https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Arrivederci, ik ga twee weken offline!

Arrivederci, ik ga twee weken offline!

Twee weken radiostilte, #sorrynotsosorry. Natuurlijk vertelde ik je al eerder dat ik soms klaar ben met altijd online zijn en ik moet eerlijk toegeven dat er sindsdien al een wereld voor me is opengegaan! Waarom dan nu toch twee weken volledig offline? Dat leg ik je graag even uit!

Meer ‘zijn’

Het heeft namelijk twee redenen, die overigens wel met elkaar te maken hebben. De belangrijkste reden is dat ik simpelweg wel eens benieuwd ben naar wat het met mij doet om twee weken offline te zijn. Ik heb er steeds vaker behoefte aan om even naar de achtergrond te stappen en gewoon te ‘zijn’, in plaats van in twee werelden te leven. Begrijp je wat ik bedoel?

Soms ben ik jaloers op mensen die nauwelijks of zelfs helemaal geen social media gebruiken. Persoonlijk zou ik het enorm missen, maar ik zie er de voordelen ook echt wel van in! Je bent een stuk anoniemer, wordt niet continu geprikkeld door meldingen en bent meer aanwezig in het moment. Ik vind het nu heerlijk om af en toe mijn telefoon weg te leggen en een paar uur offline te zijn. Daarna schrik ik me echter altijd weer te pletter van de hoeveelheid meldingen die ik in moet halen! 

Natuurlijk komt dat grotendeels doordat ik doorgaans ook twee keer per dag iets post op Instagram en Facebook. Hoe zou het zijn als ik eens een poosje niets post? Niets in de gaten hoef te houden en nergens op hoef te reageren? Dat ga ik nu dus eens testen! 

Offline experiment

Aangezien ik het inmiddels wel gewend ben een paar uurtjes offline te zijn, denk ik dat ik het in eerste instantie wel lekker vind. Maar na een dag word ik denk ik toch onrustig: ik zorg er namelijk altijd voor dat ik al mijn meldingen ’s avonds heb weggewerkt zodat ik overal van op de hoogte ben. Wat dat betreft ben ik toch echt te nieuwsgierig en te bang om iets te missen πŸ˜‰ Dit wordt dus zeker wel een pittig experiment! Maar ik hoop dat ik er na een paar dagen juist wel van kan genieten en dat het me meer rust oplevert.

Project huis

Dat brengt me namelijk direct bij de tweede reden: ik kan wel even wat rust en extra tijd gebruiken! Als ik over twee weken bij jullie terugkom, breekt namelijk een hele leuke maar ook spannende periode voor ons aan. We krijgen de sleutel van ons nieuwe huis! Dat betekent een aantal weken heel hard klussen om er ons thuis van te maken  Natuurlijk wil ik hier graag verslag van doen, om er zelf later op terug te kunnen kijken en hopelijk ook om jullie te kunnen inspireren. In die periode kun je dus een hoop klusupdates verwachten! Maar uiteraard ook lekkere snelle recepten in drukke periodes, tips om te ontstressen in een hectische tijd en wie weet waar ik allemaal tegenaan loop. Laat het me vooral weten als jij vragen hebt omtrent verbouwen of verhuizen waar ik wellicht een antwoord op weet!

Social media detox

Voor het zover is ga ik dus eerst twee weken extra hard rusten in de offline wereld, goed voor mezelf zorgen en de laatste voorbereidingen voor de verbouwing treffen. Om daarna volledig opgeladen terug te komen met heel veel nieuwe inspiratie! Althans, dat is het idee πŸ˜‰ Uiteraard trap ik na mijn ‘social media detox’ af met een verslagje over hoe ik die twee weken offline heb ervaren! Wie weet heb je er iets aan, als jij soms ook strugglet met de balans tussen online en offline leven. 

Heb je tips voor mij of herken je je in mijn verhaal? Let me know! Ik kan je alleen niet beloven dat ik de eerstvolgende 14 dagen op je reactie reageer … 

P.S. Uiteraard hoef je het de komende twee weken niet zonder inspiratie te doen, want er staat genoeg recepten en andere leuke artikelen online die je vast (nog) niet allemaal gelezen hebt!

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. Kim D
  31/08/2018 / 07:20

  Ik heb gewoon geen social media op mijn telefoon, heerlijk πŸ™‚ Ik ga er dus alleen bewust voor zitten, geen constante prikkels voor mij. Succes met verhuizen!

  • Giulia Califano
   31/08/2018 / 10:20

   Wow, dat is knap! Dat zou ik zelf niet kunnen, haha. Het is dan ook deels mijn werk, dus ik moet wel πŸ˜‰ Ben dus wel benieuwd hoe het zo gaat bevallen voor die twee weken en of ik daardoor niet heel veel volgers verlies! Maar het is voor een goed doel πŸ™‚ Dankjewel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.