https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Nationale Pindakaasdag: 7 recepten met pindakaas

Nationale Pindakaasdag: 7 recepten met pindakaas

Hoera, vandaag is het Nationale Pindakaasdag! Als je niet stiekem elke dag wel een goede reden hebt om pindakaas te eten, heb je er vandaag in ieder geval zeker een. Inspiratie nodig om op elk moment van de dag pindakaas te kunnen eten? Ik zet 7 pinda(kaas)recepten voor je op een rij: van ontbijt tot toetje!

Al in 1893 werd pindakaas ontwikkeld, puur om een overschot aan pinda’s weg te werken. Inmiddels zijn de rollen vast omgedraaid 😉 Met goede redenen natuurlijk: pindakaas is niet alleen lekker, maar ook heel gezond! Pindakaas is rijk aan plantaardige vetten en eiwitten, vitamines B1, B2, linolzuur, inositol en resveratrol. Alleen maar meer redenen om vandaag een extra lepeltje pindakaas naar binnen te schuiven óf een lekker pinda(kaas)receptje te maken!

Peanut Butter Cups

We beginnen met een klassieker en een echte guilty pleasure: peanut butter cups. Met dit recept maak je ze echter heel eenvoudig zelf en een heel stuk gezonder. Zo kun je er met een gerust hart net iets meer van smikkelen!

IJstaart met banaan, pindakaas en chocolade

Hallo daar! Zei er iemand ijstaart? Met banaan, pindakaas en chocolade? Vegan én gezond? Kom maar door! Voor deze ijstaart heb je waarschijnlijk alle ingrediënten wel in huis en hij smaakt me toch een partijtje lekker! Oh enne, als je de slagroom weglaat is ‘ie ook nog eens hartstikke gezond! Die deed ik er zelf alleen maar op voor de foto: het oog wil immers ook wat 😉

Sojabrokjes in pindasaus met noedels en gebakken groenten

Sojabrokjes? Het klinkt niet echt smakelijk en zo zien ze er ook niet bepaald uit, maar jeminee, wat zijn ze lekker! Mits je ze met de juiste ingrediënten klaarmaakt, dat wel. Zeg nou zelf, met een pindasaus smaakt toch vrijwel alles goed? 😉

Pindakaas proteïnerepen

Fanatiek sporter of niet, eiwitten heeft iedereen nodig. Wanneer je ze eens extra hard kunt gebruiken, na een pittige training of als je ziek bent geweest bijvoorbeeld, komen deze pindakaas proteïnerepen goed van pas!

Snickers Bliss Balls

Oké, het is geen pindakaas, maar het smaakt wel als pindakaas! Deze powerballetjes bestaan uit slechts 3 ingrediënten maar smaken minstens net zo lekker als hun véél ongezondere grote broertje Snickers.

Rauwe zoodles met pindasaus

Een vol bord met noedels in een vette pindasaus, dat klinkt toch te mooi om waar te zijn in een gezonde levensstijl, niet? Toch is het prima mogelijk! Niet alleen is pindakaas een gezonde bron van vetten die we nodig hebben, door de noedels van groenten te maken krijg je een kom vol vezels en vitaminen die je buik wel voor een aantal uren tevreden stelt!

Crunchy pindagranola

Last but not least: knapperige granola met pindakaassmaak. In het originele recept zitten alleen pinda’s en geen pindakaas, maar hé, ik houd je niet tegen als je een lepeltje pindakaas door je granola wilt roeren! Meer is beter vandaag 😉

Happiness is … a spoonful of peanut butter!

Hoe vier jij vandaag Nationale Pindakaasdag? Neem je simpelweg een lekkere boterham met pindakaas of ga je actief aan de slag met een van deze receptjes? Hoe jij ook van je pindakaas geniet, onthoud: there is nothing peanut butter and a spoon can’t fix 😉

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.