhydraten, de kikkererwten voor eiwitten, de courgette voor de nodige vitaminen, de pesto voor wat gezonde vetten en de norivellen voor jodium. Lekker én gezond dus!

Eet smakelijk! Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

Pesto buddha bowl

Voor deze buddha bowl met pesto heb je slechts 5 ingrediënten nodig die allemaal vrij lang houdbaar zijn, dus dit recept is ideaal om snel klaar te maken en de hele week van te lunchen 😀 

Prep Time 5 minuten
Cook Time 15 minuten
Total Time 20 minuten
Servings 5

Ingredients

  • 2 blikken kikkererwten
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 3 courgettes
  • 5 norivellen
  • 5-10 eetlepels pesto

Instructions

  1. Kook de rijst gaar.

  2. Maak courgetti van de courgettes met een spiralizer of schaaf of snijd de courgette in kleine blokjes. Houd je niet van rauwe courgette? Bak de courgette dan eventjes op.

  3. Laat de kikkererwten uitlekken.

  4. Scheur de norivellen in kleine stukjes.

  5. Verdeel de rijst, kikkererwten, courgette en norivellen over 5 bakjes en maak af met 1 à 2 eetlepels pesto per bakje.

Recipe Notes

De Costa Li­gu­re Pes­to ge­n­o­ve­se bio van Albert Heijn is veganistisch!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating