https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Stoofpotje met ontbijtkoek en jackfruit

Recept: Stoofpotje met ontbijtkoek en jackfruit

Heb jij er wel eens aan gedacht om een paar plakjes ontbijtkoek boven je stoofpotje te verkruimelen? Ik doe het af en toe, want het is weliswaar iets minder gezond, maar wel heel erg lekker en gemakkelijk! Zo krijgt je stoofpotje een unieke smaak en wordt het net ietsje stroperiger, terwijl je zelf niet in de weer hoeft met allerlei ingrediënten. Stop je er verder een heleboel groenten en misschien zelfs wat tropische jackfruit in, dan zet je zo een overheerlijke gezonde maaltijd op tafel!

Groenten, groenten en nog eens groenten

Het fijne van stoofpotjes vind ik dat je ze helemaal vol kunt proppen met groenten. Ik pak voor dit soort gerechten dan ook altijd mijn grootste pan en vul die tot aan de rand. Alles wat ik in de koelkast en diepvries kan vinden verdwijnt erin, zo handig! Bovendien maak je een gerecht met misschien een enkel minder gezond ingrediënt op deze manier toch hartstikke gezond 🙂 In mijn recept vind je de groenten die ik dit keer gebruikt heb, maar voel je dus vrij om elke andere groentesoort te gebruiken die jij toevallig tegenkomt!

Jackfruit

Een leuke optionele toevoeging aan dit recept is jackfruit. Je kunt het stoofpotje natuurlijk gerust maken zonder jackfruit, maar het kan ook mét. Jackfruit is een exotische vrucht die wel 35 kilo kan wegen! Het is de grootste vrucht ter wereld die aan een boom groeit. Het unieke aan jackfruit is ook dat deze vrucht diverse stadia van rijping doormaakt en in elk stadium weer anders smaakt. Upton’s Naturals gebruikt bewust jonge jackfruits, omdat het vruchtvlees van deze vruchten bij verhitting een vlezige structuur krijgt, zoals die van pulled pork. Bovendien absorbeert het vruchtvlees in dit stadium veel smaak, waardoor het ideaal is om te marineren en kruiden! Of te laten stoven in een stoofpotje natuurlijk. Uiteraard is het jackfruit van Upton’s Naturals helemaal vegan en je hoeft het alleen maar even op te warmen en te verwerken in een gerecht!

Stoofpotje met ontbijtkoek en jackfruit

Prep Time 15 minuten
Cook Time 30 minuten
Total Time 45 minuten
Servings 6

Ingredients

 • 1 grote ui
 • 3 teentjes knoflook
 • 400 gram champignons
 • 3 paprika’s
 • 240 gram kikkererwten
 • 450 gram sperziebonen
 • 2 pakjes passata
 • 1 blikje tomatenblokjes
 • 4 plakken ontbijtkoek
 • 1 pakje Upton’s Naturals Original Jackfruit

Instructions

 1. Snijd de ui en knoflook fijn en bak glazig in een grote pan.

 2. Snijd de champignons in plakjes en de paprika’s in stukjes.

 3. Voeg de champignons en paprika’s toe en bak kort mee.

 4. Voeg de passata en tomatenblokjes toe, evenals de (uitgelekte) kikkererwten en sperziebonen.

 5. Verkruimel de plakken ontbijtkoek boven het stoofpotje.

 6. Als je jackfruit toevoegt, haal dit dan eerst met een vork een beetje uit elkaar zodat je nog meer de structuur van draadjesvlees krijgt en voeg het dan toe aan het stoofpotje.

 7. Laat het geheel geruime tijd stoven totdat alle groenten gaar zijn en alle smaken goed zijn ingetrokken. Blijf tussendoor wel regelmatig roeren!

 8. Serveer met rijst of aardappelen.

Eet smakelijk! Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Upton’s Naturals. Voor meer informatie over gesponsorde artikelen en samenwerkingen, lees je hier mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating