https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Pompoenmuffins met pumpkin spice

Recept: Pompoenmuffins met pumpkin spice

Pumpkin spice and everything nice, right?! Zodra de bladeren van de bomen vallen en het buiten guur wordt, gooi ik het liefste overal pompoen en pumpkin spice doorheen. Heerlijk als het hele huis gevuld wordt door de geuren die uit de oven komen en ik even later onder een dekentje kan genieten van een warme muffin. Mmm! Heb jij al een pompoen in huis? Aan de slag dan maar!

Gezonde snack

Voor deze pompoenmuffins gebruikte ik Greensweet Brown van Greensweet Stevia, omdat ik dit een hele lekkere én verantwoorde zoetstof vind. De muffins zijn absoluut niet zoet, dus als je liever echt een zoete snack bakt kun je beter iets meer Greensweet Brown toevoegen of een grotere hoeveelheid van een andere zoetstof gebruiken. Proef vooral zelf even het deeg om te bepalen of het zoet genoeg is voor jou!

Ouwels 

Natuurlijk zal het je niet ontgaan zijn dat deze pompoenmuffins voorzien zijn van mijn naam. Hoe gaaf! Dit heb ik gedaan door op elke muffin een Primus ouwel te plakken en de muffins met deze ouwels erop af te bakken. Die ouwels zijn een soort van eetbaar papier en smaken eigenlijk nergens naar. Ze worden gemaakt van aardappelzetmeel, water, olijfolie en kleurstoffen op basis van bijvoorbeeld cacao en rode biet. Uiteraard zijn ze helemaal plantaardig!

Je kunt elke ouwel bestellen met je eigen logo of tekst erop, zodat je iets leuks hebt om te trakteren en tegelijkertijd jezelf te promoten! Je koopt er wel een heleboel tegelijkertijd, maar ze blijven ook wel 2 jaar houdbaar op kamertemperatuur. Je kunt er dus wel een tijdje tegenaan 😉 Plak ze op muffins, cakes, koekjes, tosti’s, pizza’s, brood en ga zo maar door! Ik plakte ze dit keer dus op muffins, maar heb er nog genoeg in de kast liggen om andere lekkernijen mee te maken! Superleuk om, als ik weer eens iets uitdeel in de sportschool, meteen te laten zien van wiens hand ze komen! Of om aan klanten te trakteren als afsluiting van een fijne samenwerking, zodat ze zich mij extra goed zullen blijven herinneren! Waar zou jij ouwels met jouw eigen (bedrijfs)naam of logo op plakken?

Recept

Na al dat lezen zul je inmiddels wel honger hebben gekregen! Hoog tijd om over te gaan tot hét recept. Met ouwel natuurlijk net iets leuker dan zonder, maar zeker niet minder lekker! Overigens smaken deze muffins ook heerlijk met een laagje appelstroop: tried and tested 🙂 Extra bonuspunten voor je ijzergehalte, wat mooi meegenomen is als je in de winter toch al wat vaker moe bent! 

Pompoenmuffins met pumpkin spice

Pumpkin spice and everything nice, right?! Zodra de bladeren van de bomen vallen en het buiten guur wordt, gooi ik het liefste overal pompoen en pumpkin spice doorheen. Heerlijk als het hele huis gevuld wordt door de geuren die uit de oven komen en ik even later onder een dekentje kan genieten van een warme muffin. Mmm! Heb jij al een pompoen in huis? Aan de slag dan maar!

Prep Time 10 minuten
Cook Time 30 minuten
Total Time 40 minuten
Servings 12 muffins

Ingredients

 • 250 gram patentbloem
 • 50 gram Greensweet Brown of een andere zoetstof naar smaak, zoals (kokosbloesem)suiker
 • 2 tl bakpoeder
 • 300 gram pompoen in stukjes, eventueel gestoomd of gekookt
 • 4 tl pumpkin spices
 • 1 tl vanillepoeder
 • Snufje zout
 • 80 gram gesmolten kokosolie
 • 1 el lijnzaad
 • 3 el water
 • 120 ml plantaardige melk (zoals rijstmelk)

Instructions

 1. Meng het lijnzaad met het water in een klein kommetje en laat weken. Je zult merken dat het lijnzaad het water opneemt en er een soort slijm ontstaat. Op deze manier vervang je een ei!

 2. Als je een verse pompoen hebt die vrij hard is, kan het handig zijn de pompoenstukjes even licht voor te stomen of koken. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn, maar dan zijn ze wel zachter en gemakkelijker te verwerken in de muffins. Gebruik je pompoenstukjes uit de diepvries, laat deze dan eerst ontdooien.

 3. Meng alle overige ingrediënten, dus inclusief de pompoen, goed door elkaar in een grote kom. Gebruik een mixer om het deeg goed te mengen.

 4. Voeg je eivervanger (lijnzaad + water) toe en mix door het geheel.

 5. Verwarm de oven voor op 180 graden.

 6. Vul muffinvormpjes met het deeg. Ik haalde uit dit deeg circa 12 muffins, maar heb je kleinere vormpjes, dan haal je er veel meer uit.

 7. Heb je net als ik van die leuke ouwels voor op je muffins? Leg die dan nu op je muffins en druk ze een klein beetje aan.

 8. Bak de muffins in circa 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar.  

Eet smakelijk! Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met PRIMUS.DIRECT (hier te vinden op Instagram of Facebook). Voor meer informatie over gesponsorde artikelen en samenwerkingen, lees je hier mijn disclaimer.

 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating