https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Ode aan mijn hardloopschoenen

Ode aan mijn hardloopschoenen

Zeg renmeisje, ren jij nog? Ja, hoor! Ik schrijf er alleen niet zo vaak over, maar vandaag wel πŸ˜‰ Na ruim twee jaar hardlopen op mijn favoriete schoenen, vond ik het wel eens tijd om ze in het zonnetje te zetten. ‘Rende jij dan meer dan twee jaar op dezelfde hardloopschoenen?’ Nee, ik ben zo’n groot fan van deze schoenen, dat ik er gewoon 3 paar van heb! En nu, nu zijn twee van de drie paar versleten. Maar ik weet al precies waarmee ik ze ga vervangen …

Hardloopschoenen hoeven niet mooi te zijn

Hardloopschoenen: ze moeten niet mooi, maar praktisch zijn! Natuurlijk moeten ze goed passen, maar qua model en ondersteuning moeten ze ook bij jouw unieke hardloopstijl aansluiten. Als aan al die voorwaarden is voldaan, kun je kijken naar het uiterlijk. Zo kwam ik ooit thuis met ontzettend lelijke blauw met gele schoenen, alleen maar omdat me die in de winkel geadviseerd werden. Mooier kreeg ik ze niet, maar als ze voor mij geschikt zouden zijn, nam ik dat graag voor lief! Gelukkig voor mijn verschijning bleken de schoenen mijn voeten na al een paar minuten rennen af te knellen, dus konden ze terug naar de winkel. 

Wat een geluk had ik toen mij ruim twee jaar geleden de Adidas Ultraboost werden aanbevolen! Niet alleen liep ik voor mijn gevoel letterlijk op wolkjes, deze schoenen zagen er ook nog eens hartstikke stijlvol uit! Dat was mijn laatste prioriteit natuurlijk, maar stiekem wel mooi meegenomen πŸ˜‰

Wie de schoen past …

Het grappige is dat ik sindsdien niets anders meer wil dan de Adidas Ultraboost, maar dat was vroeger heel anders! Ik startte mijn hardloopcarrière op Asics en dacht dat dit het summum was. Ook hiervan bestelde ik een tweede paar toen mijn eerste paar begon te verslijten. Toen het hardlopen echter serieuzere vormen aan begon te nemen, besloot ik me te laten adviseren in een echte hardloopwinkel. Daar kreeg ik schoenen van Mizuno aangemeten. Met extra brede voorvoet, want die had ik wel nodig. Op deze schoenen liep ik een tijd lang goed, maar ik miste de demping. Ik ben geen lichtgewicht hardloper en kan dus wel wat kussentjes onder mijn voeten gebruiken πŸ˜‰

Toen waren daar de Adidas Ultraboost schoenen! De schoenen zijn “voorzien van een luxe boost middenzool, flexibele demping die energie teruggeeft bij elke stap”. Dat klinkt als een mooi reclameplaatje, maar voelde ik dus echt. De eerste maanden op deze schoenen was het net alsof ik op wolken liep, zo zacht! 

Adidas Ultraboost

Oké, dat is dus één reden om heel blij te zijn met deze schoenen. Een andere reden is de zool. Deze is gemaakt van Continental rubber, wat zorgt voor extra goede grip. Dit merk ik zelf vooral als het veel geregend heeft: ik glibber met deze schoenen veel minder weg dan met andere schoenen!

Daarnaast is het bovenwerk gemaakt van speciaal materiaal “dat de voet comfortabel omsluit en flexibele ondersteuning geeft”. Ik heb er geen verstand van, maar wat ik je wel kan vertellen is dat de bovenkant een beetje als stretchstof voelt en dat dat inderdaad heel fijn flexibel meebeweegt! Het zorgt er voor mijn gevoel ook voor dat mijn voet stevig ingepakt zit, maar toch niet afgekneld wordt als ik loop. Precies wat ik nodig heb πŸ™‚ 

Drie op een rij

Al snel wist ik dat ik naast mijn roze Adidas Ultraboost een tweede paar moest aanschaffen, aangezien ik ter voorbereiding op mijn marathon wel 4 keer in de week trainde en ook hardloopschoenen rust nodig hebben. Meteen een tip: haal je een tweede (of derde) paar van dezelfde schoenen? Bestel ze dan online, want dat is meestal een heel stuk goedkoper! Zeker als je even de aanbiedingen in de gaten houdt πŸ™‚ Zo had ik na een paar maanden dus al twee paar Adidas Ultraboost in huis! 

Toen ik eenmaal merkte dat de demping van mijn roze schoenen begon af te nemen, besloot ik direct actie te ondernemen en alvast een vervangend paar te regelen. Dat werden de rode Adidas Ultraboost, dit keer mét een persoonlijke touch! Zo kon ik mijn zwarte schoenen gaan afwisselen met deze felrode. Wat een geluk dat ik niet alleen schoenen gevonden heb die heerlijk rennen, maar ook nog eens hartstikke stijlvol aan mijn voeten staan!

Inmiddels hebben mijn zwarte Adidas Ultraboost hun beste tijd ook wel gehad en hebben ze de afgelopen weken uitstekend dienst gedaan als werkschoenen tijdens onze verbouwing. Ze zijn inmiddels dus ook niet meer zwart, maar grijs πŸ˜‰ Mijn mooie rode schoenen hebben echter nog wel wat kilometers op de teller te gaan, aangezien die geen marathontraining meer hebben meegemaakt. Die verhuizen straks dus mooi mee om mijn nieuwe thuisomgeving (lees: een andere wijk van de stad) te gaan ontdekken! 

Enne, voordat ik mijn favoriete schoenen compleet versleten heb, zorg ik natuurlijk dat er alweer een vervangend paar klaarstaat. Voor welke kleur zal ik nu eens gaan?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Sportshowroom. Voor meer informatie over gesponsorde artikelen en samenwerkingen, lees je hier mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.