https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Waar koop ik mijn sportartikelen?

Waar koop ik mijn sportartikelen?

Zeg renmeisje, hoe kom jij aan die gave hardloopschoenen? Waar haal je die geniale oortjes die je draagt tijdens het rennen? En die verlichting voor als het nu ’s avonds al zo vroeg donker is, waar vind ik die?! Allemaal vragen die ik regelmatig op me afgevuurd krijg. Niet gek natuurlijk, want wat is er veel op de markt tegenwoordig! Soms zie ik ook door de bomen het bos niet meer. Gelukkig heb ik inmiddels een aantal ultieme favoriete sportartikelen én weet ik handige plekjes om nieuwe spullen te vinden. Tijd om je een aantal tips te geven!

Minimalistisch

Laten we even vooropstellen dat ik geen bergen met sportkleding in de kast heb liggen. Oké, ik heb wel aardig wat, maar tegenwoordig koop ik bijna niets meer. Sinds ik me heb verdiept in minimalisme koop ik vrijwel alleen nog wat ik echt nodig heb. Ik zeg bewust ‘vrijwel’ omdat ik mezelf wil indekken: ik ben niet perfect en heb ook m’n zwakke momenten. Natuurlijk koop ik dus echt nog wel eens iets waarvan ik later denk: had ik niet moeten doen. Maar hé, ik ben ook maar een mens!

Goede basics

Heel belangrijk zijn voor mij goede basics. Het liefst let ik daarbij tegenwoordig ook op of de kleding die ik koop enigszins duurzaam en veganistisch is, maar ik ben hier absoluut nog geen expert in. Al jaren ren ik in hardloopbroeken van H&M. Ik heb me nooit verdiept in de materialen en herkomst van deze broeken, maar toen ik jaren geleden op zoek ging naar een geschikte hardloopbroek was dit de enige die me echt goed beviel. Sindsdien koop ik dus ook gewoon niets anders meer. Als m’n broeken na een paar jaar verslijten, koop ik gewoon weer een paar exact dezelfde. Misschien niet de meest duurzame optie, maar voor mij voorlopig wel de meest praktische. Er komt heus wel een tijd dat ik me hier wat meer in ga verdiepen, maar voorlopig vind ik dit gewoon een hele fijne oplossing.

Koopjesjager

Qua shirts zit het al iets anders. Die haalde ik vroeger sowieso overal en nergens vandaan. Ik zocht natuurlijk vooral in de sale naar mooi afgeprijsde artikelen en ben sowieso een groot fan van online shoppen. Dat vind ik zelf eigenlijk niet zo oké, want het zou beter voor de lokale markt zijn én verpakkingsmateriaal schelen als ik regelmatig een rondje door de stad zou lopen. Maar wat dit betreft mis ik echt wat vrouwelijke hormonen: ik heb een hekel aan fysiek shoppen. Althans, gezellig winkelen vind ik wel leuk, maar ik háát kleren passen. Dus maak ik maar gebruik van het genot van online shoppen en ga altijd op zoek naar leuke koopjes. Via deze online sportwinkel vind ik bijvoorbeeld handige kortingscodes om de wat duurdere spullen met korting aan de haak te slaan. Tegenwoordig let ik er dan wel op of de spullen die ik koop veganistisch zijn en als het even kan kies ik voor een wat duurzamere optie. Dat doe ik zeker al met yogakleding, waarvan nu eenmaal wat meer duurzamere opties verkrijgbaar zijn. Ik volg een aantal fijne merken op Instagram en als zij een mooie aanbieding hebben op het moment dat ik echt iets nodig heb, kan ik daar mooi gebruik van maken!

Accessoires

Iets anders ligt het bij accessoires. Die kom ik heel eerlijk gezegd vooral tegen via social media. Zo ontdekte ik jaren geleden Spibelt en sindsdien kan ik echt niet meer zonder. Met dat ding ren ik al zeker 5 jaar. Hetzelfde geldt voor mijn oortjes van Avanca. Inmiddels heb ik wel al een paar versleten, maar ik gebruik ze dan ook héél vaak. Ik zou niet meer weten hoe ik zou moeten rennen met van die bungelende draadjes in mijn nek en oortjes die continu uit mijn oren vallen! Dit soort dingen kom ik vaak per toeval tegen via Instagram. Als het precies is wat ik op dat moment zocht dan koop ik het (na wat research) direct en anders sla ik het op voor als het later eens van pas komt. Lampjes voor ’s avonds in het donker kom ik vaak tegen als ik naar een hardloopwinkel ga om schoenen te passen; dat gebeurt zo eens in de paar jaar. Het scheelt dat ik niet zo vaak in het donker ren, dus ze gaan bij mij heel lang mee!

Hardloopschoenen

Over schoenen gesproken: die laat ik dus wel eens in de paar jaar aanmeten in een hardloopwinkel. Als ik eenmaal geschikte schoenen heb gevonden bij hen, bestel ik die vervolgens wel met kortingscodes of in de sale in diverse kleuren online. Zo kan ik er weer een paar jaar tegenaan! Pas als ik merk dat die schoen niet meer prettig loopt omdat mijn lichaam of mijn loophouding is veranderd, of ik mijn doelen heb bijgesteld, laat ik weer een nieuwe schoen aanmeten. Zo kom ik vaak na een paar jaar weer bij een ander model of zelfs ander merk uit, waar ik dan weer een paar jaar mee vooruit kan 🙂 

Duurzaam toekomstperspectief

Tot nu toe werkt deze manier van sportartikelen kopen voor mij perfect. Daarbij moet ik wel de kanttekening plaatsen dat ik tot een jaar of twee geleden veel kocht en tegenwoordig dus bijna niets meer aanschaf. Dat komt doordat ik me nu bewuster ben van mijn aankopen en doordat ik nog wel even kan teren op wat er nu in mijn kledingkast hangt of ligt. Uiteraard zal daar over een tijdje wel verandering in komen. Hoe ik het dan ga aanpakken? Dat weet ik niet precies. Ik weet wel zeker dat ik op koopjes zal blijven jagen, want dat vind ik gewoon heerlijk. Kortingscodes zoeken en tientallen euro’s besparen door op het juiste moment, op de juiste manier een aankoop te doen. Ik wil me echter ook meer verdiepen in waar mijn artikelen vandaan komen en waar ze van gemaakt zijn, zodat ik meer kan bijdragen aan een eerlijke en duurzame wereld. Het is me echter wel duidelijk dat dat behoorlijk lastig is om uit te pluizen, maar net als met hardlopen geldt: stapje voor stapje is de enige manier om vooruit te komen! 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.