https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

MSC Meraviglia in Hamburg

MSC Meraviglia in Hamburg

Eerste stop, voorafgaand aan onze cruise: Hamburg! Ideaal om op rijafstand van huis aan boord te gaan, zodat we lekker zelf met de auto naar de haven kunnen rijden. Zeker als er in die stad ook nog eens van alles te beleven valt! Reken maar dat wij wel vaker vanuit Hamburg een rondje willen gaan varen 😉 Ben jij wel eens in Hamburg geweest? Ik vertel je vandaag wat wij daar beleefden voordat we aan boord gingen van de MSC Meraviglia!


De vakantie is begonnen

Persoonlijk vond ik het even wennen om zelf met de auto op vakantie te vertrekken. We zijn gewend om of met anderen samen te rijden of te vliegen. Zo met z’n tweetjes in onze eigen auto, waarmee we normaal gesproken nooit ver rijden, was heel apart! Gemakkelijk was het echter el 😀 We hoefden alleen maar te tanken en ik checkte vooraf even of we een digitaal vignet of milieusticker nodig hadden: voor onze route en onze bestemming Hamburg dus niet. Hoe vreemd ik het ook vond: de vakantie was toch echt officieel begonnen zodra we onze huissleutels bij mijn schoonouders en schoonzusje in de brievenbus hadden gegooid, zodat zij voor Samba en Rumba konden zorgen! 


Hamburg is de moeite waard

Wat waren we blij dat we extra vroeg vertrokken waren zodat we een rondje door Hamburg konden lopen! Al bij aankomst in de haven waren we helemaal hotel-de-botel van het immense schip dat op ons lag te wachten, maar toch liepen we na het droppen van onze koffers eerst de haven weer uit. Een behoorlijk lange wandeltocht volgde, maar uiteindelijk kwamen we aan bij de St. Pauli Elbtunnel. Dit was in 1911 de eerste rivierondertunneling op het Europese continent, waar zowel voetgangers en fietsers als auto’s doorheen kunnen. Je gaat eerst met een lift 24 meter omlaag, loopt dan zelf zo’n 450 meter door de tunnel en wordt aan het eind weer met een lift omhoog gebracht. En poef, dan sta je zomaar aan de overkant van de rivier! Leuk om eens mee te maken en bovendien dé manier om niet zonder een enorme omweg van de haven naar de binnenstad te gaan en andersom. 

Twee werelden door elkaar

Hamburg zelf is uniek vanwege het grote contrast tussen oud en nieuw, klassiek en modern. Op sommige foto’s zie je dat duidelijk: een oude kerk achter een hypermodern glazen gebouw. Wij zijn op pad gegaan naar onder andere het Rathaus en Speicherstadt. Vooral dat laatste vond ik erg mooi! Speicherstadt is een complex van pakhuizen, gebouwd tussen 1883 en 1927. De pakhuizen zijn gebouwd op een hele reeks eilandjes in de rivierbedding van de Elbe, waardoor je regelmatig leuke bruggetjes over moet om ergens te komen. De originele pakhuizen zijn momenteel nog steeds in gebruik en geven een heel karakteristiek beeld van de stad!

Via de brandweerkazerne, zodat manliefs dag ook niet meer stuk kon, zijn we vervolgens weer teruggelopen naar de St. Pauli Elbtunnel om terug naar de haven te gaan. Rond half 5 was het voor ons tijd om aan boord van de MSC Meraviglia te gaan!

Al waren we doodmoe na een autorit van 5 uur en een hele lange wandeltocht in Hamburg, we hadden toch graag meer van deze indrukwekkende stad gezien! Reden genoeg om nog eens terug te keren, of gewoon nog een keer een cruise te boeken die vanuit Hamburg vertrekt 😉 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Vignet.nl. Voor meer informatie over gesponsorde artikelen en samenwerkingen, lees je hier mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.