https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recensie: Puur natuur Groente

Recensie: Puur natuur Groente

Wil jij het nieuwe jaar gezond starten? Dan heb ik goed nieuws voor je! Dit inspirerende boek van Monique van der Vloed bevat heel veel recepten die je helpen om elke dag meer groenten te eten 🙂 Wist je dat de gemiddelde Nederlander maar 127 gram groente per dag eet? Shocking! Zelf eet ik denk ik wel een kilo groente per dag en Monique eet er soms wel twee! Hoe? Dat legt ze je uit!

Waarom zoveel groente?

Waarom moeten we eigenlijk zoveel groente eten? Dat legt Monique uit in de eerste hoofdstukken van haar boek. Ze legt uit waarom groenten in het algemeen zo gezond zijn en legt vervolgens zelfs uit wat de kleur van elke groentesoort zegt over diens gezondheidseigenschappen! De basis voor het eten van meer groente is immers wel dat je weet waaróm je meer groente moet eten. Dan wordt het niet meer zozeer ‘moeten’, maar ‘willen’. Je ‘wilt’ immers toch gezond oud worden, of niet?

Waarom per se verse groente?

Maar fruit is toch ook heel gezond? Dat is de redenatie van veel mensen. Daar hebben ze absoluut gelijk in, maar fruit is geen vervanger voor groenten! Het bevalt hele andere gezonde voedingsstoffen en bevat daarnaast ook veel fruitsuikers. Daarvan mag je er heus wel wat binnenkrijgen, maar onbeperkt fruit eten is niet zo’n slim idee. Groenten kun je daarentegen wel ongelimiteerd eten! Ze bevatten nauwelijks calorieën, maar wel heel veel voedingsstoffen en vezels.

Mits ze vers zijn dan. Of zonder toevoegingen ingevroren. Ingeblikt of in glazen potten zijn ze een heel stuk minder gezond. Dan worden er namelijk zout, suiker en/of andere conserveringsstoffen aan toegevoegd. Die zorgen ervoor dat veel mensen dergelijke groenten lekkerder vinden dan verse groenten, maar helaas zijn ze verre van net zo gezond als hun verse voorganger. Monique start het boek daarom dan ook met een aantal recepten om de bekende verpakte groenten zelf te maken: kom maar op met die verse rode kool met appel en witte bonen in tomatensaus!

De hele dag door groente eten

Na deze uitgebreide uitleg over waarom groente zo gezond is en waarom je juist ook gigantisch veel moet variëren, brengt Monique deze kennis in de praktijk. Ze laat je zien hoe je op elk moment van de dag, van ontbijt tot avondsnack, van groenten kunt genieten. Wat dacht je van bietenkaneelbroodjes of knapperige groentekoekjes? Stoofpotjes, gevulde taartjes en sushi? Mm!

Ondanks dat ik zelf al heel veel groenten eet, ben ik absoluut geïnspireerd geraakt door deze recepten. Ze zijn anders, soms een beetje apart, maar ik denk wel allemaal heel erg lekker! Het eerste recept op mijn lijstje om te maken is de tomatokoko: die combinatie van tomaten en kokos lijkt me heerlijk. Maar ook de ontbijtbroodjes, veganistische kaas en groene soepen gaan zeker de revue passeren!

Nu ben ik wel benieuwd: hoeveel groente eet jij gemiddeld op een dag?

Wil jij jezelf of iemand anders een gezonde start van 2019 geven? Je bestelt het boek hier in de webshop van Uitgeverij Passie!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Uitgeverij Passie. Voor meer informatie over gesponsorde artikelen en samenwerkingen, lees je hier mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.