https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

10x vegan recepten die lekkerder zijn dan hun originele niet-vegan variant

10x vegan recepten die lekkerder zijn dan hun originele niet-vegan variant

Eigenlijk is het best wel raar, toch? Dat het normaal is om dierlijke producten te eten en dat we het dan ‘vervangen’ noemen als we die dierlijke producten weglaten? Ik snap dat dat in onze maatschappij nu eenmaal zo is gegroeid, maar het is nergens voor nodig. Zeker niet als je deze veganistische recepten proeft, die zelfs lekkerder zijn dan hun originele niet-vegan variant!

Bitterballen met pizzasmaak

Stel je eens even voor: de smaak van pizza, maar dan in een hapklaar kerngezond klein balletjes, krokant van buiten en zacht van binnen, bomvol plantaardige proteïne … Impossibile? No! De reactie van mijn man toen ik een Italiaanse polpettine (balletje) met saus in zijn mond stopte was goud waard:

“En, hoe smaakt het?”
“Ik wil de hele bak. Ik wil dit als avondeten.”

Als manlief iets zó goedkeurt, dan is het écht lekker. Geloof ons 😉 Proef de balletjes vooral mét de saus, dat maakt het echt af! Een ideaal borrelhapje zo, maar ook een kerngezond tussendoortje. Al smaken ze ongetwijfeld ook prima door een lekkere pastasaus! Je vindt het recept hier.

Saucijzenbroodjes

Weet je wat ik de allermooiste recepten vind? De recepten die zelfs omnivoren massaal over de streep trekken! Mijn tiramisu stond wat dat betreft tot een week geleden met stip op één. Totdat deze saucijzenbroodjes in beeld kwamen! Dé manier om echte vleeseters compleet versteld te doen staan: als zelfs je sceptische collega’s niet kunnen wachten tot dit recept online staat omdat ze deze ‘neppe’ saucijzenbroodjes zo veel lekkerder vinden dan de ‘echte’, zijn het zeker winnaars. Alle klussers die mee hebben geholpen aan de verbouwing van ons huis hebben er al vanaf genoten, bij elk feestje verschijnen ze weer op tafel, vrienden vragen telkens of ik mijn saucijzenbroodjes mee wil nemen als we samen hapjes verzorgen en manlief wil het liefst elk weekend deze saucijzenbroodjes. Beloofd is beloofd, bij deze de verlossende woorden!

Speculoosarretjescake

Arretjescake, wie kent het niet? In onze streek in ieder geval niemand. Het is dé welbekende veel te lekkere caloriebom waar elke chocoladeliefhebber dol op is. Favoriet op feestjes, want héél gemakkelijk zelf te maken. Helaas iets minder favoriet voor de lijn, want die slechts enkele ingrediënten die je nodig hebt zijn wel ontzettend ongezond …

Natuurlijk is af en toe ongezond júist gezond, maar wil je voor die andere 9 van de 10 keer een gezondere traktatie? Zoek dan niet verder! Na het proeven van deze voedzame speculoosarretjescake wil je waarschijnlijk gewoon alle tien de keren het liefst deze versie 😉

Brood met kruidenboter uit de oven

Vroeger was ik er dol op: van dat kant-en-klare stokbrood met kruidenboter uit de oven. Knapperig van buiten, zacht van binnen en zo vol van smaak! Alleen al die geur die uit de oven kwam … Al die herinneringen kwamen naar boven toen ik mijn zelfgemaakte, dit keer natuurlijk volledig plantaardige, brood met kruidenboter de oven in stak. Al na een paar minuten rook het verrukkelijk in huis en stiekem kon ik het niet uitstaan dat ik eerst foto’s moest maken voordat ik mocht proeven. Gelukkig was het het waard: we hebben er weer een nieuw, geváárlijk lekker recept bij! Dit brood met kruidenboter uit de oven smaakt zelfs vele malen beter dan die kant-en-klare uit de supermarkt …

Tiramisu

Wist je dat de Italianen hun traditionele tiramisu echt vernoemd hebben naar het blije gevoel dat het bij de meesten van ons opwekt? Tiramisù, in het Italiaans geschreven met een accent op de u, is een samenstelling van drie woorden: tira mi sù. Tira betekent ‘trek’, mi betekent ‘mij’ en  betekent ‘omhoog’. Letterlijk betekent tiramisù dus ‘trek mij omhoog’, maar de Italianen bedoelen hiermee ‘beur mij op’ of ‘maak mij blij’. Zeker weten dat wij blij worden van een stukje tiramisu!

Zelf ben ik altijd al dol geweest op de smaak van tiramisu, maar kon het nooit eten omdat ik lactose-intolerant ben. Ik nam altijd één hapje en gaf de rest aan mijn man. Sinds ik plantaardig eet, is tiramisu natuurlijk al helemaal uit den boze. Helaas voor mijn man is dat probleem volledig opgelost dankzij deze raw vegan tiramisu!

Met alleen maar natuurlijke ingrediënten is dit bovendien een hartstikke gezonde variant, al zitten er natuurlijk wel véél gezonde calorieën in. Het is gelukkig net zo machtig als de echte tiramisu, dus één stukje is echt wel voldoende. Voor even tenminste 😉

Granola zonder honing

Zo’n zonde vind ik het, dat er altijd honing wordt gebruikt in commerciële granola’s. Er zijn genoeg andere zoetstoffen, die ook nog eens de overige smaken van de granola beter tot hun recht laten komen! Honing vond ik vroeger wel lekker, maar ook overheersend. Sinds ik ahornsiroop gebruik om mijn eigen granola te maken, wil ik absoluut niet anders meer! Zo kan ik ook heerlijke kerstgranola maken met pumpkin spices, die niet overheerst worden door de smaak van honing. Veel beter, in alle opzichten!

Erwtensoep

Tja, hier zijn de meningen wellicht over verdeeld, maar ik vind plantaardige erwtensoep dus echt véél lekkerder dan ’the real deal’. Vroeger moest ik helemaal niets van erwtensoep hebben! Maar nu wel, sinds ik zelf erwtensoep zonder vlees maak. Soms met een roockworst, maar wat mij betreft net zo lief zonder!

Brownie Batter Pie

“Waarom moet je kiezen tussen brownies en taart? Of tussen gezond en lekker? Juist. Wat mij betreft hoeft dat ook niet. Deze brownie batter pie is zo smeüig als een brownie en zo feestelijk als een taart. You may thank me later!”

Inderdaad Lisa, wij danken je vanuit de grond van ons hart voor dit heerlijke recept. Wie is wij? Iedereen die deze taart, die ik binnen drie dagen al twee keer maakte, heeft mogen proeven. Wat ons betreft hoef je ook niet te kiezen tussen gezond en lekker, want deze taart heeft álles.

Speciaal voor jullie maakte Lisa een uitzondering en mag ik het recept hier plaatsen. Waarom speciaal? Dit recept komt uit haar eerste boek: een 224 pagina’s tellend handboek voor lekker en makkelijk plantaardig eten. Als je proeft hoe lekker deze taart is, dan kun je wel raden hoe lekker alle andere meer dan 80 recepten uit haar boeken zijn …

Kikkererwtenburgers

Wist je dat je zelf heel gezond én goedkoop een lekker broodje burger kunt maken? Stiekem voelt het toch als een lekker “foute” snelle hap, terwijl het hartstikke gezond is! Snel en lekker, dat klopt uiteraard wel 😉 Met dit recept maak je direct een stuk of 10 burgers, dus je kunt de komende week even vooruit!

Proteïnerepen

Is het een chocoladereep? Is het een brownie? Is het een eiwitreep? Deze reep is het allemaal! Een plantaardige eiwitreep gemaakt van slechts 5 pure ingrediënten die smaakt naar een chocoladebrownie: het bestaat echt. Oh, en zo’n zelfde soort reep maak je ook heel eenvoudig met pindakaas. Té lekker! Ja, proteïnerepen zijn ook online te bestellen met dierlijke eiwitten erin, maar die repen smaken meestal behoorlijk chemisch en bevatten veel onnodige toevoegingen. Deze repen maak je lekker zelf: zonder dierlijke eiwitten, zonder onnodige extra’s, mét heel veel pure smaak!

Wat is jouw favoriete veganistische recept dat lekkerder is dan diens originele niet-vegan variant?

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.