https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Zandcakejes met zoete vulling

Recept: Zandcakejes met zoete vulling

Vinden jullie van die kleine gebakjes met een kleurrijke vulling ook altijd zo schattig? Ze zien er zo vrolijk uit! Daar moest ik zelf eens mee aan de slag, dacht ik zo. Deze leuke zandcakejes zijn stiekem niet eens zo ongezond, afhankelijk van waarmee je ze vult natuurlijk 😉 Versieren en smullen maar!

Van het een komt het ander

Het grappige is dat dit recept eigenlijk vrijwel identiek is aan de bodem van mijn Limburgse rijstevlaai. Die bodem leek me altijd al geschikt om eens te gebruiken als basis voor zandkoekjes en ook voor cakejes blijkt het heel geschikt! Ik paste slechts één ingrediënt aan om het recept net iets gezonder te maken: de suiker verving ik voor erythritol. Heb je dat niet in huis, dan kun je uiteraard ook gewoon suiker vervangen. 25 gram op 10 cakejes is nog altijd niet zoveel! Verwacht dan ook geen hele zoete cakejes: dat zoete voeg je later toe met de vulling.

Vullen en versieren

Een recept als dit leent zich uitstekend om je creativiteit op los te laten of om zelfs met kinderen te maken. Jij maakt de basis en laat hen vervolgens helpen met versieren! Ik vulde deze cakejes met Alpro kersenyoghurt, bosvruchtenjam en hazelnootchocoladecrème uit Italië. Versieren deed ik met een paar verse frambozen, zo lekker! Maar leef je gerust uit op andere vullingen: pindakaas, tahin, appelstroop, andere smaken sojayoghurt of jam en ga zo maar door. Welke vulling lijkt jou het lekkerst?

Versieren kun je vervolgens natuurlijk ook met van alles doen! Vers fruit, geraspte chocolade, kokos, hagelslag of misschien wel muisjes voor een grote onthulling? 😉

Zandcakejes met zoete vulling

Vinden jullie van die kleine gebakjes met een kleurrijke vulling ook altijd zo schattig? Ze zien er zo vrolijk en schattig uit! Deze leuke zandcakejes zijn stiekem niet eens zo ongezond, afhankelijk van waarmee je ze vult natuurlijk 😉 Versieren en smullen maar!

Prep Time 10 minuten
Cook Time 45 minuten
Total Time 55 minuten
Servings 10

Ingredients

 • 225 gram tarwebloem
 • 7 gram gist
 • Snufje zout
 • 75 gram gesmolten kokosolie
 • 100 gram plantaardige melk
 • 15 gram erythritol of 25 gram suiker

Instructions

 1. Verwarm de over voor op 180 graden.

 2. Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed tot een soepel deeg.

 3. Bekleed 10 muffinvormpjes met het deeg: zorg dat de randen goed bedekt zijn en dat je in het midden een flinke kuil maakt.

 4. Bak de cakejes in circa 45 minuten lichtbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

 5. Laat de cakejes afkoelen voordat je losgaat met vullingen en versieringen!

Eet smakelijk! Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met MariCase en Greensweet Stevia. Voor meer informatie over gesponsorde artikelen en samenwerkingen, lees je hier mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating