https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Review: Verbouwen met Bosch Unlimited

Review: Verbouwen met Bosch Unlimited

Het is de laatste tijd iets stiller hier dan jullie van mij gewend zijn, maar des te rumoeriger in huis 😉 We zijn al sinds 17 september aan het verbouwen en voorlopig staan er nog een heleboel klusjes op de planning! Maar elke week wordt ons huis een beetje meer thuis en dat voelt zo fijn! Bovendien heb ik er sinds kort een handig klushulpje bij, in de vorm van een stofzuiger. Ja, waar een mens al niet gelukkig van kan worden 😉 Maak kennis met onze nieuwe redder in nood: de Bosch Unlimited stofzuiger! 

Snoerloos stofzuigen

Serieus, ik zou volgens mij knettergek worden als ik nu het hele huis moest stofzuigen met een stofzuiger mét snoer. Als je eenmaal gewend bent aan een snoerloze stofzuiger, wil je niet meer anders! Zo chill om niet meer continu met dat snoer in de knoop te zitten en altijd op zoek te gaan naar het stopcontact van waaruit je het grootste bereik hebt met je stofzuiger. Zo’n groot apparaat dat je achter je aan zeult en wat overal achter tafels en stoelen blijft hangen. Zucht, het is niet eens zo lang geleden dat ik op die manier het huis schoonmaakte, maar ik wil nooit meer terug!

Vooral nu met de verbouwing en al het klussen was dit een ideale oplossing. Zo hoefde ik niet na elk klusje weer dat hele apparaat klaar voor gebruik te maken, maar pakte ik snel de Bosch Unlimited uit de keuken en zoog de troep die manlief had gemaakt snel weer op. Ook heel handig als hij me even waarschuwde: schat, ik ga boren! Normaal zou ik dan denken: ga je gang, ik stofzuig straks wel. Geen zin om hem te laten wachten terwijl ik 5 minuten bezig was om de stofzuiger klaar te maken. Nu riep ik snel: ‘Ho, wacht! Ik kom eraan!’ en binnen 1 minuut stond ik met de stofzuiger onder zijn boormachine. Het meeste stof ving ik zo al op en dat kleine beetje op de grond was binnen no-time verdwenen!

Stofzuigen is zo veel leuker

Sinds ik de Bosch Unlimited heb is stofzuigen een heel stuk leuker en doe ik het ook vaker even snel tussendoor. Nu stofzuig ik minder snel het hele huis in één keer, maar pak de stofzuiger er even bij voor een verdieping of een kamer. Of zelfs maar een plekje in huis waar we veel kruimelen, zoals in de keuken of op de bank voor de televisie! De stofzuiger werk ik niet meer weg in een kast, want hij is stijlvol genoeg om mooi in de keuken te zetten. Zo staat ‘ie mooi in het zicht en pakken we hem beiden ook veel sneller! 

Dankzij twee accu’s is deze stofzuiger bovendien altijd opgeladen, dus ik pak ‘m op, zet ‘m aan en ga aan de slag! Zo anders dan dat hele apparaat uit de kast halen, de kabel eruit trekken, de stekker in het stopcontact steken en dat hele gevaarte achter je aan slepen.

Muisstil

Wat ik verder geniaal vind aan mijn nieuwe stofzuiger is dat ‘ie echt heel stil is. Maar dan ook echt héél stil! De knop zit onder het handvat, wat heel gemakkelijk is als je de stofzuiger vasthoudt. Het geluid wat die stofzuiger produceert, is echt minimaal. Je kunt met gemak stofzuigen en een gezellig gesprek voeren, daar heeft niemand last van. Heb je meer kracht nodig, dan is er standje ’turbo’. Die maakt wel wat meer kabaal, maar dan heb je ook wel paardenkracht in dat kleine stofzuigertje zitten! 

Ongelimiteerd stofzuigen

Waar dankt de Bosch Unlimited zijn naam aan? Nou, dat vroeg ik me aanvankelijk dus ook af. Volgens Bosch zelfs is daar één reden voor, maar ik zie er drie. De eerste en meest belangrijke reden is dat je altijd kunt stofzuigen. Niet wachten tot je accu volgeladen is, zoals bij andere snoerloze stofzuigers. Je krijgt er namelijk twee accu’s bij! Zo kun je altijd de ene opladen, terwijl je de andere in gebruik hebt. De accu klik je eenvoudig op de stofzuiger of op de oplader, of zelfs op je boormachine! De accu’s zijn namelijk onderdeel van het Power for All accusysteem van Bosch, waardoor je de accu’s gemakkelijk kunt uitwisselen met die van ander gereedschap van Bosch. Ideaal tijdens een verbouwing! Overigens krijg je zo’n Bosch accuboormachine (t.w.v. 139 euro, zie actievoorwaarden) nu ook gratis bij aankoop van de Bosch Unlimited stofzuiger!

Reden nummer twee voor mij om deze stofzuiger ‘unlimited’ te noemen, is dat je onbeperkt bent in ruimte. De stofzuiger is zo licht en handzaam dat je gemakkelijk overal bij kunt. Ik weet nog dat ik in ons vorige huis vaak niet echt onder het bed stofzuigde, want zo ver kwam ik niet met mijn kabel. Ook onder de bank werd niet zo vaak gestofzuigd, want daar past de stofzuiger niet onder. Je begrijpt dat wij aardig wat troep vonden toen we al die meubels verhuisden naar ons nieuwe huis 😉 Gelukkig kan ik nu echt overal bij, want de Bosch Unlimited draait heel soepel mee en kan overal bij!

Althans, daar heb je wel de derde reden voor het ontvangen van de titel ‘unlimited’ nodig. De stofzuiger zelf kan namelijk bijna overal bij, maar kan echt overal bij wanneer je de accessoires gebruikt! Met de bekledingszuigmond en de 2-in-1 meubelborstel maak ik alles waar kattenharen op zitten eenvoudig schoon en met de extra lange flexibele kierenzuigmond kun je gemakkelijk de auto stofzuigen of zelfs het plafond een keertje onder handen nemen! Zelfs met mijn 1.64 m kan ik zo aan het plafond. Heb ik helaas wel geen excuus meer om manlief aan het werk te zetten …

Het leven is een feestje, inclusief troep!

Eerlijk is eerlijk, rommel maken wordt steeds minder erg als je zulke fijne apparaten hebt om het op te ruimen. Waar ik eerder angstvallig alle kruimeltjes op mijn bord liet vallen en tegen elk klusje opzag omdat het troep zou opleveren, ben ik daar nu veel meer ontspannen in. Ik geniet van het moment, lach om de rommel die we maken en ruim het achteraf met een big smile weer op. Tijdens dat korte momentje van stofzuigen kan ik zo echt nagenieten van het moment waarop we die rommel maakten! Pof op de grond in de gang? Wat was het leuk om samen die kapstok op te hangen! Gruis en stof op de trap? Wat gaaf dat we die zelf helemaal kaal geschuurd hebben! Houtschaafsel in de keuken? Stoer dat we zelf een schuifdeurkast voor op zolder maken! Al die rommel is een teken dat we zo hard klussen aan onze eigen toekomst in dit fijne huis. Wat zou ik me daar druk om maken, als ik het zo weer wegwerk? 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met TIM. Voor meer informatie over gesponsorde artikelen en samenwerkingen, lees je hier mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.