https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: ‘Saucijzenbroodjes’

oudejaarsavond

Mensen in mijn omgeving kijken me raar aan als ze zien dat ik een saucijzenbroodje naar binnen werk dat ze net zelf ook hebben geproefd: jij eet toch geen vlees? Nee, inderdaad! Pas dan hebben ze door dat ze zelf ook geen vlees aan het eten zijn … Geniaal! Hoog tijd dus om mijn recept voor plantaardige saucijzenbroodjes nog eens in de spotlight te zetten, want als je dit nog niet geproefd hebt mis je dus echt iets in je leven!

Dé hit op feestjes

Mijn recept voor plantaardige saucijzenbroodjes deelde ik al ruim een jaar geleden met jullie en inmiddels staan de broodjes overal in het land regelmatig op tafel. Dit soort recepten vind ik dus echt de beste! Recepten die zelfs omnivoren massaal over de streep trekken. Manlief, onze families, vrienden, collega’s: iedereen is dol op deze saucijzenbroodjes! Perfect voor een zondags ontbijtje of lunch, maar vooral ook in kleine stukjes als hapje bij de borrel! Een keer raden welk hapje er op elk feestje dat wij vieren als eerste op is 😉

Hét succesrecept

Deze saucijzenbroodjes zijn dé manier om echte vleeseters compleet versteld te doen staan: als zelfs je sceptische collega’s niet kunnen wachten tot dit recept online staat omdat ze deze ‘neppe’ saucijzenbroodjes zo veel lekkerder vinden dan de ‘echte’, zijn het zeker winnaars. Maar lang genoeg gepraat, over naar hét recept!

Plantaardige saucijzenbroodjes

Mensen in mijn omgeving kijken me raar aan als ze zien dat ik een saucijzenbroodje naar binnen werk dat ze net zelf ook hebben geproefd: jij eet toch geen vlees? Nee, inderdaad! Pas dan hebben ze door dat ze zelf ook geen vlees aan het eten zijn … Geniaal! Hoog tijd dus om mijn recept voor plantaardige saucijzenbroodjes nog eens in de spotlight te zetten, want als je dit nog niet geproefd hebt mis je dus echt iets in je leven!

Prep Time 10 minuten
Cook Time 30 minuten
Total Time 40 minuten
Servings 6

Ingredients

 • 6 velletjes bladerdeeg (Koopmans Origineel is 100% plantaardig)
 • 1 pakje verse vegaburgers van Albert Heijn
 • Naar smaak: uienpoeder, knoflookpoeder, nootmuskaat, pikant paprikapoeder en witte peper

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 210 graden.

 2. Laat de velletjes bladerdeeg een paar minuten ontdooien tot ze buigbaar zijn.

 3. Breng de vegaburgers op smaak met de kruiden en maal met je handen alles goed door elkaar. 

 4. Leg in het midden van elk plakje bladerdeeg een ‘worstje’ van je gekruide ‘gehakt’. 

 5. Vouw de plakjes bladerdeeg dubbel en druk dicht met een vork.

 6. Optioneel: voor snackbroodjes kun je nu elk saucijzenbroodje in vieren snijden.

 7. Bak de saucijzenbroodjes in circa 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

 8. Je kunt de saucijzenbroodjes direct opeten, maar je kunt ze ook prima later nogmaals even opwarmen in de oven of magnetron!

Eet smakelijk!

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @bijmamathuis in je foto op Instagram of Facebook!

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. Kim
  02/02/2019 / 10:19

  Ok, ik ben dus héél slecht in “naar smaak” kruiden. Welke hoeveelheden zou je aanraden per kruid? Ik wil deze namelijk wel eens testen 😊.

  • Giulia Califano
   04/02/2019 / 12:28

   Hahahaha, wel grappig dat je dat dan van jezelf weet 😉 Maar lastig aan te geven. Ik denk dat ik van elke soort ongeveer twee keer met het potje schud zeg maar, kun je daar iets mee? Ik gebruik nooit theelepels of iets dergelijks om het af te meten, maar met zo’n standaard potje met gaatjes schud ik dan zo’n twee keer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating