https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Pasta pesto zonder poespas

Recept: Pasta pesto zonder poespas

Deze pasta pesto kan iedereen maken, credimi! Ik had er laatst ontiegelijk veel zin in en doordat ik altijd een potje vegan pesto in de voorraadkast heb staan, kon ik mooi meteen een lekker pastaatje in elkaar draaien. Een paar verse ingrediënten erdoorheen, wat restjes erbij en klaar is je pasta pesto zonder poespas!

Vegan pesto

Zoals je wellicht weet is pesto van origine niet vegan. De meest bekende pesto, pesto alla genovese, wordt gemaakt van olijfolie, verse basilicumblaadjes, knoflook, zeezout, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Daarop zijn talloze variaties te verzinnen, waaronder de meest bekende rode pesto met zongedroogde tomaat. Wat al die traditionele recepten voor pesto gemeen hebben is echter helaas die kaas. Zonde, want het kan prima zonder!

Zelf maak je al heel eenvoudig een pesto door de Parmezaanse kaas te vervangen door bijvoorbeeld edelgistvlokken en cashewnoten. Maar het kan nóg gemakkelijker: de Costa Ligure Pesto Genovese Bio van Albert Heijn is hartstikke vegan! Dé oplossing voor als je net als ik zin hebt in een snelle pasta pesto zonder poespas 🙂 Of in een pestoboerenkoolstamppot, of in een buddha bowl met pesto

Pasta pesto zonder poespas

Even een kleine sidenote: dit recept maakte ik ’s avonds en de tweede portie at ik de dag erna ’s middags als lunch. Die tweede portie zie je op de foto’s, want bij de lunch had ik daglicht 🙂 Ik had echter het idee dat ik iets vergat in het recept, miste groen en voegde wat blaadjes bleekselderij toe voor de foto. Smaakte overigens wel erg lekker hierbij! Toen ik eenmaal halverwege mijn kommetje was, realiseerde ik me opeens dat ik daadwerkelijk iets vergeten was: rucola! Jeminee, daardoor miste ik die groene kleur. Ik maar moeilijk doen met bleekselderij omdat ik ook geen basilicum had en ik toch echt wat groene kleur miste in het gerecht …

Laten we het op de zwangerschapshormonen gooien, oké? Bij deze weet je dus dat je deze pasta ook prima kunt combineren met blaadjes bleekselderij, maar dat het natuurlijk pas echt af is met een handje rucola! Die heb ik na deze openbaring dan ook alsnog toegevoegd aan mijn resterende pasta 😉

Pasta pesto zonder poespas

Prep Time 5 minuten
Cook Time 15 minuten
Total Time 20 minuten
Servings 2

Ingredients

  • 150 gram pasta naar keuze
  • 45 gram Costa Ligure Pesto Genovese Bio (1/3 van het potje)
  • 6 tomaten
  • Flinke hand rucola
  • Extra ingrediënten naar keuze zoals linzen, kikkererwten, olijven, etc.

Instructions

  1. Voor het lekkerste resultaat wat mij betreft, kook je de pasta iets minder lang dan op de verpakking staat aangegeven. Dan krijg je pasta al dente: beetgaar.

  2. Snijd de tomaten in stukjes.

  3. Meng de pesto en tomatenstukjes door de pasta heen.

  4. Optioneel: voeg overige ingrediënten naar keuze toe. Ik had dit keer nog een half blikje linzen openstaan en deed dat erbij voor wat extra eiwitten en ijzer.

  5. Verdeel de pasta over kommen of borden en maak af met de rucola.

Eet smakelijk! Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating