https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Sinterklaastoetje met kokosyoghurt en gebakken mandarijn

Recept: Sinterklaastoetje met kokosyoghurt en gebakken mandarijn

Over een paar nachtjes slapen is het zover: pakjesavond! Al staat er helaas al een aantal jaren geen grote jute zak meer voor de deur van mijn ouderlijk huis, ik blijf het een magische avond vinden. Dat vier ik nu dus graag alsnog met een gezellig avondje, onder het genot van een lekker hapje! Zo maakte ik onlangs al heerlijke cashewroombites en verras ik jullie vandaag met een heus Sinterklaastoetje: kokosyoghurt met gebakken mandarijn en appel! Natuurlijk niet compleet zonder een handje kruidnoten 😉  

De magie van pakjesavond

5 december, ergens laat in de jaren ’90. Buiten was het al vroeg donker, maar om te zorgen dat we geen zwarte piet of Sinterklaas zouden zien, moesten van mama ook de lamellen helemaal dicht. Daar zaten we dan, te wachten. Tot er opeens heel hard op de deur gebonsd werd! Papa was nooit ergens te bekennen en mama riep meteen dat we moesten gaan kijken, de zak met cadeautjes zou vast voor de deur staan! Oh, die spanning was zo geweldig. Precies op het moment dat wij met de grote jute zak de woonkamer in liepen, kwam papa door de achterdeur. Mooi, hij was net op tijd om te zien welke cadeautjes Sinterklaas ons had gebracht! Wat een tijd … 

Sinterklaas voor iedereen

Ik vind het prachtig om te beseffen dat die enkele jaren waarin een kind de echte magie van Sinterklaas beleeft, zo’n grote impact hebben op zijn of haar verdere leven. Ik bedoel, ik kan me echt niet meer alles herinneren van mijn jonge jaren. Ik kan je ook niet precies vertellen wat ik op welke pakjesavond heb gekregen. Maar ik kan je wél vertellen hoe wij Sinterklaas vroeger vierden. Blijkbaar waren dat voor mij als kind al zulke indrukwekkende gebeurtenissen, dat ze op mijn netvlies gebrand staan. Dat is toch fantastisch! Niet de cadeautjes die ik kreeg, maar die magie van 5 december rond 17:00 uur. Dat vergeet ik echt nooit meer! 

Inmiddels vind ik het als volwassene fantastisch om kleine kinderen zo enthousiast te zien. Ik weet wat ze doormaken, ik begrijp ze. Ze vertellen me dat ze hun schoentje nog niet kunnen zetten als Sinterklaas op zaterdag ons land binnenkomt, aangezien hij pas op zondag in onze woonplaats aankomt. Natuurlijk, dat snap ik! Het is als volwassene toch heerlijk om mee te mogen leven in die magische kinderwereld?

Pakjesavond voor volwassenen

Ik vind het daarom ook heel belangrijk om toch elk jaar Sinterklaas te vieren. Niet per se met cadeautjes, maar wel met gezelligheid. Met een vleugje van die magie van vroeger. Gezellig samen een hapje eten, een leuke film kijken en op social media volgen hoe de kinderen in onze omgeving met een glimlach van oor tot oor genieten van hun pakjesavond! Voor de echte Sinterklaasstemming, zetten we dan natuurlijk wel een schaaltje kruidnoten op tafel. Of maken we zelf een lekkernij met snoepgoed van Sinterklaas! Mijn cashewroombites vielen een tijdje geleden al ontzettend in de smaak bij veel Sinterklaasliefhebbers en ik weet zeker dat dit toetje met kokosyoghurt, gebakken mandarijn en appel en natuurlijk kruidnoten ook garant staat voor ’t heerlijk avondje!

Sinterklaasdessert met kokosyoghurt en gebakken mandarijn

Over een paar nachtjes slapen is het zover: pakjesavond! Al staat er helaas al een aantal jaren geen grote jute zak meer voor de deur van mijn ouderlijk huis, ik blijf het een magische avond vinden. Dat vier ik nu dus graag alsnog met een gezellig avondje, onder het genot van een lekker hapje! Zo maakte ik onlangs al heerlijke cashewroombites en verras ik jullie vandaag met een heus Sinterklaasdessert: kokosyoghurt met gebakken mandarijn en appel! Natuurlijk niet compleet zonder een handje kruidnoten 😉

Prep Time 5 minuten
Cook Time 5 minuten
Total Time 10 minuten
Servings 2

Ingredients

 • 300 gram kokosyoghurt
 • 2 handjes kruidnoten
 • 4 mandarijnen
 • ½ goudrenet
 • Snufje vanillepoeder (optioneel)

Instructions

 1. Pel de mandarijnen en snijd de ½ goudrenet in kleine stukjes.

 2. Bak de stukjes mandarijn en appel in een koekenpan tot ze helemaal zacht zijn. Als je de stukjes mandarijn met een pollepel plet komt het vocht eruit, zodat je geen olie nodig hebt om te bakken.

 3. Voeg eventueel een snufje vanillepoeder toe voor een extra lekkere smaak.

 4. Verkruimel een handje kruidnoten.

 5. Vul twee glaasjes met het andere handje kruidnoten.

 6. Schep hierop de kokosyoghurt.

 7. Verdeel de mandarijntjes en appel over de kokosyoghurt.

 8. Maak af met de verkruimelde kruidnoten.

Eet smakelijk! Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @bijmamathuis in je foto op Instagram of Facebook!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Albert HeijnVoor meer informatie over gesponsorde artikelen en samenwerkingen, lees je hier mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating