https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: BBQ-bladerdeegpakketjes met jackfruit

Recept: BBQ-bladerdeegpakketjes met jackfruit

Heb jij wel eens jackfruit gegeten? Veel mensen die op reis zijn geweest in Azië knikken nu instemmend, terwijl ze een tegelijkertijd een vies gezicht trekken. Hun ervaring kan ik helaas niet delen, maar wat ik je wel kan vertellen is dat je bij onder andere Albert Heijn wel heel lekker jackfruit kunt kopen! Ik maakte er een heerlijke snack van, met een aantal gezonde en een aantal minder gezonde ingrediënten. Balans is immers het sleutelwoord! 😉 Deze BBQ-bladerdeegpakketjes vallen absoluut in de smaak bij iedereen die houdt van een warme snack, knapperig van buiten en zacht van binnen, vol van een typisch rokerige barbecuesmaak. Aanvallen!

Bladerdeeg

Toegegeven, bladerdeeg is dus echt mijn guilty pleasure. Het is absoluut niet gezond, maar ik vind het zo lekker! Bovendien is het gigantisch veelzijdig: je kunt er van alles mee in stoppen en het in allerlei vormen vouwen!

Zo maakte ik er een tijdje geleden al plantaardige saucijzenbroodjes mee, die tot op heden binnen no-time op zijn als ik ze op tafel zet. Jazeker, vooral ook bij vleeseters! Appelflappen zijn natuurlijk ook altijd een succes en dat waren mijn vers gekruide ‘vis’stickhapjes ook! Zo experimenteer ik steeds verder met lekkere vullingen. Die van onderstaand recept vind ik persoonlijk wel heel origineel én heel erg lekker! 

Jackfruit

Voordat je je gaat wagen aan deze bladerdeegpakketjes die wel gevuld lijken met draadjesvlees, is het wel leuk om iets te weten over jackfruit. Wist je namelijk dat jackfruit ’s werelds grootste vrucht is die aan een boom groeit? Een jackfruit kan wel 35 kilo wegen! Deze exotische vrucht doorloopt diverse stadia van rijping en smaakt in elk stadium weer anders. Wie weet hebben al die mensen die jackfruit in Azië zo vies vonden, deze dus wel geproefd in een minder smakelijk stadium van rijping 😉 Upton’s Naturals gebruikt bewust jonge jackfruits, omdat het vruchtvlees van deze vruchten bij verhitting een vlezige structuur krijgt, zoals die van pulled pork. Bovendien absorbeert het vruchtvlees in dit stadium veel smaak, waardoor het ideaal is om te marineren en kruiden! Dat kun je zelf doen, met de original versie van Upton’s Naturals jackfruit, maar je kunt ook al gemarineerde jackfruit kopen, in de smaken Bar-B-Que en Thai Curry. Uiteraard is het jackfruit van Upton’s Naturals helemaal vegan en je hoeft het alleen maar even op te warmen en te verwerken in een gerecht! Laten we dat maar eens gaan doen dan …

BBQ-bladerdeegpakketjes met jackfruit

Prep Time 10 minuten
Cook Time 25 minuten
Total Time 35 minuten
Servings 10

Ingredients

 • 1 pakje Upton's Naturals Bar-B-Que jackfruit
 • 10 velletjes bladerdeeg (Koopmans origineel)
 • 1 paprika
 • 2 kleine uitjes
 • 2 handjes geraspte plantaardige kaas (Violife)

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 210 graden.

 2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

 3. Snijd de paprika en ui fijn.

 4. Meng in een kom het jackfruit met de paprika en ui goed door elkaar.

 5. Verdeel het jackfruitmengsel over de plakjes bladerdeeg. 

 6. Strooi over elk plakje bladerdeeg een klein beetje geraspte plantaardige kaas.

 7. Vouw de plakjes bladerdeeg dicht door elke punt naar binnen te vouwen en de vouwrandjes dicht te knijpen.

 8. Bak de bladerdeegpakketjes in circa 20-25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk! Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Upton’s Naturals. Voor meer informatie over gesponsorde artikelen en samenwerkingen, lees je hier mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating