https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Buiten mediteren + KORTINGSACTIE

Buiten mediteren + KORTINGSACTIE

Mediteer jij al? Vroeger was mediteren voor ‘rare mensen’, maar tegenwoordig is het hip! Weet je wat ik het allerfijnst vind? Buiten mediteren. Op een kussentje in het gras. Niet op mijn eigen ademhaling letten, maar op alles wat ik hoor, ruik en voel om me heen. Zo doet ik dat! 

Aandacht naar buiten

Waar je bij veel meditaties juist naar binnen keert om tot rust te komen, keer ik in de natuur juist naar buiten. Binnen doe ik vaak ademhalingsmeditaties, visualisaties of dankbaarheidsmeditaties. Buiten richt ik me echter juist niet op mezelf, maar op alles om me heen. Om rust te vinden in mezelf, verleg ik alle aandacht naar iets anders dan mezelf. Ik luister heel bewust naar alle geluiden die ik hoor: vogels die fluiten, blaadjes die knisperen en een kikker die in het water springt. Wanneer ik met volle aandacht naar buiten keer, ruik ik ook veel meer. Ik ruik het gras, bloemen die in bloei staan en een barbecue in de verte. Daarnaast voel ik meer: ik voel de zachte wind door mijn haren, de warme zonnestralen op mijn huid en elke spier die gespannen is. 

Wat heb je nodig?

Om buiten te mediteren heb je helemaal niets nodig! Je kunt gewoon gaan zitten of liggen waar je maar wilt, je ogen sluiten en alles in je opnemen. Telkens wanneer je afdwaalt naar gedachten of gevoelens, alles binnen in jezelf, keer je weer heel bewust terug naar buiten. Zonder jezelf te veroordelen!

Wil je van mediteren echt een gewoonte maken en een vast plekje creëren om te mediteren? Dan raad ik je een meditatiematje en meditatiekussen aan. Zo’n meditatieset leg je neer waar je maar wilt, maar op die manier heb je wel altijd eenzelfde soort plekje om te mediteren. Zelf mediteer ik sinds kort op een zwarte meditatiemat en een zwart meditatiekussen met lotus patroon. Alleen al kijken naar dat serene plekje, dat kussen midden op het zachte matje, geeft me een gevoel van rust. Het liefst gebruik ik deze set buiten, maar natuurlijk zit ik er ook binnen regelmatig op. Mits dat mag van Samba en Rumba dan, want onze poezendames zijn ook wel érg enthousiast over het meditatiekussen. Het fijne van deze set vind ik dat ik door het meditatiekussen heel gemakkelijk echt rechtop kan zitten en dat mijn voeten toch op een zacht kussen landen. Hierdoor kan ik gemakkelijk overal mediteren maar sleep ik toch altijd mijn eigen vaste meditatieplekje mee.

Hoe ga je te werk?

Hoe moet je vervolgens mediteren? Dat bepaal je zelf! Al ga je slechts één minuut zitten om alle geluiden om je heen heel bewust in je op te nemen. Dat geeft je al enorm veel meer rust! Zelf mediteer ik het liefst een minuut of tien. Langer kan, maar dan vind ik het lastiger in te plannen en dwaal ik eerder af. Als ik weinig tijd heb, ben ik echter ook heel blij met die ene minuut: dat hele kleine rustmomentje levert me al enorm veel positieve energie op! 

Hoe je mediteert bepaal je helemaal zelf. Wat geeft jou het meeste rust? Wat helpt jou om je gedachten af te leiden van al die gedachten die de hele dag door je hoofd spoken? Mij helpt het om heel bewust alles wat ik hoor, ruik en voel in gedachten te benoemen. Ja, dat zijn wel gedachten, maar het zijn gedachten waar ik verder niets mee doe. Het zijn geen piekergedachten, zoals de meeste van mijn gedachten wel zijn. Ik benoem het en ga weer door. Zo ga ik bijvoorbeeld eerst na wat ik allemaal hoor: de wind, fluitende vogels, kinderen die spelen in de tuin van de buren, auto’s die afremmen, etc. Vervolgens ga ik na wat ik ruik en wat ik voel. Tegen de tijd dat ik daarmee klaar ben, zijn er ongetwijfeld weer nieuwe geluiden om mij heen ontstaan en richt ik me daar weer op. Zo zou je in theorie wel uren door kunnen gaan! Maar ook één minuut: het is maar net wat vandaag bij jou past.

Buiten mediteren is voor mij echt een ultiem rustmoment. Het is een moment helemaal voor mij alleen. Er staat geen afwas om me heen die gedaan moet worden, hoogstens onkruid dat ik eigenlijk moet wieden of plantjes die ik water moet geven. Dat vind ik dan ook heerlijk om te doen na het mediteren! Eerst even bewust tot rust komen en dan vanuit die rust voor mijn eigen stukje natuur zorgen. Een met de natuur én met mezelf!

Kortingsactie

Verrassing! Omdat ik zelf zo blij ben met mijn meditatiematje en -kussen van FreshlyMind, heb ik een speciale kortingsactie voor jullie geregeld. Alle producten in de webshop zijn nu tijdelijk afgeprijsd! De meditatieset vind je hier. Heb je daar nog vragen over? Let me know!

Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met FreshlyMind. Dit verandert echter niets aan mijn standpunt: ik ga alleen samenwerkingen aan waar ik oprecht achter sta en geef altijd mijn eigen eerlijke mening.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.