https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Toma-Koko’s van Monique van der Vloed

Recept: Toma-Koko’s van Monique van der Vloed

Eind vorig jaar verklapte ik het al in mijn artikel over het nieuwe boek van Monique van der Vloed: ik was vooral benieuwd naar de zogenaamde ’toma-koko’s’! Eindelijk maakte ik dit recept en guess what? Dit is een hit!

Sceptische start

Ik moet eerlijk toegeven dat ik tijdens het maken van dit recept een tikkeltje sceptisch werd. De combinatie van ingrediënten is wel heel apart en toen ik een klein hapje van het deeg proefde trok ik direct een vies gezicht. Ik bereidde me er alvast maar op voor dat ik toch iets anders zou lunchen …

Maar eenmaal een kwartiertje in de oven begon het opeens lekker te ruiken in huis. Ik duwde mijn neus tegen het raampje aan en zag dat mijn toma-koko’s al flink aan het rijzen waren! Na een half uur meende ik iets zwarts te zien, trok de oven open en zag dat de tomaten al begonnen te verkleuren. Volgens mij waren die 45 minuten in mijn oven niet nodig. Klaar!

Enigszins huiverig sneed ik de koek aan en nam een hapje. Wow! Dit had ik niet verwacht. Lekker dat het is! Die combinatie van ingrediënten is dus wel degelijk geniaal. Bedankt, Monique!

Finishing touch

Stiekem had ik die dag overigens heel erg zin in pesto (blame it on the baby 😉 ) en dat leek me er eigenlijk wel lekker bij. Eerlijk is eerlijk, wat mij betreft maakte dit het recept he-le-maal af! Het is al erg lekker, maar met zo’n smeuïg en smaakvol dipje erbij is het echt perfect. Nieuwe favoriete lunch, hier!

Toma-Koko’s

Puur natuur Groente

Dit recept en vele andere lekkere én gezonde recepten vind je het in het boek ‘Puur natuur Groente’ van Monique van der Vloed, dat je hier in de webshop van Uitgeverij Passie kunt bestellen. Het boek is pakweg 95% veganistisch. In een enkel recept wordt ei gebruikt, maar er staat ook een recept in om ei te vervangen. Die paar recepten die ei bevatten zijn dus easy-peasy te veganizen! Dikke aanrader, wat mij betreft 🙂

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Uitgeverij Passie. Voor meer informatie over gesponsorde artikelen en samenwerkingen, lees je hier mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.