https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Een zoete Italiaanse kerst met MariCase!

Een zoete Italiaanse kerst met MariCase!

Spoiler alert: het onderwerp van dit artikel is hartstikke zoet en niet zo gezond voor je lijf, maar als je net als ik dol bent op Italië, wél heel gezond voor je geest! Ik heb het over echte Italiaanse zoetwaren, die tot mijn grote verrassing hartstikke vegan zijn en die je hier in Nederland kunt kopen. Niet heel goed voor mijn toch al boller wordende buikje, maar zo leuk om te krijgen óf te geven als kerstcadeautje!

Een vleugje Italië in Nederland

Voor mij betekent het enorm veel: een vleugje Italië hier in Nederland. Zoals je misschien weet of aan mijn eigen naam wel kunt opmerken, ben ik niet Nederlands. Om precies te zijn ben ik half Italiaans, kwart Duits en kwart Nederlands. Mijn Italiaanse vader kwam op zijn 18e naar Nederland voor zaken en liet al zijn familie achter. Voor mij soms een leuk vakantieadresje, maar meestal vooral een enorm gemis. Iets wat me dan enorm veel goed doet, juist in deze tijden waarin je samen met je familie hoort te zijn, is een vleugje van iets typisch Italiaans hier in huis halen. Iets wat me doet denken aan mijn familie, iets wat echt bij het leven daar hoort.

Nou, zoiets zijn bijvoorbeeld deze snoepjes! En dan vooral de ‘Cubifrutta’ van Leone. Zachte snoepjes, een beetje gelly-achtig, gemaakt van het sap en de pulp van echt fruit. Natuurlijk aangevuld met suiker, maar het is al iets 😉 Deze snoepjes staan bij vrijwel iedereen bij wie ik in de regio waar mijn familie woont binnenkom op tafel. Zo’n klein glazen bakje, zo lekker ouderwets, gevuld met kleurrijke snoepjes. Elke keer als mijn tantes mee meenemen naar iemand die mij blijkbaar kent, krijg ik ze aangeboden. Naarmate ik ouder word steeds minder, maar vooral vroeger at ik er zo vrijwel elke dag wel een paar. Het is immers ontzettend onbeleefd om in Italië eten te weigeren!

Veganistisch snoepen

Wat ik echter nooit had verwacht, is dat deze snoepjes vegan zijn! Daar kwam ik pas achter toen ik in contact kwam met Marike Anker, van MariCase. Zij liet me weten dat heel veel van de zoetwaren die zij importeert veganistisch zijn. Het staat er zelfs bij in de catalogus! Tot mijn grote verbazing gold dat zelfs voor tubes vloeibare hazelnootchocolade …

Marike stuurde me een doos vol veganistische Italiaanse zoetwaren op. Wát een verwennerij om dat cadeau bij de kerstboom uit te mogen pakken! Uiteraard ga ik niet alles zelf opeten, maar heb ik al wat lekkers opzij gelegd om aan mijn familie uit te delen. Hoe leuk zijn die blikjes met dieren en sprookjes erop? Geweldig om aan kinderen te geven! Oh, en met die chocoladecrème ga ik heerlijke recepten maken, dat snappen jullie wel 🙂

Zoete Italiaanse kerst

Voor mij is het dit jaar dankzij dit cadeau een extra speciale kerst. Ondanks dat ik mijn Italiaanse familie moet missen, voel ik me toch een beetje meer verbonden met hen door deze Italiaanse lekkernijen. Gewoon het idee dat bij mij nu dezelfde snoepjes op tafel staan als bij hen: fantastisch! Mocht jij nog op zoek zijn naar een leuk kerstcadeautje voor iemand die dol is op Italië, of gewoon op heel speciaal lekker snoepgoed? Hier kun je zien waar de producten die MariCase importeert verkrijgbaar zijn. Uiteraard niet alleen met kerst, maar het hele jaar door!

Mille grazie voor dit heerlijke en emotionele cadeau, Marike. Buon Natale e ci vediamo!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met MariCase. Voor meer informatie over gesponsorde artikelen en samenwerkingen, lees je hier mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.