https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

2018 in 18 foto’s

2018 in 18 foto’s

Dat was het dan, het jaar 2018! Stiekem pink ik er wel een traantje bij weg. Wát een jaar! Aan de hand van 18 foto’s neem ik jullie in vogelvlucht mee door mijn 2018. Even een momentje om herinneringen op te halen, ontzettend dankbaar te zijn en alleen maar meer zin te krijgen in heel veel van dit soort fantastische jaren!

Verhuizen

Laten we beginnen bij het thema dat wel redelijk centraal stond hier in 2018: ons nieuwe huis! Vanaf januari bezichtigden we regelmatig een aantal huizen en in maart was het raak. Op 31 maart tekenden we het voorlopig koopcontract met als overdrachtsdatum 20 september. Bijna een half jaar wachten dus …

In de tussentijd regelden we de hypotheek, kochten we alvast materialen die we nodig hadden wanneer die in de aanbieding waren en maakten we een strakke planning. Aan het eind van de zomer spraken we met de vorige bewoners af dat de sleuteloverdracht op 17 september zou plaatsvinden, dus 4 dagen na terugkomst van onze vakantie konden we aan de slag! Met puinruimen, héél veel puinruimen …

Als ik nu terugkijk naar de foto’s, kan ik me niet voorstellen dat dit pas een paar maanden geleden was en we nu in zo’n fijn huis aan genieten zijn. Er is nog heel veel werk te doen, maar ons huis wordt elke week een stukje mooier! We doen vrijwel alles zelf met hulp van familie, dus dat kost wat tijd, maar zo besparen we wel een heleboel kosten en kunnen we alles helemaal naar onze smaak maken!

Evenementen

Natuurlijk bezocht ik ook in 2018 een aantal leuke evenementen! De Gezondheidsbeurs in februari, VeggieWorld in maart en natuurlijk VegFest in oktober! Vooral die laatste was dit jaar erg speciaal, want tijdens onze vakantie ontving ik fantastisch nieuws. Renmeisje was genomineerd voor een Vegan Award! Wow, dat had ik dus nooit durven dromen. Wat een eer! Dat was natuurlijk een extra reden om ondanks onze drukke verbouwing even naar Utrecht af te reizen, want ondanks dat ik zeker wist dat ik niet zou winnen, vond ik wel dat ik mijn gezicht moest laten zien. Uit dankbaarheid voor jullie allemaal!

Samenwerkingen

Naast deze geweldige eer waren er in 2018 veel meer successen voor Renmeisje! Ik mocht samenwerken met een aantal fantastische bedrijven, bedacht natuurlijk weer talloze heerlijke recepten en verkocht een recordaantal potten granola. Waar je als blogger absoluut begint met schrijven vanuit passie, is het natuurlijk wel fantastisch om te merken dat je er langzaam ook je werk van kunt maken!

Schrijfmeisje

Dat brengt me ook meteen bij een volgend succesverhaal: Schrijfmeisje! Zoals jullie wellicht weten ben ik zelfstandig tekstschrijver en 2018 was mijn eerste volledige jaar als ondernemer. Met trots kan ik inmiddels zeggen dat het een zeer succesvol jaar was! Na mijn vakantie schroefde ik het aantal uren van mijn parttime baan in de sportschool zelfs terug, omdat ik inmiddels met mijn eigen werk voldoende verdiende om die uren op te vangen. Bovendien mag ik na vele online opdrachten inmiddels ook een aantal klanten in mijn eigen regio van dienst zijn met mijn teksten! Er liggen nu al mooie plannen op mij te wachten voor 2019 en de eerste afspraken staan gepland. Op naar wederom een succesvol jaar als ondernemer!

Leren

Even terug naar die samenwerkingen, want van sommige samenwerkingen leerde ik het afgelopen jaar ook heel veel! Zo was ik door Albert Heijn uitgenodigd op de redactie van Allerhande en leerde ik daar van alles over foodstyling en het maken van stop motion video’s. Ontzettend interessant! Albert Heijn, bij deze nogmaals bedankt voor meer dan een jaar lang prettig samenwerken!

Lekker Vega

Een andere samenwerking die ik toch even wil uitlichten is die met Lekker Vega. In maart reisde ik af naar Amsterdam om te koken in de kookstudio van Keizer Culinair en even later schreef ik een aantal pagina’s voor in het magazine. Een geweldige ervaring die ik voor geen goud had willen missen! Gelukkig kan ik de rest van mijn leven terugkijken naar de video’s en terugbladeren in het magazine. Bedankt, Lekker Vega!

Healthy Fest

We spoelen weer even door naar de zomer, want in juni ging ik met vriendinnetje Myrthe naar Healthy Fest! Zij was er vorig jaar al geweest en stond erop dat ik dit jaar mee zou gaan. Gelukkig maar dat ze zo volhardend was, want ook dit had ik absoluut niet willen missen! Een weekend vol sporten, mediteren en gezond eten. Helemaal mijn ding!

Recepten

Natuurlijk bedacht ik in 2018 ook weer héél veel recepten! De allerlekkerste? Dat kan ik echt niet kiezen. Ik heb maar gewoon twee mooie foto’s uitgekozen ter illustratie, van mijn pittige pasta met ballen en mijn Limburgse rijstevlaai. Maar onder het kopje ‘recepten’ vind je natuurlijk véél meer recepten!

Hardlopen

Tussen alle bedrijven door zouden we bijna vergeten dat ik mezelf niet voor niets de naam ‘Renmeisje’ heb gegeven. Natuurlijk heb ik in 2018 ook een heleboel kilometers in mijn hardloopschoenen doorgebracht! Het waren er door drukte, verbouwing en zwangerschap een heel stuk minder dan de voorgaande jaren, maar dat mag de pret niet drukken. Voor mij gaat hardlopen immers niet om snelheid of afstand, maar om vrijheid!

Weekendje weg in eigen land

Een weekendje weg in eigen land, zoiets doen wij dus nooit. Vorig jaar kregen we met kerst echter een bon voor een verrassingstripje van mijn schoonzusje, dus we moesten dit jaar echt wel op pad! We besloten een roadtrip te maken met één overnachting en kregen pas de nacht van tevoren te horen waar we heen gingen. We hoopten op België of Duitsland, maar het werd Nederland. Niet eens heel ver weg, terwijl we dat wel hadden aangegeven. Een flinke domper dus, dachten we. Maar achteraf was het een ge-wel-dig weekend! We realiseerden ons dat er zoveel te ontdekken valt in eigen land en dat één nachtje weg al een wereld kan verschil kan maken om even aan de dagelijkse sleur te ontsnappen!

Cruise

In september van dit jaar was het tijd voor alweer onze tweede cruise! Terwijl we op de eerste bijna anderhalf jaar hebben moeten wachten, boekten we twee weken daarna al een volgende cruise voor september 2018. Met het oog op onze verbouwing en verhuizing 4 dagen na terugkomst hadden we deze vakantie ook echt nodig. Wat hebben wij genoten! Serieus, ik wilde dat er geen einde aan kwam. Onze eerste cruise was fantastisch, maar deze overtrof die vakantie op alle fronten. Ik kan er nog steeds niet over uit hoe geweldig de reis was en vind het stiekem wel jammer dat we door alle drukte rondom verbouwen en verhuizen niet eens echt de tijd hebben gehad om daarvan na te genieten. Ik ben jullie nota bene nog altijd een aantal reisverslagen schuldig! Gelukkig hebben we genoeg foto’s en video’s om regelmatig terug te kijken en ook die reisverslagen komen eraan. Zo kan ik maanden later alsnog even nagenieten van tot nu toe werkelijk de meest fantastische vakantie van ons leven!

Groot klein nieuws

Dan zijn we nu beland bij het allerlaatste hoogtepunt van 2018. Maar dan ook wel echt het allergrootste, allerkleinste hoogtepunt! Wat we de afgelopen maanden en jaren samen ook beleefd en bereikt hebben, niets kan tippen aan het wonder een kindje van ons samen te mogen laten groeien. Vrijdag 12 oktober staat in mijn geheugen gegrift als dé dag waarop ons leven compleet veranderde. De dag waarop onze allergrootste droom werkelijkheid werd! Al droegen we dat geheim twee maanden in stilte met ons mee, we waren en zijn gelukkiger dan we ooit zijn geweest. In het nieuwe jaar zal ik jullie regelmatig op de hoogte houden over mijn zwangerschap en zal ik jullie uiteraard ook wat meer vertellen over die eerste geheimzinnige maanden. Je begrijpt echter vast dat hoewel ons 2018 werkelijk fan-tas-tisch was, 2019 dat sowieso gaat overtreffen!

Hoe was jouw 2018? Of je nu intens genoten hebt of helaas door diepe dalen bent gegaan, ik wens je voor 2019 een fantastisch jaar met vele hoogtepunten om vandaag over precies een jaar met een traantje van geluk op terug te kunnen kijken!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.