https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Cashewroombites met kruidnoten en mandarijn

Recept: Cashewroombites met kruidnoten en mandarijn

Sinterklaas is weer bijna in het land, dus is het tijd voor kruidnoten en mandarijntjes! De rest van dat snoepgoed interesseerde me als kind al niet echt, maar die combinatie van warme speculaaskruiden met friszoete mandarijntjes vond én vind ik om van te smullen. Toen Albert Heijn me vroeg om een recept voor Sinterklaas te bedenken, moesten deze twee ingrediënten er wat mij betreft dan ook zeker in voorkomen! Een knapperige kruidnotenbodem met daarbovenop een cashewroomlaag vervuld van een vleugje friszoete mandarijn … Loopt het water je al in de mond?

Knapperige kruidnoten en frisse mandarijn

Eerlijk is eerlijk, ik stond zelf versteld van deze cashewroombites met kruidnoten en mandarijn. Het is misschien wel een van mijn meest geslaagde zoete recepten tot nu toe! Die knapperige bodem van kruidnoten past gewoon perfect bij die zachte cashewroom. Proefkonijnen die een (of meerdere) stukje(s) hebben geproefd, zeiden dat de frisse cashewroom de krachtige smaak van de kruidnotenbodem volledig in balans brengt! Kijk, dan zijn complimenten waar ik van ga stralen.

Blijkbaar zijn het toch gewoon de meest eenvoudige recepten die tot het grootste succes leiden. Zo baseerde ik dit recept op mijn overheerlijke tiramisu, maar gebruikte ik voor deze cashewroombites slechts 5 (!) ingrediënten!

Cashewroombites met kruidnoten en mandarijn

Sinterklaas is weer bijna in het land, dus is het tijd voor kruidnoten en mandarijntjes! De rest van dat snoepgoed interesseerde me als kind al niet echt, maar die combinatie van warme speculaaskruiden met friszoete mandarijntjes vond én vind ik om van te smullen. Toen Albert Heijn me vroeg om een recept voor Sinterklaas te bedenken, moesten deze twee ingrediënten er wat mij betreft dan ook zeker in voorkomen! Een knapperige kruidnotenbodem met daarbovenop een cashewroomlaag vervuld van een vleugje friszoete mandarijn ... Loopt het water je al in de mond?

Prep Time 20 minuten
Cook Time 30 minuten
Total Time 50 minuten
Servings 20 bites

Ingredients

Bodem

 • 500 gram kruidnoten
 • 100 gram kokosolie

Cashewroomlaag

 • 300 gram cashewnoten
 • 2 eetlepels kokosolie
 • 5 eetlepels ahornsiroop
 • 5 gepelde mandarijntjes

Toppings

 • Kruidnoten
 • Mandarijntjes

Instructions

 1. Zet de cashewnoten in een kom met water om ze te laten weken.

 2. Meng de kruidnoten met 100 gram kokosolie in een krachtige blender of keukenmachine tot een gladde massa. 

 3. Verdeel het kruidnotenmengsel over een met bakpapier beklede bakvorm en zet in de koelkast om op te stijven.

 4. Giet de cashewnoten af en meng in een krachtige blender of keukenmachine met 2 eetlepels kokosolie, 5 eetlepels ahornsiroop en 5 gepelde mandarijntjes tot een romige massa. Je zult zien dat er aanvankelijk stukjes in je mengsel zitten, maar hoe langer je de machine laat draaien, hoe gladder de room wordt.

 5. Check of de bodem al voldoende is opgestijfd in de koelkast. Zo niet, laat de room dan even staan en maak het recept verder af zodra de bodem wel hard is geworden.

 6. Is de bodem hard? Giet dan de cashewroom eroverheen en strijk glad. Wellicht houd je wat cashewroom over: dat kun je lekker tussendoor oppeuzelen met een paar pepernoten erin of als ontbijt met wat extra fruit erbij. 

 7. Zet de cashewroombites weer in de koelkast om op te stijven totdat je ze serveert. 

 8. Snijd de bites dan in (20, of meer of minder) stukjes en versier met wat verkruimelde pepernoten en partjes mandarijn.

Eet smakelijk! Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @bijmamathuis in je foto op Instagram of Facebook!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Albert HeijnVoor meer informatie over gesponsorde artikelen en samenwerkingen, lees je hier mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

2 Reacties

  • Giulia Califano
   10/12/2018 / 18:20

   Ongeveer 28 bij 18 centimeter! Komt niet zo heel nauw: als je een groter bakblik hebt krijg je lagere bites en als je een kleiner bakblik hebt hogere 😊

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating