https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Kerstgranola met cranberries en pumpkin spice

granola

Zijn jullie al in de kerststemming? Sinds ik het waagde om ook maar één kerstfilm te kijken op Netflix, ik dus wel. Misschien is het ons huis, dat ik zo snel mogelijk knus wil maken. Misschien is het de plotselinge kou, die veel beter te verdragen is met overal kerstverlichting om je heen. Maar hé, wat maakt het uit? Over een dikke maand is het al kerst en dan willen we dus wel allemaal van lekkere kerstrecepten kunnen genieten! Wat dacht je van wat overheerlijke gezonde kerstgranola om alvast wat kerstgeuren in huis te brengen? 😉

Granola

Zoals je wellicht weet is granola echt mijn signature dish. Waarom dat zo is, begrijp ik zelf ook niet helemaal. Het is zo eenvoudig te maken, maar op de een of andere manier lukt het niemand in mijn omgeving precies zoals het mij lukt. Althans, dat zeggen ze zelf. Ik maak immers geen geheim van mijn recept, maar toch bestellen mensen uit Weert massaal mijn huisgemaakte granola. Geen probleem, want ik maak het met liefde voor ze! Wel jammer voor jou als je verder weg woont, want helaas zijn de verzendkosten voor een pot granola hoger dan de kosten voor een pot granola zelf. Maar wie weet lukt het jou wel om mijn granola net zo lekker te maken! Zeker als je deze speciale kerstgranola proeft, met cranberries en pumpkin spice …

De Notenlaer

Voor dit recept kreeg ik een aantal ingrediënten opgestuurd van De Notenlaer. Bofkont die ik ben, want er zaten een aantal heerlijke ingrediënten tussen! Voor dit recept gebruikte ik als basis havermout, aangevuld met onder andere amandelen en de echte kerstklassieker: gedroogde cranberries. Ik ben dol op gedroogde cranberries, maar gebruik ze niet zo vaak omdat ze ten eerste een stuk duurder zijn dan rozijnen (die ook erg lekker zijn) en ten tweede vaak gezoet zijn met suiker. De gedroogde cranberries die ik voor dit recept gebruikte zijn echter gezoet met appelsapconcentraat: nog altijd een geconcentreerde vorm van suiker, maar in mijn ogen toch iets minder bewerkt dan tafelsuiker.

Hoe je het ook went of keert, dit recept is gewoon hartstikke lekker en gezond! Een verantwoorde vervanging voor je ontbijtgranen of je kant-en-klare reep als tussendoortje 😉 Ho ho ho, let’s go!

Kerstgranola met cranberries en pumpkin spice

Zijn jullie al in de kerststemming? Over een dikke maand is het al kerst en dan willen we dus wel allemaal van lekkere kerstrecepten kunnen genieten! Wat dacht je van wat overheerlijke gezonde kerstgranola om alvast wat kerstgeuren in huis te brengen? Een verantwoorde vervanging voor je ontbijtgranen of je kant-en-klare reep als tussendoortje. Ho ho ho, let's go!

Prep Time 5 minuten
Cook Time 20 minuten
Total Time 25 minuten

Ingredients

 • 200 gram havermout
 • 200 gram gedroogde cranberries
 • 100 gram chiazaad
 • 100 gram amandelen
 • 100 gram ahornsiroop
 • 50 gram gesmolten kokosolie
 • Pumpkin spice naar smaak

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

 2. Meng alle ingrediënten in een grote kom goed door elkaar tot alles glimt en enigszins aan elkaar plakt.

 3. Verdeel de granola over een met bakpapier beklede bakplaat.

 4. Bak de granola in 20 minuten krokant in de oven. Schep halverwege even om!

 5. Laat de granola afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot. Hoe lang? Dat weet niemand, want het is altijd eerder op dan het kan bederven 😉

Recipe Notes

Heb je geen pumpkin spice in huis? Ook met kaneel of koek- en speculaaskruiden smaakt deze granola overheerlijk!

Eet smakelijk! Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met De Notenlaer. Voor meer informatie over gesponsorde artikelen en samenwerkingen, lees je hier mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating