https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Chocolate Bliss Balls met blauwe bessen, chili, gember en limoen

Recept: Chocolate Bliss Balls met blauwe bessen, chili, gember en limoen

Die kleine ronde balletjes op basis van dadels: wat zijn ze toch ideaal als lekkere snack! Zo uit de hand in één hap te eten 🙂 Je kunt ze heel eenvoudig zelf maken en er allerlei variaties op bedenken! Ik liet me voor deze bliss balls inspireren door een aantal bekende chocolademerken van Albert Heijn: met bosbessen, chili en gember-limoen. Goedgekeurd, hoor! Welke varianten zou jij lekker vinden?

Eet smakelijk! Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

 

Chocolate Bliss Balls met blauwe bessen, chili, gember en limoen

Die kleine ronde balletjes op basis van dadels: wat zijn ze toch ideaal als lekkere snack! Zo uit de hand in één hap te eten 🙂 Je kunt ze heel eenvoudig zelf maken en er allerlei variaties op bedenken! Ik liet me voor deze bliss balls inspireren door een aantal bekende chocolademerken van Albert Heijn: met bosbessen, chili en gember-limoen. Goedgekeurd, hoor! Welke varianten zou jij lekker vinden?

Prep Time 10 minuten

Ingredients

Bliss Balls

 • 200 gram dadels
 • 200 of 50 gram geraspte kokos
 • 100 gram pure chocolade of 20 gram cacaopoeder

Toevoegingen

 • Handje blauwe bessen
 • Snufje gemberpoeder
 • Scheutje limoensap
 • Snufje chilivlokken

Instructions

 1. Heb je meer zin in kokos of meer zin in chocolade? Wil je extra zoet of juist niet? Dat kun je namelijk helemaal zelf bepalen! Wil je dat de smaak van chocolade overheerst en heb je zin in zoet? Kies dan voor 200 gram kokos en 100 gram chocolade. Wil je liever extra gezonde en minder zoete bliss balls, die iets meer naar kokos smaken? Kies dan voor 50 gram geraspte kokos en 20 gram cacaopoeder.

 2. Meng de dadels met de geraspte kokos en chocolade óf cacaopoeder in een blender tot een glad deeg. Is het deeg te nat? Voeg dan wat meer kokos toe. Is het deeg te droog? Voeg dan wat meer dadels toe.

 3. Verdeel het deeg in het aantal soorten bliss balls dat je wilt maken en voeg aan elke portie de gewenste extra's toe. Ik maakte een variant met blauwe bessen, een variant met chilivlokken en een variant met gemberpoeder & limoensap.

 4. Bewaar de balletjes in een afgesloten bakje in de koelkast.

Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Albert Heijn. Dit verandert echter niets aan mijn standpunt: ik ga alleen samenwerkingen aan waar ik oprecht achter sta en geef altijd mijn eigen eerlijke mening.

Volg:
Delen:

2 Reacties

  • Giulia Califano
   28/08/2018 / 15:30

   Dat is inderdaad een hele lekkere combi!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating