https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Salted Caramel chocoladerotsjes

Recept: Salted Caramel chocoladerotsjes

Af en toe moet je jezelf verwennen, toch? Of wil je je visite iets lekkers uit eigen keuken voorschotelen, ook als je het druk hebt! Ik heb voor dit soort momenten altijd een paar basisingrediënten in huis, waarmee ik in een handomdraai een heerlijk hapje klaar kan maken. Met chocolade, noten én salted caramel sla je de plank immers vrijwel nooit mis!

Salted Caramel

Die romige smaak van gezouten karamel, dat is me toch een guilty pleasure. Helaas zelden vegan, maar de versie van Nature’s Charm is dat dus wel! Ik ben dol op die potjes. Vooral op de Coconut Salted Caramel Sauce en de Coconut Butter Scotch Sauce. Ohh, zo lekker! #nospon #iwish

Deze potjes heb ik dus ook vaak in huis, in de voorraadkast. Natuurlijk niet om elke dag van te snoepen, maar wel heel handig om lekkere verwenrecepten mee te maken! Zo maakte ik ook al eens Coconut Caramel Twix en moet ik absoluut eens aan de slag met de Butter Scotch, want stiekem vind ik die het allerlekkerst. Gewoon om af en toe een lepeltje van in m’n mond te stoppen of door de yoghurt te roeren. Mmm!

Chocolade en noten

Iets anders dat ik áltijd in huis heb is pure chocolade. Die goedkope repen van de Lidl zijn hartstikke vegan! Zelf eet ik niet zo vaak chocolade, maar ik gebruik het wel regelmatig in granola voor klanten of maak er lekkere recepten zoals deze mee. Wil ik zelf echt een blokje chocolade om zo op te snoepen, dan kies ik het liefst een blokje 92% pure chocolade!

Ook in het assortiment van de Lidl en áltijd in mijn voorraadkast: noten. Allerlei soorten, ongebrand en ongezouten. Ik stop ze massaal in mijn granola, eet elke dag wel een paar noten uit het vuistje of in mijn ontbijt en kan ze voor talloze recepten gebruiken. Na uitgebreid onderzoek heb ik besloten dat die van de Lidl het goedkoopst en lekkerst zijn! Die sla ik dus als een malle in telkens als ze in de aanbieding zijn 😉

Salted Caramel chocoladerotsjes

Heb je deze drie ingrediënten in huis, dan kun je dus altijd wel iets lekkers klaarmaken! Deze chocoladerotsjes zijn in een mum van tijd gemaakt en hebben alleen even tijd nodig om hard te worden in de koelkast of vriezer. Ideaal dus als je een appje krijgt van vrienden die morgen langs willen komen of als je vanavond zelf wel een lekker hapje hebt verdiend terwijl je languit op de bank ligt!

Salted Caramel chocoladerotsjes

Prep Time 10 minuten
Cook Time 5 minuten
Total Time 15 minuten
Servings 12

Ingredients

  • 300 gram pure chocolade
  • 4 flinke handjes gemengde noten
  • 1 potje Coconut Salted Caramel sauce

Instructions

  1. Smelt de chocolade au bain-marie.

  2. Meng ondertussen de noten met de Coconut Salted Caramel sauce. 

  3. Leg bakpapier op een bakplaat of bord.

  4. Schep het notenmengsel door de gesmolten chocolade en maak hoopjes chocoladerotsjes op het bakpapier.

  5. Zet de chocoladerotsjes in de koelkast of vriezer om op te stijven.

  6. Als de chocoladerotsjes eenmaal hard zijn kun je ze in een doosje doen en in de koelkast bewaren, voor zolang als het duurt 😉

Eet smakelijk!

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating