https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

MSC Meraviglia in Tallinn

MSC Meraviglia in Tallinn

Zelden stond ik zo versteld van een stad! Wie mij een beetje kent, weet dat Rome mijn absolute favoriete stad in Europa is. Maar oh, wat zijn wij in september verliefd geworden op Tallinn! Een verborgen pareltje, op maar 2½ uur vliegen hiervandaan. Echt waar, als je op zoek bent naar een originele bestemming voor een stedentrip: ga naar Tallinn!

Terug naar de Middeleeuwen

Zonde dat we in Nederland eigenlijk helemaal niets weten van Estland, want hun hoofdstad is in ieder geval ongelofelijk mooi en interessant! Het oude centrum van Tallinn (Vanalin) staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst: dit is een uitzonderlijk goed bewaarde middeleeuwse stad. Zo voelt het dan ook echt als je erdoorheen loopt! Een van de vele kerken in het centrum was in de 15e en 16e eeuw het hoogste punt van de wereld en op het stadhuisplein ligt een apotheek die al sinds de 15e eeuw in gebruik is.

Zo is vrijwel hele oude stad compleet bewaard gebleven! Met bovenop een heuvel het gedeelte voor de rijken en daaronder de wijken voor de armen. Dat uitzicht is toch om verliefd op te worden! 😍

Kadriorg park

Na een ochtend wandelen door het oude centrum pakten we de tram naar Kadriorg park. Dit park is aangelegd in de 18e eeuw door de toenmalige tsaar. Indrukwekkend! Prachtig al die kleuren, zowel van het paleis als de bloemen in de tuin. Veel respect voor de tuinmannen die dit park moeten onderhouden…

Coins or magic?

Op de terugweg liepen we nog een keertje het oude centrum in, want daar konden we echt geen genoeg van krijgen! Nu het wat later op de dag was, was er bovendien veel meer sfeer. En wat zijn de mensen er aardig! We dronken voor de tweede keer die dag iets op een Middeleeuws terrasje. Bier voor manlief en een sapje voor mij, uit kruiken van keramiek. De serveersters moesten daar niet alleen kunnen serveren, maar ook kunnen acteren. Ze droegen namelijk middeleeuwse kleding en pasten daar hun hele gedrag op aan. ‘Do you want to pay with coins or magic?’ Het maakte de middeleeuwse ervaring in deze stad echt helemaal compleet. Als je ooit op zoek bent naar een unieke bestemming voor een korte vakantie, dan kan ik Tallinn zeker aanbevelen! Wij willen absoluut een keer terug …

Wist jij dat Tallinn zo’n prachtige stad is?

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.