https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Chocolade met een speciale boodschap

Recept: Chocolade met een speciale boodschap

Nu kan ik jullie eindelijk vertellen wat dat wel heel speciale recept was waar ik de afgelopen week mee bezig was … Dat waren mijn chocolaatjes met een unieke boodschap! Tja, hoe maak je als foodie je zwangerschap bekend? Met eten natuurlijk! Als vegan loop je dan echter tegen een klein probleem aan: roze muisjes zijn niet vegan. Die zijn immers gekleurd met karmijn, een kleurstof die van luizen wordt gemaakt. Ik ben benieuwd of niet-vegans die muisjes nu nog zo lekker vinden 😉 Anyway, ik maakte zowel chocolaatjes als hele kleine brownies, die ik versierde met blauwe muisjes en roze suikerhartjes. Een hele leuke manier om je zwangerschap bekend te maken, maar uiteraard kun je ook als geen blijde boodschap te verkondigen hebt van deze heerlijke chocolade genieten met elke topping die je maar wilt!

Chocolade versieren

Oké, het gemakkelijkste recept is dit. Je smelt een paar repen pure chocolade au bain-marie, giet het in een vorm of op een grote bakplaat (bekleed met bakpapier) en versiert het met wat je maar wilt. Ik smolt 3 repen pure chocolade van de Lidl, want die zijn vegan, lekker én goedkoop. De gesmolten chocolade goot ik in een met bakpapier beklede bakplaat en dat versierde ik met blauwe muisjes aan de ene kant en roze suikerhartjes aan de andere kant. Nachtje laten opstijven in de koelkast, in stukjes breken en klaar is je aankondiging! 

Uiteraard kun je op deze manier van alles maken met chocolade. Je kunt de gesmolten chocolade ook in vormpjes gieten en je kunt het met alles versieren wat je maar wilt. Ik vond het juist leuk om er platte stukjes van te maken, omdat dit er gezellig rommelig uitziet!

Sinaasappelbrownies in bonbonformaat

Wil je iets meer werk maken van je aankondiging of wil je gewoon hele lekkere kleine brownies maken? Dan heb ik een ander recept voor je! Dit recept is gebaseerd op mijn originele recept voor Rocky Road Chocolate. Een dikke vette aanrader, overigens! Omdat ik bij dit recept echter sinaasappelsap heb toegevoegd, wordt de chocolade niet hard. Tadaa, brownies zijn geboren! Leuke woordspeling ook, gezien het thema van mijn chocolaatjes 😉 Uiteraard kun je ook deze brownies weer versieren met wat je maar wilt! 

Sinaasappelbrownies in bonbonformaat

Dit recept is gebaseerd op mijn originele recept voor Rocky Road Chocolate. Een dikke vette aanrader, overigens! Omdat ik bij dit recept echter sinaasappelsap heb toegevoegd, wordt de chocolade niet hard. Tadaa, brownies zijn geboren! Uiteraard kun je ook deze brownies weer versieren met wat je maar wilt, maar let op: haal ze pas vlak voor het serveren uit de diepvries want ze smelten snel. Des te meer reden om ze ook snel op te eten 🙂

Prep Time 10 minuten
Total Time 10 minuten
Servings 29

Ingredients

  • ½ cup cacaopoeder
  • ½ cup kokosolie
  • ½ cup ahornsiroop
  • Sap van ½ sinaasappel
  • Toppings naar keuze

Instructions

  1. Smelt de kokosolie in een pannetje.

  2. Meng alle ingrediënten door elkaar tot een gladde massa.

  3. Vul chocoladevormpjes met het chocolademengsel en laat minimaal een nacht opstijven in de koelkast. 

  4. Haal de brownies voorzichtig uit de vorm vlak voordat je ze gaat serveren, want ze smelten snel!

Eet smakelijk! Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating